با سرد شدن هوا مقاومت بدن كاهش مي يابد و قدرت دفاعي بدن عملكرد ضعيف تري خواهد داشت. از همين رو مصرف ويتامين ها در يك دوره مشخص مفيد است.
كودكان بيش از همه در معرض اين بيماري هستند و به طور متوسط شش بار در سال مبتلا مي شوند. گرچه عدم تكامل سيستم ايمني مهم ترين علت است اما مسري بودن شديد ويروس ها و محيط زندگي گروهي مانند مهدكودك و مدرسه نيز نقش قابل توجهي دارد. تناوب ابتلا به سرماخوردگي با بزرگ شدن كاهش مي يابد.
بزرگسالان حدود 2 تا 3 بار در سال مبتلا به سرماخوردگي مي شوند كه در سنين سالمندي به يك بار مي رسد. البته ممكن است سالمند اصلا مبتلا نشود زيرا سيستم ايمني بدن در برابر ويروس هاي عامل سرماخوردگي تكامل يافته است.
پيشگيري از سرماخوردگي
مطمئن ترين روش براي در امان ماندن از سرماخوردگي، توجه به اين نكته است كه سيستم ايمني ضعيف نشود. توصيه هاي مهم در اين باره عبارتند از:
- مديريت استرس داشته باشيد زيرا استرس به سيستم ايمني بدن آسيب مي رساند. يوگا و تمرينات ريلكسيشن از جمله بهترين روش هاي كسب آرامش است.
- ورزش را به طور منظم در برنامه روزانه خود بگنجانيد. نيم ساعت پياده روي روزانه براي افرادي كه هميشه بي تحرك هستند عالي است.
- تغذيه متعادل، متنوع و كافي داشته باشيد؛ الان زمان مناسبي براي شروع رژيم غذايي نيست.
- به اندازه كافي بخوابيد و در ساعت منظم از خواب بيدار شويد.
جلوگيري از انتقال سرماخوردگي به ديگران
انتقال ويروس ها به بهداشت فردي و محيط زندگي برمي گردد:
- مرتب دست ها را بشوييد و به كودكان روش صحيح اين كار را بياموزيد؛ با آب و صابون دست ها را بيشتر از يك دقيقه كاملا به هم بكشيد تا كف كند و زير ناخن ها را نيز حتما بشوييد.
- در مدت بيماري از حوله، ليوان، دستكش و ديگر وسايل شخصي استفاده نماييد.
- حدالامكان دست ها را كمتر به صورت بزنيد.
- بهتر است طي دوره بيماري ماسك بزنيد و گرنه هنگام سرفه و عطسه دستمالي را جلوي صورت بگيريد.
- از بوسيدن و دست دادن اطرافيان به خصوص كودكان، سالمندان و افراد بيمار پرهيز كنيد.
- در زمان شيوع ويروس ها، چه بيمار هستيد يا نه، صورت كودكان را نبوسيد.
تفاوت سرماخوردگي و آنفولانزا
آنفولانزا با علائم شديد همراه است كه ناگهان بروز مي كند و معمولا فرد را مجبور به استراحت در رختخواب مي كند. تب، سردرد، درد عضلات، كوفتگي و خستگي شديد مهم ترين علائم هستند.
اما سرماخوردگي به تدريج بروز مي كند و شدت كمتري دارد. تب نه چندان بالا، سردرد خفيف، درد، خستگي و ضعف جزئي، آب ريزش بيني، عطسه، پرخوني بيني و اغلب سرفه خفيف و ريزش اشك نشانه هاي ابتلا به سرماخوردگي است.
راهكارهاي ساده براي بهبودي
- خود را گرم نگه داريد و استراحت كنيد.
- بيني را با محلول هاي استريل شستشو دهيد.
- مايعات زياد به خصوص نوشيدني هاي گرم ميل نماييد.
- اتاق را بيش از حد گرم نكنيد.
- مراقب باشيد رطوبت كافي اتاق حفظ شود.
گردآوري و تنظيم: گروه 7 گنج
www.7ganj.ir
منبع: قدس آنلاين
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه