هرگز از روزنامه برای نگهداری نان استفاده نکنید زیرا جوهر سمی موجود در روزنامه در تماس با نان گرم به نان منتقل میشود که تبعات زیادی در پی دارد...
به گفته مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه، خانوادهها نه تنها باید از خرید رشتههای آش و ماکارونیهایی که به رنگ خاکستری درآمده و خرد شدهاند پرهیز کنند بلکه لازم است بدانند گذاشتن نان داغ روی روزنامه نیز خطرناک است.
نكات مهم در حمل و نگهداري نان
- هرگز از روزنامه برای نگهداری نان استفاده نکنید زیرا جوهر سمی موجود در روزنامه در تماس با نان گرم به نان منتقل میشود که تبعات زیادی در پی دارد. مرکب چاپ حاوی سرب و فلزات سنگین (کادمیوم و آرسنیک) است که تجمع آنها در درازمدت میتواند باعث بروز بیماریها و علایمی مانند احساس خستگی یا سردرد شود.
- گروه نان و غلات تأمین کننده اصلی انرژی بدن محسوب میشود بنابراین خرید و نگهداری این مواد غذایی ترجیحاً باید از فروشگاهها و نانواییهایی باشد که اصول بهداشتی را رعایت میکنند؛ صورت گيرد.
- قبل از اینکه نان را در بستهبندی قرار دهیم باید اجازه دهیم داغی آن از بین برود سپس آن را در پارچهای تمیز بپیچیم و از کیسه نایلونی استفاده نکنیم، زیرا کیسه نایلونی نیز اجازه تبادل هوا را نمیدهد و فسادپذیری و کپک زدن نان را تسریع میکند.
- برای جلوگیری از مانده شدن و خروج آب نان بهتر است نان را در تکههای کوچک برش داده و در بستهبندیهای یکبار مصرف در فریزر نگهداری کنیم.
- بهتر است که برای مدت کوتاه، نان را درون یک پارچه نخی و سپس آن را داخل یخچال بگذارید. اینطوری، نان دیرتر کپک میزند ولی یکیدوروزه بیات میشود.
- اگر میخواهید نان را بیشتر از 2 روز نگه دارید، باید آن را به اندازه وعدههای خوراکیتان تقسیم کنید و بعد داخل فریزر بگذارید.
- آمارها نشان میدهد که ضایعات نان در کشور ما بالاست بنابراین توصیه میشود تا حد امکان نان را روزانه خریداری کنید.
- همه میتوانند برای پیشگیری از انتقال آلودگی دستهایشان به نان، از خود نانوا بخواهند که نان را برایشان درون پارچه قرار دهد یا اینکه با چند دستمال کاغذی سفید و بدون طرح، نان را بگیرند و به منزل برسانند.
نگهداری بیسکوئیت
- بهتر است این مواد غذایی در ظرف غیرقابل نفوذ و در جای خشک و تاریک نگهداری شود .
نگهداري آرد
- ترجیحاً آرد گندم هم در یک ظرف دربسته در جای تاریک و ترجیحا یخچال نگهداری شود.
انتخاب ماكاروني سالم
- از خرید رشتههای آش و ماکارونی که به رنگ خاکستری درآمده و خرد شده است خودداری کنید چون اینها نشانه فاسد شدن آن است. البته ماکارونیهایی که با عصاره سبزیجات تغییر رنگ دادهاند از این قاعده مستنثنی هستند.
گردآوري: گروه هفت گنج
منبع: خبر نو
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه