آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي

طرز تهيه زيتون پروده مخصوص + نكات مهم

زيتون پرورده يكي از پيش غذاهاي پر طرفدار شمالي است. با ما همراه شويد تا با طرز تهيه اين پيش غذاي بي نظير آشنا شويد...
تقویم فارسی اندروید

زيتون پرورده يكي از پيش غذاهاي پر طرفدار شمالي است. با ما همراه شويد تا با طرز تهيه اين پيش غذاي بي نظير آشنا شويد…

6055_02

مواد اولیه :

زیتون……………………………نیم کیلو (بدون هسته)
رب انار ترش …………………2قاشق غذاخوری
گردو……………………………..300گرم
دانه انار ترش …………………2قاشق غذاخوری ( اختياري)
سیر………………………………2قاشق غذاخوری (کوبیده شده)
آب انار ترش…………………..نصف پیمانه
سبزي معطر …………………..(شامل نعنا، خالواش، چوچاق(محلی گیلان))
گلپر …………………………….. اندكي

طرز تهیه :

ابتدا زیتون را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود.

گردو را 2بار چرخ کنید تا کاملا نرم شود.

سبزي را نيز چرخ كنيد.

 

گردو را به همراه سبزی ،سیر کوبیده شده،رب انار و خلاصه همه مواد به جز زیتون داخل غذا ساز یا میکسر بریزید تا به خوبی میکس شوند.
مواد میکس شده را به زیتون اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و بعد زیتون آماده شده را به مدت حداقل 2ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد سرو کنید.

نکات:

1)اگر به سبزی های محلی دسترسی نداشتید فقط از نعنا استفاده کنید.
2)در صورت تمایل همه ادویه های پودری را با هم مخلوط کرده و در انتها اضافه کنید.
3)اگر زیتون شما تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
4)اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده نمائید رنگ زیتون پرورده شما روشن تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده نمائید رنگ ان تیره تر خواهد شد.

۸ راز زیتون پرورده

زیتون پرورده از پیش غذاهایی است که ایرانی ها می توانند با نسبت دادن دستور تهیه آن به خود، ببالند. با اینکه تمام نواحی شمالی کشور در تهیه زیتون پرورده مهارت کافی دارند اما گیلانی ها خبره تر هستند. مهم ترین نکته درباره تهیه زیتون پرورده، نوع زیتونی است که در آن استفاده می شود یعنی زیتون ها باید ایرانی باشند نه وارداتی و خارجی. بهترین نوع زیتون های مصرفی، آنهایی هستند که در نواحی سفیدرود و رودبار پرورش پیدا می کنند اما نکته های کلیدی دیگری نیز برای تهیه این پیش غذا وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:

۱. زیتونی که استفاده می کنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه زیتون ها ریز تر باشند، خوشمزه ترند و طعم زیتون پرورده بهتر خواهد شد. بنابراین هرگز زیتون هسته دار و درشت را برای تهیه این پیش غذا استفاده نکنید.

۲. زیتون های مصرفی باید تازه باشند. برای امتحان تازه بودن آنها نیز لازم است یکی از آنها را میل کنید. زیتون زیر دندان نه باید خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.

۳. گردویی که استفاده می کنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث می شود این پیش غذا به سرعت طعم تلخی پیدا کند.

۴. قبل از اینکه زیتون را به مخلوط تان اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن زیتون پرورده خواهد شد.

۵. رب اناری که در تهیه زیتون پرورده استفاده می کنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین یا بسیار ترش را برای طعم دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.

۶. در تهیه این پیش غذا هرگز از پیاز تازه یا پنیر استفاده نکنید. برخی افراد سبزی های معطر را نیز برای طعم دار کردن این پیش غذا به آن اضافه می کنند که چندان کار درستی نیست مگر سبزی های معطر بومی که در شمال کشور می رویند.

۷. برای نگهداری زیتون پرورده آن را در ظروف شیشه ای در دار قرار دهید و در یخچال بگذارید تا دوره ماندگاری آن طولانی شود.

۸. یادتان باشد که زیتون پرورده را با هر غذایی می توان خورد. البته غذاهایی مانند کشک بادمجان، قورمه سبزی، خورش بادمجان و در کل غذاهای جنوبی و تهیه شده در مناطق کویری با این پیش غذا پیشنهاد نمی شوند.

اگر فشارخون دارید

بهتر است سیر بیشتری به زیتون پرورده بیفزایید و از مصرف زیتون های کنسروی یا افزودن نمک اضافی به آن خودداری کنید زیرا باعث دریافت سدیم می شود و افزایش فشارخون را در پی خواهد داشت.

اگر یبوست دارید

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از این پیش غذا را با غذا میل کنید. البته می توانید روغن زیتون نیز به آن بیفزایید تا به بهبود عملکرد سیستم گوارشی تان کمک کند. افزودن سبزی های بومی نیز به زیتون پرورده، میزان فیبر دریافتی را افزایش می دهد و بر درمان خشکی مزاجتان موثر است.

اگر چاق هستید

یادتان باشد که هر قاشق غذاخوری زیتون پرورده ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد بنابراین در مصرف این همراه غذا زیاده روی نکنید زیرا خوردن مستمر زیتون پرورده هم باعث دریافت کالری اضافی و هم افزایش اشتها می شود.

نوش جان…

 

 

یک دیدگاه

یک دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی