رئیس سازمان ملی استاندارد از پلمپ 5 کارخانه متخلف تولید لبنیات که از روغن پالم استفاده می کردند، خبر داد و گفت: مردم نگران نباشند، زیرا سازمان استاندارد با متخلفان برخورد کرده و روغنهای موجود را جمعآوری کرده است.
وی گفت: در روزهای اخیر هجمه ای به بازار و واحدهای تولید لبنیات وارد شد و تعداد زیادی از تولیدات لبنی مورد آزمایش قرار گرفت و مشکل زیادی مشاهده نشد و استفاده از روغن پالم در لبنیات چندان زیاد نیست.
وی با اشاره به اینکه در لبنیات پرچرب با مواردی از تخلف مواجه شدیم و با آنها برخورد شد، اما در شیر مشکل خاصی دیده نشده است، تصریح کرد: این در حالی است که سازمان استاندارد و وزارت بهداشت کارخانه های متخلف را به مراجع قضایی معرفی کرده اند.
پیروزبخت در مورد اعلام اسامی تولیدکنندگان لبنی متخلف گفت: هر زمان اسامی آنها را به مراجع قضایی اعلام کنیم، به طور حتم به رسانه ها نیز اعلام خواهیم کرد.
وی ادامه داد: این در حالی است که موضوع اصلی روغن پالم نیست؛ بلکه استفاده از چربی های گیاهی است به عبارت دیگر لازم است که استفاده از روغن پالم در محصولات غذایی کاهش یابد.
رئیس سازمان ملی استاندارد با اعلام اینکه بیشتر حجم روغن سرخ کردنی را روغن پالم تشکیل می دهد، گفت: بیشترین روغنی که بخاطر تحریمها وارد کشور می شد روغن پالم است البته این روغن، روغن بدی نیست.
مهر: پیروزبخت ضمن اشاره به اینکه سرانه روغن پالم ایران از سرانه این روغن در اروپا خیلی کمتر است، تصریح کرد: در اروپا سرانه 12.5 کیلو گرم است و برای ما 10 کیلو گرم است و دیگر کشورها بیش از ما از این روغن استفاده می کنند.
وی با اشاره به ترس هایی که در مردم از استفاده از روغن پالم ایجاد شده است، عنوان کرد: پس از مشکلی که در این زمینه پیش آمد دولت وارد این سیاستگذاری شد که واردات این روغن را تا سال 95 به 15 درصد کاهش دهد. در عین حال در سالهای 90 و 91 حدود 50 درصد روغن های وارداتی ما پالم بود ولی امسال به 30 درصد و سال 95 به 15 درصد می رسد.
منبع: جام
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه