اخبار اجتماعی و اقتصادي اخبار داغ اخبار سياسی - مذهبي

5+1 لغو يكباره تحريم ها را پذيرفت…

علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي در گفتگو با برنامه نگاه يك سيماگفت: در روزهاي اخير در وين بخشي از مسائل ابهام زدايي شد و طرف هاي مقابل لغو يکجاي تحريم ها را پذيرفته اند...
تقویم فارسی اندروید

علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي در گفتگو با برنامه نگاه يك سيماگفت: در روزهاي اخير در وين بخشي از مسائل ابهام زدايي شد و طرف هاي مقابل لغو يکجاي تحريم ها را پذيرفته اند…

تحريم ايران
تحريم ايران

وي با بيان اين که اکنون مذاکرات وارد جزئيات شده است و در لوزان به مفاهيم مشترکي درباره محورهاي اصلي مذاکرات از جمله نطنز، فردو و اراک رسيديم، اظهارداشت: وارد اين عرصه شده ايم که مفاهيم مشترک به توافقنامه تبديل شود.

رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: با توجه به فضاي عمومي کشور گزاره برگي را آماده کرديم اما گفتگوي دو ساعته وزير امور خارجه با برنامه نگاه يك و مطرح شدن همه موارد و گفتگوي اينجانب با برنامه ويژه خبري شبکه 2 موجب شد گزاره برگ منتشر نشود و همين صحبت ها تبديل به گزاره برگ شد.مسئولان کشور در پي تامين منافع ملي هستند و ما در شرايط بسيار حساسي هستيم که هر کسي مي تواند سوءاستفاده کند. رژيم صهيونيستي و ديگران مي خواهند به گونه اي به مذاکرات خدشه و بهانه ايجاد کنند.

وي گفت: آمريکايي ها در انتشار گزاره برگ مذاکرات لوزان درست و نادرست را با يکديگر قاطي و تشويش فکري ايجاد کردند. در جلسه اخير معاونان وزير امور خارجه و کارشناسان در وين، اين مسائل مرور و ابهامات تا حدودي برطرف شد.

سالانه 20 تن آب سنگين توليد مي کنيم

صالحي بابيان اين که هيچ مورد از فناوري هاي هسته‌اي نيست که ايران به آن دست نيافته باشد ادامه داد: آب سنگين نيز کالايي راهبردي است که سالانه 20 تن از آن راتوليد مي‌کنيم که رقم قابل توجهي است و بر همين اساس اکنون 90 تن آب سنگين در اختيار داريم که طبق توافقنامه قادر خواهيم بود اضافه توليد خود و اورانيوم غني شده را هم بفروشيم که امتيازات بسيار بزرگي است.

وي با بيان اين که ممکن است برخي بگويند 20 هزار ماشين سانتريفيوژ به پنج هزار ماشين کاهش يافت، خاطر نشان کرد: البته 20 هزار عدد حدودي است و در اصل 10 هزار ماشين کار مي کند و 10 هزار ماشين ديگر اورانيوم توليد و غني سازي نمي کرد و نصب شده بود و دو هزار و چند صد ماشين فعاليت داشت که از اين تعداد 600 ماشين غني سازي مي کرد و حاصل آن 17 کيلو غني سازي اورانيوم بود.

صالحي گفت: اينکه بقيه سانتريفيوژها چرا همين طور نصب شده بود تصميم الان نيست بلکه در دولت سابق اين تصميم گرفته شد .

صالحي در ادامه درباره نياز به 190 هزار سو سانتريفيوژ گفت: کل مجتمع نطنز 48 هزار ماشينIR1 است که اگر هر کدام يک سو باشد 48 هزار سو مي شود بنا بر اين براي رسيدن به 190 هزار سو سه مجتمع نطنز نياز داريم که البته با شرايط جديد ديگر بجاي زير زمين مي توانيم آنرا در سوله و روي زمين درست کنيم که اين مساله نيز زمان بر است.

وي خاطر نشان کرد: حتي اگر با 1+5 نيز مشکلي نداشته باشيم بايد براي 190 هزار سو چند مجتمع نطنز اضافه کنيم و 170 هزار ماشين ديگر بسازيم تا به 190 هزار سو برسد که اين خود چند سال طول خواهد کشيد .

وي در باره فعاليتهاي فردو نيز گفت: ما توليد ايزوتوپ پايه را در اين مرکز در برنامه داريم و 1+5 نيز آن را پذيرفته است علاوه بر آن يکي از اعضاي 1+5 نيز طبق توافقنامه به ايران در اين باره کمک خواهد کرد.

صالحي در خصوص نقض عهد امريکاييها و از سر گيري غني سازي در فردو گفت: در صورت نقض عهد ما فقط به اندازه تزريق اورانيوم و بازگشت به روند غني سازي بازمانده‌ايم و سريع مي توانيم برگرديم.

عضو تيم مذاکره کننده هسته اي درپاسخ به سئوالي مبني بر سابقه بد غربي ها و تضمين هاي احتمالي گفت: اين موضوع يکي از مواردي است که در قالب ابعاد حقوقي و طي قرارداد هاي محکم تضمينش برقرار مي شود.

صالحي گفت: تصميم داريم که ديگر نيروگاه هاي بزرگ نسازيم و به ساخت نيروگاه هاي کوچک يکهزار مگاواتي در شهرهاي کوچک اقدام کنيم چو ن قابليت صنعت ما براي توليد نيروگاه هاي کوچک بيشتر است.

وي با بيان اينکه رآکتور اراک فقط يک مرکز تحقيقاتي است و هنوز آمادگي بهره برداري توليدي را ندارد گفت: رآکتور اراک با توجه به نوع ساخت و طراحي اش مي تواند تا 40 سال آينده بازدهي داشته باشد.

رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: اگر اين رآکتور عملياتي شود تا 10 ـ 15 سال آينده نيازي به ساخت رآکتور جديد نداريم و با اين رآکتور کار مي کنيم.

وي گفت: ساخت و باز طراحي راکتور اراک به دست مهندسان ايراني انجام شده است و در صورت خلف وعده يکبار ديگر اين طراحي را انجام خواهيم داد.

عضو تيم مذاکره کننده هسته اي افزود: مي خواهيم با کمک کشورهاي پيشرفته اين کار را انجام دهيم تا انتقال تکنولوژي انجام شود و از تامين تجهيزات و بعد تحقيقاتي طرف مقابل نيز استفاده شود.

وي گفت: در مجموع اين قراردادها بايد به گونه اي تنظيم شود که الزام آور باشد.

صالحي در خصوص زمان احتمالي بازطراحي راکتور اراک و بهره برداري از آن گفت: در صورت تامين تجهيزات و سوخت حدود 6 سال ديگر اين راکتور قابل بهره برداري خواهد بود اما اگر اين راه را خودمان ادامه دهيم در مورد زمان چيزي مشخص نيست.

وي افزود: اکنون کشورهاي اطراف از ما راديو دارو مي خرند و تقاضا در اين زمينه روز به روز بيشتر مي شود اما بايد زيرساختهايGMP را ايجاد کنيم که در چهار سال آينده با ايجاد اين زيرساختها يکي از کشورهاي فعال در صدور راديودارو خواهيم شد.

رئيس سازمان انرژي اتمي بابيان اين که اگر آمريکا از تعهدات خود سرباز زند فعاليت هاي هسته اي را به سرعت و 100 درصد از سر مي گيريم،افزود: اقتدار ملي ما در مذاکرات مشخص است.

پذيرش پروتکل الحاقي در چارچوب قوانين آژانس

مديرکل امور سياسي و بين‌المللي وزارت خارجه هم گفت: پذيرش اجراي اقدامات داوطلبانه نظارتي از جمله پروتکل الحاقي در تفاهم آينده هسته‌اي ميان ايران و 1+5 در چارچوب نيازهاي لازم براي تامين نظرات مورد نظر آژانس بر برنامه هسته‌اي ايران صورت مي‌گيرد.

حميد بعيدي‌نژاد، عضو تيم مذاکره‌کننده ايران با 1+5 در گفتگو با گروه انرژي هسته‌اي ايسنا، تصريح کرد: امروزه بيش از يکصد کشور مقررات پروتکل الحاقي را اجرا مي‌کنند. اجراي اين پروتکل از سوي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي سال‌هاست که به خصوص براي کشورهايي که تاسيسات پيشرفته و برنامه غني‌سازي دارند به عنوان بخشي از سطح استاندارد اجراي مقررات پادمان تعريف مي‌شود. آنچه که برخي از کشورهاي غربي به دنبال آن هستند پذيرش اجراي برخي تعهدات حقوقي فراتر از پروتکل الحاقي از سوي کشورمان است.

وي در عين حال تاکيد کرد: ايران به طور قوي با پذيرش چنين تعهداتي مخالفت کرده است و اعتقاد راسخ دارد که اجراي مقررات پروتکل الحاقي که به صورت داوطلبانه صورت خواهد گرفت نيازهاي لازم براي تامين نظارت مورد نظر آژانس براي نظارت بر برنامه تاسيسات هسته‌اي ايران را فراهم مي‌کند. پذيرش اجراي اقدامات داوطلبانه نظارتي در تفاهم آينده نيز در همين چارچوب خواهد بود.

اين عضو تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي کشورمان درباره برگزاري نشست کارشناسي ايران و 1+5 در حاشيه نشست ان.پي.تي گفت: با توجه به طولاني بودن و اهميت کنفرانس اعضاي معاهدهNPT و ضرورت حضور هيات ايران در نيويورک، امکان برگزاري نشست ميان ايران و اعضاي 1+5 در نيويورک مورد بحث قرار گرفته و ايده‌هاي مشخصي هم مطرح شده است که بر اين اساس هفته آينده در نيويورک بر اساس برنامه مدوني، مذاکرات در سطوح مختلف از جمله در سطح معاونان و کارشناسان ادامه پيدا خواهد کرد.

به احتمال قوي مذاکرات ايران و 1+5 چهارشنبه يا پنج‌شنبه در سطح معاونان و کارشناسان برگزار مي‌شود. همچنين وزيران خارجه ايران و آمريکا قرار است امروزدر حاشيه کنفرانس ان.پي.تي در چارچوب مذکرات هسته‌اي با يکديگر ديدار کنند

هاينونن: ايران به زودي قدرت هسته اي جهاني مي‌شود

کارشناس ارشد آژانس بين المللي انرژي اتمي که در سال هاي گذشته بارها براي بازرسي از مراکز هسته اي، به ايران سفر کرده است، گفت: ايران پس از امضاي توافقنامه هسته اي با گروه 1+5 به يک قدرت مهم هسته اي در جهان تبديل خواهد شد.

اولي هاينونن از معاون سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي و استاد دانشگاه هاروارد در سفر به کويت در نشستي با عنوان «فرصت ها و تهديدها، در سايه تغييرات ژئوپليتيک منطقه» با اشاره به بيانيه هسته اي سوييس افزود: کارشناسان آژانس بين المللي انرژي اتمي در سفرهاي متعدد به ايران، بازرسي هايي را از مراکز هسته اي اين کشور انجام داده اند.

وي اضافه کرد: معتقدم ايران در مذاکراتي که با آمريکا و همپيمانانش داشته، مي تواند به يک قدرت برتر هسته اي تبديل شود.

وي با اشاره به مفاد بيانيه هسته اي سوييس، گفت: آمريکا و همپيمانانش بر اساس اين بيانيه حق ايران براي غني سازي اورانيوم را به رسميت شناخته اند و چرخه سوخت هسته اي به طور کامل در اين کشور حفظ خواهد شد.

هاينونن خاطر نشان کرد: جمهوري اسلامي ايران با مديريت موفق خود و ايستادگي در برابر تحريم ها، توانست توانمندي هاي هسته اي را حفظ کند و به عنوان يک عضو ان پي تي، اکنون از انرژي هسته اي استفاده مي کند.

گردآوری شده توسط گروه ۷ گنج

www.7ganj.ir

منبع: ايرنا

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی