هیچ می دانید که نشستن های طولانی مدت چه ضررهایی برای شما می تواند داشته باشد؟ معمولا زمانی که درگیر یک کار می شویم اولویت اول خود را برای انجام سریع تر آن کار می گذاریم و بقیه مسائل حتی سلامت خود را فراموش می کنیم. این درحالی است که اگر ضررهایی که با این رفتار متوجه شما می شود را می دانستید حتما حتی برای چند دقیقه کار خود را ترک کرده و از حالت نشسته و ثابت بدن خود فاصله می گرفتید.
کارشناسان در اواسط دهه 1980 ارتباط هایی بین رفتارهای بی تحرک مانند تماشای تلویزیون و وضعیت اضافه وزن کودکان و نوجوانان یافتند. مطالعات اخیر نشان می دهد که این رفتارهای بی تحرک در سلامتی بزرگسالان هم می تواند تاثیرات منفی زیادی داشته باشد. رفتارهایی کم تحرک نامیده می شوند که کمترین میزان مصرف انرژی را به همراه داشته و عضلات و اندام ها را در یک موقعیت ثابت نگه می دارند. این رفتار ها حتی نرخ مرگ و میر را در بزرگسالان افزیش می دهد.
به طور خاص افرادی که زمان بیشتری را بی تحرک می مانند بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی و سندروم متابولیک و افزایش وزن و چاقی هستند. نشستن بدون تحرک برای مدت زمان طولانی بدون اینکه هیچ حرکت کششی و جنبش و استراحت عضلات را به همراه داشته باشد می تواند احتمال ابتلا به مرگ زودرس را در شما افزایش دهد.
بسیاری از ما درصد زیادی از تایم روز را در پشت کامپیوتر نشسته و بعد از اتمام کارهای مان هم برای استراحت تماشای تلویزیون می پردازیم. برخی از ما به قدری به فکر سلامتی مان هستیم که سعی کنیم با ورزش بی تحرکی و روند مخرب زندگی خود ار جبران کنیم اما حتی ورزشی منظم و متناسبی که چند بار در هفته انجام شود و به عبارتی یک وضعیت ایده آل باشد هم نمی تواند به خوبی رفتار بدون تحرک را جبران کند. حتی درصورتی که ورزشکار هستید هم باید به یاد داشته باشید که بدن شما هر یک ساعت یکبار به یک تحرک هر چند کوچک نیاز دارد.
در ادامه 4 دلیل که در طول روز شما را وادار به ترک میز کارتان می کند، به شما می گوییم.
1. نشستن برای زمان طولانی شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد
اگر علاقه ای به این بیماری پردردسر ندارید هر یک ساعت یکبار اقدام به ترک میز کارتان کنید.
2. نشستن در زمان طولانی باعث ایجاد اختلال در عملکرد طبیعی کلسترول سال بدن شما می شود
به این ترتیب ترک میز کارتان در طول روز و تحرک باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود.
3. نشستن بیش از اندازه باعث ابتلا به دردهای عضلانی و اختلالات در اندام های بدن می شود
بدن شما برای بی تحرک ماندن بیش از اندازه در طول روز طراحی نشده است و نیاز دارد تا هر چند مدت یکبار تحرک داشته باشد.
4. ترک میز کارتان مغز شما را آماده نگه می دارد
گاهی ترک کردن کار و کمی دور شدن از فضای قبلی اجازه می دهد تا مغزتان هم استراحت کرده و برای پویایی و خلاقیت دوباره آماده شود.
بنابراین هرگاه کاری داشتید که شما را ملزم به نشستن طولانی مدت می کرد موارد زیر را رعایت کنید.
- خود را عادت دهید که در هر ساعت چند دقیقه بایستید همچنین یک کار برای خود در نظر بگیرید که شما را وادار کند هر یک ساعت کمی قدم بزنید. مثلا هر یک ساعت به آشپزخانه بروید و برای خود یک لیوان آب بیاورید.
- موقع استراحت بین کار یا تایم ناهار خود را وادار به ترک میز کارتان و کمی قدم زدن بکنید. حتی اگر رستوران اداره تان فاصله ای با شما ندارد یک مسیر طولانی تر را انتخاب کرده و کمی برای رسیدن به آن قدم بزنید.
- برخی حرکات کششی و یوگا که مخصوص کشش عضلات پشت شما هستند را یاد گرفته و در روز گاهی آن ها را انجام دهید. این کار کمک می کند تا فشاری که روی عضلات تان مانده کم شود.
- به جای اینکه به همکارتان ایمیل دهید از جای خود برخواسته و به میز کار او بروید و حرف تان را رو در رو به او بگویید.
- در خانه برای خود یک پیاده روی بعد از شما با خانواده تان تدارک ببینید و این کار را در برنامه روزانه تان بگنجانید. این رفتار می تواند حتی شما را به اعضای خانواده تان هم نزدیک تر کند.
- اگر حیوان خانگی مثل سگ یا گربه دارید که نیاز به پیاده روی روزانه دارند این کار را خودتان انجام دهید.
بدن ما برای زندگی کم تحرکی که برایش تدارک دیده ایم طراحی نشده است. اجداذ ما در روز کیلومتر ها برای پیدا کردن غذا و شکار راه می رفتند و تنها زمانی که می خواستند بخوابند بی تحرک بودند. قطعا سبک زندگی ماشینی و مشاغل اداری یا ساعت های طولانی رانندگی ما را وادار می کند تا بی تحرک باشیم اما می توانیم با اضافه کردن عادات خوب خود را از این وضعیت خلاص کرده و شانسی برای سلامت خود ایجاد کنیم. کمی تحرک در روز ما را شاداب تر و سرزنده تر و حتی خلاق تر می کند.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه