عوامل مختلفی باعث می شود که یک فرد به درد معده و مشکلات گوارشی دچار شود و فرد را راهی بیمارستان کند. در این مطلب سعی می کنیم نکات مفیدی را به شما بیاموزیم تا از مبتلا شدن به درد معده جلوگیری کنید و اگر به درد معده دچار شدید بتوانید شدت درد را کاهش دهید.
- استرس و بی خوابی
- رژیم نادرست، مصرف فست فودها
- استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی
- نوشیدن انواع قهوه، نوشابه های گاز دار و چای (پر رنگ) بیش از حد
- استفاده از داروهای مختلف
- مصرف غذاهای پر حجم و پر ادویه و غذاهای تند و ترش
- و …
درمان خانگی معده درد
1.تسکین درد معده با نعنا
- جویدن برگ نعنا ،چند عدد برگ تازه نعناع را بجوید، این کار باعث هضم بهتر غذا می شود و همچنین به تسکین درد معده کمک می کند.
- آب سرد را با نعناع تازه طعم دار کنید، چند عدد برگ نعناع تازه را داخل پارچ اب بریزید و بگذارید مدتی در یخچال بماند بعد از اینکه اب طعم دار شد می توانید ان را مصرف کنید. این کار باعث تقویت معده و تسکین درد و سوزش معده می شود.
- چای نعنا درست کنید، یک فنجان چای نعنای گرم می تواند برای درد شما خیلی تسکین دهنده باشد برای این کار یک مقدار برگ نعنای خشک شده و یا برگ نعنای تازه را برای 10 دقیقه درون آب داغ بریزید تا دم بکشد سپس ان را میل کنید. مصرف چای نعناع یک داروی خانگی تاثیر گذار برای درمان نفخ شکم و درد ناشی از گاز معده و نفخ است.
2. ورزش کنید
برای سلامتی جسم روزانه ورزش کنید و همواره در تحرک باشید تا بدن و روان سالمی داشته باشید. حتی اگر نمی توانید ورزش کنید روزانه یک ساعت پیاده روی کنید (پیاده روی باعث هضم بهتر غذا می شود و از درد معده می کاهد همچنین باعث می شود تا جریان خون به رودهها بیشتر شود و کارایی سیستم گوارش را افزایش دهد).
راه حل دیگر این است، یوگا انجام دهید. بسیاری از حرکات و ژست های یوگا برای کمک به هضم غذا طراحی شده اند که باید در صحیح انجام دادن آن دقت کرد. شما می توانید با شرکت کردن در کلاس های یوگا به سلامت جسم و روان خود کمک کنید و بعد از یادگیری درست، هر روز در خانه یوگا انجام دهید.
انجام حرکات ورزشی سبب افزایش سرعت تخلیه معده میشود و دفع سریعتر صورت میگیرد.
3. تاثیر عسل طبیعی بر درد معده
یکی دیگر از خاصیت عسل، ضدالتهابی بودن آن است. از مهمترین عوامل اکثر بیماریها خصوصا بیماریهایی همچون سرطان التهاب است و زمانی که بدن التهاب دارد نمیتواند در برابر بیماریها مقاومت کند و درنهایت تسلیم بیماری میشود. خاصیت ضدالتهابی عسل باعث میشود زمانی که معده التهاب پیدا میکند بهنوعی التیام یابد و آرام شود. عسل تسکیندهنده است و باعث آرام شدن معده میشود و هرگونه التهاب را از بین میبرد. به همین دلیل عسل طبیعی برای درمان و کاهش درد معده بسیار مفید است.
بر اساس تحقیقات پزشکی، اسید فرمیک و به طور کل اسیدهای آلی موجود در عسل طبیعی بر روی باکتریهای دستگاه گوارش اثر میگذارند و از نفخ جلوگیری میکنند و از این طریق باعث درمان بیماریهای دستگاه گوارش میشوند. متخصصان تغذیه اهمیت فراوانی به آنزیمهای عسل به ویژه دیاستاز و آنزیم آمیلاز میدهند و اعتقاد دارند که این آنزیمها تأثیر خوبی بر روی هضم غذا دارند.
4. تاثیر پونه بر درد معده
گیاه پونه دارای خواص ضد اسپاسم است که می تواند به تسکین درد معده یا گرفتگی معده کمک کند. نوشیدن دمنوش پونه گیاهی میتواند باعث دفع سموم بدن، بهبود بیماریهای گوارشی، درمان بیماریهای ناشی از مصرف نادرست مواد غذایی مانند تهوع، سوزش معده، ترش کردن، درمان بیماریهای ریوی، کمک به دفع عفونتها شود.
پونه هرگز نباید توسط زنان باردار یا مادران شیرده استفاده شود. این گیاه میتواند باعث انقباضات رحم و افزایش جریان قاعدگی شود و خطر سقط را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی یا کبدی هم نباید از این گیاه استفاده کنند.
5. تاثیر شیرین بیان بر درد معده
در طب سنتی از گیاه شیرین بیان برای درمان بیماری های مختلف استفاده می کنند. زخم معده یکی از بیماری هایی است که می توان با شیرین بیان تا حدودی آن را درمان نمود. طبیعت شیرین بیان، گرم و تر بوده و برای رفع مشکلات و ناراحتی های معده مانند ورم معده، زخم معده، از بین بردن نفخ شکم، سکسکه، رفع التهابات معده و اثنی عشر بهترین و موثرترین دارو است.
ریشه شیرین بیان در چه مواردی منع مصرف دارد؟
شما باید پیش از استفاده از ریشه شیرین بیان به عنوان مکملی درمانی در برابر مشکلات گوارشی، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز مناسب خودتان را مصرف نمایید. همچنین، در صورتی که این گیاه تداخلی با داروهای شیمیاییتان داشته باشد یا مناسب شرایط شما نباشد، پزشک این مسئله را به شما خواهد گفت.
طبق اطلاعات مرکز ملی سلامت، هیچکس نباید ریشه شیرین بیان را به مقدار زیاد و برای مدت زمان طولانی مصرف کند. زیرا مصرف زیاد این گیاه میتواند منجر به افزایش فشار خون و افت سطح پتاسیم شود و این عوامل، ریسک ناهنجاریهای قلبی و عضلانی را بالا میبرند.
مصرف ریشه شیرین بیان طی بارداری توصیه نمیشود.
6. تاثیر بابونه بر درد معده
گل بابونه داراي اسانس روغني آنته مين (Anthemine) تانن، فيتوسترول و همچنين ماده اي تلخ به نام اسيد آنته ميک است. يکي از مهمترين خواص بابونه درمان زخم و ورم معده است.
بابونه برای درمان درد شکم، تورم روده و خواب آرام مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، برای ساخت چای گیاهی از آن استفاده می شود. برای غلبه بر دردهای شکم توصیه می شود که هر روز صبح قبل از صبحانه یک فنجان چای بابونه بنوشید.
7. تاثیر نبات بر درد معده
یکی از خواص نبات خاصیت کاهش درد بدن است. از قدیم از نبات برای درمان نفخ، دلدرد، دلپیچه، سردرد، کمردرد و … استفاده شده و جواب مثبت گرفته شده است. نبات موجب کاهش و تسکین درد معده و همچنین درد ناشی از انقباض ماهیچهها میشود.
- نبات دارای طبعی گرم است و استفاده از آن در درمان افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
- در مقایسه با انواع آبنباتها نبات به دلیل قابض بودن آن برای درمان و بهبود اسهال بسیار مفید است.
- نباتی که از نیشکر تهیه شده، از دیر هضم شدن غذا جلوگیری میکند.
- نبات زعفرانی تسکین درد معده و دردهای ناشی از انقباض ماهیچههاست.
در مجموع نبات طبق تحقیقاتی که تا به حال انجام شده بسیار مقوی, نشاط آور، ضد نفخ، ملین و مدّر می باشد علاوه بر این از گذشته های خیلی دور در درمان دل درد نیز چای نبات تجویز بسیار موثری داشته است. نبات زعفرانی جهت رفع خستگی های مفرط جسمی و فکری ناشی از کار و فعالیت جنسی زیاد بسیار موثر بوده و هنگامی که چای نبات ، قهوه شیرین شده با نبات، شیر نبات و یا هر نوع نوشیدنی گرم دیگر میل شود آرامش و نشاط را برای شما به ارمغان می آورد.
*خواص نبات برای سلامتی بی نظیر است، ولی نباید در مصرف آن زیادهروی کرد.
8. تاثیر زعفران بر درد معده
یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین کاربردها و خواص زعفران کاهش ناراحتی معده و نفخ بیش از حد شکم است. خاصیت آرام بخش و ضد التهابی بودن زعفران باعث آرام کردن معده شده و التهاب را کاهش میدهد. همچنین به هضم طبیعی غذا کمک می کند و موجب تقویت معده می شود، این گیاه به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان در خود، خواص ضد سرطانی نیز دارند. زعفران به عنوان آرام بخش، ضد استرس، اشتهاآور و تقویت کننده معده استفاده می شود.
9. تاثیر زیره سبز بر درد معده
زیره یکی از ادویههای معطر است که دارای فیبر فراوان بوده و خواص بیشماری دارد از جمله ضد نفخ، مقوی معده، ضد اسپاسم، هضمکننده غذا، ضد التهاب و … است که می توان از عطاری ها تهیه کرد. زیره سبز می باشد که یکی از قوی ترین ضدنفخ های شناخته شده در جهان است که مورد استفاده قرار می گیرد. شما زیره سبز را می توانید در غذا یا به صورت دمنوش مصرف کنید.
10. تاثیر اویشن بر درد معده
گیاه شناسان بر این عقیدهاند که علاوه بر اینکه روغنهای فرار آویشن خاصیت ضد نفخ دارند، فنولهای موجود در این گیاه هم با توانایی ضداسپاسمی، گرفتگی عضلات روده را از بین میبرند. از این رو چای آویشن اصولاً به عنوان گیاهی شفابخش برای هضم غذا ، درمان اسهال، پیچش روده، از بین بردن نفخ و گاز معده و سوء هاضمه استفاده میشود.
11. تاثیر موز بر درد معده
موز برای سلامتی معده شما بسیار مفید است چون موز خاصیت اسیدی غذاهایی که مسبب زخم معده است را خنثی می کند و از درد معده می کاهد. همچنین موز حاوی مهار کننده های پروتئاز است که باعث از بین بردن باکتری ها در معده می شوند و در نهایت از زخم معده جلوگیری می کند.
موز حاوی مقدار مناسبی فیبر نامحلول است که در مسیر سیستم گوارشی شما حرکت کرده و در مسیر آلودگی ها را پاک کرده و باعث تولید حرکات روده می شود که به نرمی و دفع راحت تر بسیار کمک می کند.
گرچه خوردن موز حاوی پکتین است که برای درمان اسهال بسیار مفید است اما خوردن بیش از حد موز و مصرف نکردن آب زیاد ممکن است باعث ایجاد یبوست شود. از طرفی خوردن موز نارس می تواند منجربه یبوست و نفخ شکمی شود.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه