اخبار اجتماعی و اقتصادي اخبار داغ اخبار سياسی - مذهبي

گزارش جديد واشنگتن پست درباره ايران : بوی بازار جدید به مشام می رسد

بوی بازار جدید به مشام می رسد، سالن های هتل تهران مملو از اعضای هیئت های سرمایه گذاران آمریکایی و اروپایی است که درباره سود طولانی مدت سرمایه گذاری در ایران شنیده اند...
تقویم فارسی اندروید

بوی بازار جدید به مشام می رسد، سالن های هتل تهران مملو از اعضای هیئت های سرمایه گذاران آمریکایی و اروپایی است که درباره سود طولانی مدت سرمایه گذاری در ایران شنیده اند…

سرمايه گذاران آمريكايي و اروپايي در تهران
سرمايه گذاران آمريكايي و اروپايي در تهران
به نقل از واشنگتن پست، شرکت مدیریت دارایی «چارلی مجن سرمایه » مستقر در لندن اخیرا از همکاری با یک شرکت سرمایه گذاری در بورس تهران خبر داد. اگر چارلی مجن در حال در زدن است، پس از آن چه خواهد شد؟ در حالی که زمان دستیابی به توافق هسته ای با ایران نزدیک تر می شود، سرمایه گذاران خارجی در حال بررسی چگونگی سرمایه گذاری در عرصه های اقتصادی و تجاری در ایران هستند.
با این حال همه این توجهات آن طور که ما فکر می کنیم جدید نیستند، در حالی که تحریم های غرب علیه ایران به شدت بر اقتصاد ایران در سال 2011 تاثیر گذار بودند، همسایگان ایران در آسیا هم هیچ گاه به طور کامل روابط اقتصادی خود را با تهران قطع نکردند.
ترکیه و ایران به تازگی توافق کاهش تعرفه با هدف افزایش تجارت های فرامرزی را منعقد کردند، تلفن های چینی همراه با سیگارهای پاکستانی و ماشین های لباسشویی کره ای وارد ایران شدند. شهرهای جنوب عراق با فولاد و سیمان ایران در حال بازسازی هستند.شرکت اماراتی مجید آل فتان ساختن یک هایپر مارکت عظیم در حومه غربی تهران را آغاز کرده است.
نویسنده واشنگتن پست در ادامه گزارش خود با اشاره به سفرش به ایران در سال 2011 و 2013 می نویسد: حتی با فرار سرمایه های پایتخت های اروپایی، شاهد فعالیت های شرکتهای پتروشیمی هند در اهواز، شرکت های ساخت و ساز چینی در یزد و مدیریت معادن تروسی در تبریز بودم.
در حالی که دولت حسن روحانی در حال تغییر آرام از میانه آوارهای سال های گذشته و انجام مذاکرات هسته ای برای برداشته شدن تحریم ها است، اقتصاد ایران امروز کاملا با 10 سال گذشته متفاوت است.
در طول 10 سال گذشته، بسیاری از شرکت های دولتی ایران به شرکت های شبه دولتی و یا بخش خصوصی منتقل شدند؛ بر همین اساس بسیاری از کارشناس تعداد دقیق شرکتهای شبه دولتی، بنیادها، شرکت ها و گروه های سرمایه گذاری را در اختیار ندارند و ما هم سهم دقیق آنها در بخش های کلیدی اقتصادی را نمی دانیم.
همانقدر که ما می توانیم در این زمینه همدردی کنیم اما نمی توانیم تصویر درستی از اتهامات سیاستمداران مخالف دولت و یا فعالان سیاسی درباه اقتصاد پیچیده ایران در دوران رقابت های انتخاباتی و یا خبررسانی رسانه ها داشته باشیم.
محسن صفایی فراهانی، معاون پیشین وزیر صنعت ایران و سیاستمدار اصلاح طلب تابستان گذشته عنوان کرد که حداقل 120 نهاد اقتصادی وجود دارد که در حدود 50 درصد از تولیدات ناخالص داخلی ایران را در اختیار دارد.
بر این اساس، بر اساس اسناد و آمار موجود، در حدود 3.5 درصد از ارزش کل انتقال شرکت های دولتی  در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی رخ داد، 6 درصد از آن در زمان دولت اصلاحات و 90.5 درصد از آن در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد. این سهام ها به طور کامل و به سختی در بخش های خصوصی به فروش رسیدند، در مقابل اغلب آنها به بخش های نیمه دولتی منتقل شدند.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی