فشار خون عصبی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از بیماران را عاصی و کلافه کرده است و مشکلات زیادی برای این افراد به وجود آورده است. فشار خون عصبی میتواند باعث مختل شدن فعالیتهای فرد در مواقع اضطراری شود و فعالیت روزانه را نیز در مواردی مختل کند. فشار خون بالا از بیماریهای مزمنی است که میتواند کارکرد قلب و عروق را مختل و بر سیستمهای مختلف بدن تاثیر بگذارد. بیماری فشار خون عصبی میتواند سلامت زندگی شما را به خطر بیاندازد.
فشار خون عصبی از نوع فشار خون مزمن نیست اما میتواند به اندازهی آن و حتی بیشتر خطرناک باشد. فشار خون عصبی در مواقعی که فرد استرس دارد و یا به او تروما وارد میشود، بالا میرود. بنابراین به آن فشار خون عصبی میگویند.
به طور کلی در حالت اضطراب و استرس، فشار خون بالا میرود تا فرد بتواند در مواقع اورژانسی تصمیم گیری کند. فشار خون بالا و بالا رفتن ضربان قلب فرد را در حالت آماده باش قرار میدهد. اگر چنین نباشد شخص نمیتواند در مواقع خطر با سرعت بالاتری فکر کند و به اعضای بدن او خون به اندازه کافی نمیرسد. اما اگر فشار خون بیش از حد بالا برود و یا در مواقعی که به شخص استرس کمی هم وارد میشود، این حالت پیش بیاید، خطر سکتهی قلبی ناگهانی بالا میرود .اگر به سلامت زندگی خود اهمیت میدهید با ادامه مقاله همراه شوید و با رعایت این نکات زندگی سالمی را تجربه کنید.
علائم فشار خون عصبی چیست؟
اگر فردی به فشار خون عصبی دچار باشد، علائم زیر را از خود نشان میدهد؛
- گاهی افرادی که فشار خون عصبی دارند به سرگیجه و سردرد دچار میشوند.
- یکی از علائم فشار خون عصبی، تهوع و استفراغ است.
- معمولا فشار خون عصبی همراه با اختلالات خواب است. این افراد یا نمیتوانند بخوابند یا به سختی به خواب میروند.
- اسهال از دیگر علائم فشار خون عصبی است.
- درد بدن هم میتواند یکی از علائم فشار خون عصبی باشد که البته به شابع بودن سر درد و سرگیجه نیست.
- افسردگی و استرس میتوانند در فردی که فشار خون عصبی دارد دیده شوند. پیش تر گفتیم که علت فشار خون عصبی استرس است. افرادی که به حمله هراس و یا اضطراب فراگیر مبتلا هستند، معمولا این حالت را تجربه میکنند.
- تپش قلب یکی از علائم رایج فشار خون عصبی است که در افرادی که فشار خون بالا دارند هم دیده میشود.
برخی دیگر از علائم ناشایع هم ممکن است با فشار خون عصبی همراه باشند که کمتر در بیماران دیده میشوند. توجه داشته باشید که کسی که به فشار خون عصبی مبتلاست، معمولا فشار خون بالای ۱۴۰ میلی متر جیوه بر روی ۸۹ میلی متر جیوه دارد. این بیماری میتواند سلامت شما را به خطر بیاندازد.
قرص فشار خون عصبی
معمولا برای کسانی که به فشار خون عصبی مبتلا هستند، داروهای کاهندهی فشار خون از دسته بتابلوکرها تجویز میشود. این داروها با تاثیر مستقیم بر قلب از فشار خون و ضربان قلب میکاهند. بتابلوکرها معمولا برای کسانی که فشار خون بالا دارند، فشار خون عصبی دارند، ضربان قلب نامنظم دارند و یا با استرس و اضطراب نمیتوانند درست فعالیت کنند و دچار آریتمی میشوند، انتخاب خوبی است.
نحوه مصرف قرص فشار خون عصبی
قرص فشار خون عصبی معمولا بتابلوکر است. برای اینکه از این دارو در درمان فشار خون عصبی استفاده شود، باید حتما با پزشک مشورت شود. نمیتوان سر خود از داروهای کاهندهی فشار خون استفاده کرد. زیرا این داروها حتما باید تعیین دقیق دوز و نحوهی مصرف شوند. از طرفی باید بدانید که داروهای فشار خون را معمولا در چند سری تجویز میکنند و موثرترین نحوه اثر را برای مصرف انتخاب میکنند. پس نمیتوان گفت که نحوهی مصرف قرص فشار خون ثابت است و یک مورد مشابه است.
برای نحوهی مصرف صحیح قرص فشار خون باید با دکتر قلب و عروق مشورت کنید. بهترین دارو و بهترین نحوه مصرف توسط پزشک تعیین میشود.
عوارض قرص فشار خون عصبی
بیشتر کسانی که از قرص فشار خون عصبی استفاده میکنند دچار عارضه نمیشوند و معمولا بدون مشکل مصرف این دارو را پشت سر میگذارند، اما کسانی هم هستند که در موارد نادر و یا کمتر شایع، دچار عوارض جانبی میشوند. در ادامه به برخی از عوارض جانبی این داروها میپردازیم؛
- گاهی ممکن است فرد دچار کاهش فشار خون به مقدار زیاد شود.
- افرادیکه از این داروها مصرف میکنند ممکن است در موارد کمتر شایع دچار سرگیجه و یا حتی سردرد شوند.
- برخی از افراد هنگامی که از بتابلوکرها استفاده میکنند ممکن است به افسردگی دچار شوند.
- سرگیجه و خستگی از دیگر عوارض این دارو هستند.
- علائم بیماریهای مرتبط با شریانهای محیطی ممکن است تشدید شوند و با شدت بیشتری بروز کنند.
- سرد شدن دستها یا پاها یکی دیگر از عوارض است که ممکن است مصرف کنندگان بتابلوکرها به آن دچار شوند.
- یبوست و اسهال از عوارض گوارشی این دارو هستند.
- ممکن است بیماران به اختلال عملکرد جنسی هم مبتلا شوند.
- حالت تهوع از دیگر عوارض این داروهاست.
همانطور که گفتهشد این عوارض معمولا به طور جدی و در تعداد بالا دیده نمیشود و شایع نیستند. این عوارض خیلی کم و نادر بروز میکنند.
راهکارهای درمانی برای فشار خون عصبی
برای اینکه فشار خون عصبی را به خوبی کنترل کنیم و مشکلی پیش نیاید، به موارد زیر توجه کنید؛
- داروی مناسب و تجویز شده را سر موقع مصرف کنید.
- سعی کنید بیهوده به خود استرس وارد نکنید.
- همیشه دستگاه فشار خون در کنار خود داشتهباشید و سعی کنید اندازه فشار خون خود را داشته باشید.
- از خوردن مواد غذایی که باعث بالا رفتن فشار خون میشوند، پرهیز کنید.
- تحت نظر دکتر قلب باشید.
- مواد غذایی مناسب که کاهندهی فشار خون هستند، مصرف کنید.
- هر از چند گاهی برای چکآپ و بررسیهای سلامت خود به پزشک مراجعه کنید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه