یک متخصص اطفال از نقش موثر آهن در کودکان برای زندگی سالم خبر داد.
دکتر فاطمه شیرنژاد گفت: مهمترین دلیل کم خونی ناشی از کمبود آهن در کودکان، عدم مصرف کافی مواد غذایی حاوی آهن است.
شیرنژاد با اشاره به اینکه علت دیگر کمبود آهن در کودکان مصرف شیر در سطح زیاد است، افزود: شیرگاو حاوی مقدار بسیار کمی آهن بوده و مصرف زیاد آن ممکن است به کمبود آهن منجر شود.
وی در خصوص بهبود رژیم غذایی کودک مهمترین راه پیشگیری و درمان را کمبود آهن دانست و اظهار کرد: شیرمادر، حبوبات، جگر و آب آلو، تخم مرغ، گوشت، ماهی، کشمش و اسفناج از جمله مواد غذایی هستند که از کمبود آهن جلوگیری میکنند.
این متخصص اطفال ادامه داد: خستگی و ضعف، رنگ پریدگی چهره، بیاشتهایی، تحریک پذیری، افزایش احتمال عفونت، ضربان قلب نامنظم، مشکلات رفتاری و اشتیاق به خوردن مواد غیرخوراکی مانند یخ یا خاک از جمله علائم کم خونی فقر آهن هستند.
شیرنژاد تصریح کرد: در شیرخواران در صورت سلامت مادر، میزان ذخایر آهن و آهن موجود در شیر مادر تا ۶ ماه اول زندگی کافی است ولی در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد میشوند ذخایر آهن کم بوده و باید از زمان ۲ برابر شدن وزنشان آهن به صورت قطره خوراکی خورانده شود.
وی خاطرنشان کرد: میزان آهن مصرفی، روزانه ۵۰ تا ۲۰۰ میلی گرم برای بالغین و ۶ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای کودکان زیر۶ سال و ۱ تا ۲ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای کودکان زیر ۲ سال است.
منبع: ايسنا
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه