در حال حاضر انسانها در جامعه با مشکلات کاری، عاطفی، مالی، استرس و اضطراب، اختلالات شخصیتی، اختلاف زوجین، اختلاف جنسی و صدها مشکل دیگر درگیر هستند. این مشکلات به مرور زمان روح و روان فرد را تحت تاثیر قرار میدهد و منجر به اختلالات روحی و روانی و کاهش اعتماد به نفس در آنها میشود.
بیماریها و اختلالات روحی و روانی مثل بیماریهای جسمی قابل درمان هستند، برای درمان این عارضهها بهتر است به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. روانشناس با مشاوره و گفتوگو سعی میکند مشکل را برطرف کند اما در صورت عدم بهبودی بیمار او را به یک روانپزشک ارجاع میدهد تا با دارو درمانی و استفاده از تکنیکهای مکمل، عارضه را برطرف کند.
بهترین روانشناس کیست؟
روانشناس میتواند با مشاهده، تفسیر و نحوه ارتباط افراد با یکدیگر فرآیندهای ذهنی فرد و رفتار انسان را بررسی کند. اما بهترین روانشناس کیست؟ پاسخ به این سوال کمی دشوار است چرا که بهترین روانشناس ویژگیهای مشخصی باید داشته باشد و عدم وجود هر یک از آنها میتواند در کار و نحوه ارتباط روانشناس با فرد تاثیر بگذارد. میتوان گفت بهترین روانشناس باید از نظر آکادمیک صلاحیت کافی را داشته باشد، درک متقابل یکی دیگر از ویژگیهایی است که انتظار میرود در او وجود داشته باشد و دهها ویژگی دیگر که باید برای انتخاب بهترین روانشناس به آنها توجه کرد.
وظایف یک روانشناس چیست؟
روانشناس در برابر بیمار وظایف بسیاری دارد که برای بهبود مشکل و رفع اختلال روحی و روانی ایجاد شده باید به وظایف خود عمل کند. از مهمترین وظایف روانشناس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشاوره کارآمد و رواندرمانی بیمار
- انجام تستها و آزمایشهای مختلف روحی و روانی
- بررسی الگوهای رفتاری و ذهنی فرد
- شناسایی و تشخیص اختلال روحی و روانی
- انجام پژوهش و تحقیق در زمینه اختلالات روانی
- فعالیت در بیمارستانها، کلینیکهای خصوصی، مراکز درمانی و مدارس برای کسب تجربه بیشتر
ویژگیهای یک روانشناس خوب چیست؟
یک روانشناس خوب باید ویژگیهای مختلفی را داشته باشد تا افراد با مشکلات مختلف روحی و روانی بتوانند به او مراجعه کنند. در ادامه درباره این ویژگیها توضیح خواهیم داد:
- یک روانشناس خوب باید مهارت دیداری و شنیداری بالایی داشته باشد، روانشناس خوب کسی است که اول به صحبتهای مراجعه کننده گوش دهد، سپس بعد از آن شروع به صحبت کند و با فن بیان بالایی که دارد باعث بهبود مشکلات شود.
- یکی از مهمترین ویژگیهای یک روانشناس خوب صبور بودن است، روانشناس ممکن است در طول روز با افراد مختلفی سر و کار داشته باشد از این رو باید در زمان برخورد با مراجعهکننده صبور باشد، در اینصورت مراجعهکننده میتواند به او اعتماد کند و درباره مشکلات خود به راحتی صحبت کند.
- یک روانشناس خوب هیچگاه برای مراجعهکننده تصمیم نمیگیرد بلکه با راهنمایی و تکنیکهای درمانی مختلف به او میآموزد که بهترین و درستترین تصمیم را بگیرد.
- بهترین روانشناس کسی است که؛ علاوه بر رازداری، صحبتها و مشکلات بیمار خود را جایی بازگو نکند، او باید بیطرفانه نسبت به حل مشکلات اقدام کند.
- میزان رضایت مراجعین قبلی و مدرک تحصیلی روانشناس از مهمترین نکاتی است که قبل از انتخاب روانشناس باید آن را بررسی کنید.
بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس
زمان مراجعه به روانشناس در بهبودی کامل عارضه روحی و روانی تاثیرگذار است، هرچه دیرتر به روانشناس مراجعه کنید مدت زمان و انرژی بیشتری برای حل بحران ایجاد شده نیاز دارید به همین دلیل بهتر است در زمان مشاهده علائم اولیه سریعا به روانشناس مراجعه کنید. برخی از اختلالات روحی و روانی مثل افسردگی و بیماریهای دوقطبی در صورتی که درمان نشوند میتوانند موجب خودکشی و مرگ فرد شود. اما در چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کرد؟ در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر باید سریعا برای درمان به روانشناس مراجعه کنید:
- داشتن افکار خودکشی
- مشکلات عاطفی
- استرس و اضطراب زیاد و عدم توانایی در کنترل آن
- اعتیاد شدید به مواد مخدر و مشروبات الکلی
- احساس غم و درماندگی
- مشکل با چالشهای روزمره زندگی
- مشاهده اولویت علائم افسردگی
- از دست دادن و مرگ عزیزان
- مهاجرت
- انتخاب همسر و انتخاب شغل
- دوران بلوغ و دوران میانسالی
اقدامات لازم بعد از مراجعه به روانشناس
برای اینکه بدانید بعد از مراجعه به روانشناس چه اتفاقی میافتد و باید چه کاری انجام دهید، بهتر است با روال کار روانشناسان آشنا شوید. معمولا در اولین جلسه روانشناس سعی میکند با ارزیابی اولیه با شخصیت و ویژگیهای اخلاقی فرد آشنا شود، به همین دلیل شاید صحبتهای خود را از سوالات شخصی چون وضعیت تاهل، مشکلی که باعث شده به روانشناس مراجعه کند و دیگر سوالات آغاز کند.
در جلسات بعدی روانشناس سعی میکند تا از تکنیکهای درمانی مختلفی برای بهبود شرایط و حل مشکلات استفاده کند، شناخت اولیه در انتخاب روش درمان و شدت عارضه نقش بسیار مهمی دارد. به همین دلیل بهتر است قبل از مراجعه به روانشناس درباره هدف خود از مراجعه به روانشناس و مشکلات و اختلالات روانی کمی فکر کنید، بدین ترتیب روانشناس با استفاده از رفتار درمانی به فرد کمک میکند تا با مشکلات و اختلالات روحی و روانی ایجاد شده مقابله کند.
بعد از مراجعه به روانشناس بهتر است به تمام صحبتهای او فکر کنید و به تمام راهنماییها عمل کنید. در نهایت رواندرمانی و مراجعه به روانشناس باید تغییراتی در فرد ایجاد کند که موجب حل اختلالات موجود و بهبود بحرانهای شخصیتی فرد شود، جلسات روانشناسی میتواند در نحوه ارتباط فرد با اطرافیان خود تاثیر بسیاری بگذارد.
بهترین روانشناس تهران را چگونه پیدا کنیم؟
از دغدغههای مهم افرادی که در تهران زندگی میکنند پیدا کردن بهترین روانشناس در تهران است. یکی از رایجترین و بهترین روشهای انتخاب روانشناس، مراجعه به وبسایتهای پزشکی است که این دسته از سایتها هم کم نیستند. پزشک خوب یکی از بهترین و معتبرترین وبسایتهای ارائهدهنده خدمات پزشکی و درمانی است که عمده تمرکز این وبسایت بر روی روانشناسی است. اگر درگیر بحثهای روانی مثل افسردگی هستید با مراجعه به پزشک خوب میتوانید از بهترین روانشناس تهران نوبت خود را هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین رزرو کنید و مراحل درمان خود را شروع کنید این کار به راحتی با جستوجوی نام پزشک و متخصص در این سایت انجام میشود.
رضایت مراجعین از روانشناس، رتبه روانشناس در پزشک خوب، سوابق تحصیلی و حرفهای، خدماتی که روانشناس ارائه میکند و تمامی اطلاعات لازم درباره روانشناس را میتوانید در بخش مربوط به اطلاعات روانشناس مطالعه کنید این کار سبب شده مقایسه روانشناسها کار دشواری نباشد
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه