از گذشته های بسیار دور تاکنون علم استفاده از گیاهان به عنوان درمانگرهای طبیعی رواج گسترده ای در بین مردم ملل مختلف داشته است. استفاده از خواص دارویی گیاهان محدود به منطقه ویژه ای نمی باشد و همه جوامع و فرهنگ ها از انواع بسیاری از گیاهان استفاده می کنند. براساس فرهنگ فارسی معین، واژه عطار به معنی عطر فروش و داروفروش است. نام عطاری مشتق شده از نام عطار، به معنی شغل و عمل عطار می باشد.
اما واژه عطار یک واژه سنتی و در نگاه عام تر معادل واژه Herbalist به معنی گیاه شناس گیاهان دارویی و آشنا به شیوه های استفاده از این گیاهان است. پس از ظهور طب مدرن و پزشکی نوین که با ساخت و تولید داروهای شیمیایی همراه بود اکنون این علم به عنوان طب مکمل به کار گرفته می شود. افزون بر این خیلی از داروها و مواد شیمیایی مورد استفاده در درمان پزشکی مدرن نیز با استخراج و استفاده از عصاره گیاهان ساخته می شوند. در ادامه این مقاله از عطاری آنلاین دیجی عطار همراه ما باشید.
تاریخچه عطاری در دنیا
تاریخچه عطاری و استفاده از خواص گیاهان به سالهای قبل از میلاد و عصر بابلیان باستان بازمی گردد. پزشکانی که به همراه ارتش این سرزمین ها به مناطق مختلف سفر می کردند، به جمع آوری و طبقه بندی گیاهان دارویی اقدام کردند.
Pandonios Dioscorides یکی از این افراد بود که از کارهای معتبر او در ارتباط با علم گیاه درمانی است. او در مورد اهمیت ریشه ها، دانه ها و عصاره استخراج شده از گیاهان در کتاب خود نوشت و سعی داشت راهنمای درست و مناسب در زمینه گیاهان مفید در پزشکی فراهم آورد تا امکان بازیابی اطلاعات از آن برای عموم ساده ترگردد.
Parcelsus فرد دیگری بود که تئوری نشانه ها را مطرح کرد. وی معتقد بود هرگیاه دارای نشانه های منحصر به فرد نظیر شکل، رنگ و بو است که نشانگر استفاده داروئی آن گیاه است. به عنوان مثال گیاهان مفید برای درمان زردی، قاصدک و گیاهانی با گلهای زرد بودند؛ در حالیکه بنفشه با ظاهر گلبرگ های قلبی، برای موارد قلبی به کار می رفت. طی قرون وسطی خرافات و نیروهای ماورائی در میان اروپاییان اهمیت بالایی یافت. در این دوران پزشکی و درمان با گیاهان دارویی به نوعی نادیده گرفته می شد.
در قرن های هفت و هشت میلادی به دنبال فتح اسلامی آفریقای شمالی، پژوهشگران مسلمان بسیاری از متون پزشکی یونانی و رومی را بدست آوردند. علومی نظیر پزشکی و استفاده گسترده از گیاهان با خواص درمانی به کشورهای شرقی و خاورمیانه رسید و توسط دانشمندان این مناطق جمع آوری، حفظ و توسعه یافت. در جندی شاپور بسیاری از آثار پزشکان اروپایی همچون بقراط و گالن توسط دانشمندان ایرانی و عرب بازگردانی شدند.
تاریخ عطاری در کشور ایران
از زمانی که تمدن و شهرنشینی در ایران شکل گرفت استفاده از خواص گیاهان و جانواران برای درمان بیماری نیز شروع شد.
ایران دارای بیش از ۸۰۰۰ گیاه و ادویه بومی است که بالغ بر ۲۰۰۰ مورد آن موارد معطر و دارویی مورد استفاده می باشد.
استفاده از گیاهان به منظورهای بهداشتی و درمانی در بین افراد مسن رایج تر است.
امروزه مردم به خطرات داروهای شیمیایی آگاه شده اند و به درمان های گیاهی اعتماد بیشتری پیدا کرده اند. این امر سبب محبوبیت بیشتر در بین جوانان گردیده است.
حتما بخوانید: خرید جوهر دانه سیاه
سایت عطاری چیست و چه تفاوتی با فروشگاه سنتی عطاری دارد؟
فروشگاه اینترنتی عطاری یا سایت عطاری در واقع یک وب سایت است که انواع و اقسام محصولات گیاهی در آن، به صورت اینترنتی به فروش میرسد. متقاضیان و خریداران این دسته از داروهای گیاهی، پس از ورود به سایت فروشگاه عطاری میتوانند محصولات مورد نظر خود را سفارش دهند. پس از تکمیل سفارش نیز میتوانند پرداخت هزینه خود را به صورت آنلاین انجام دهند. در نهایت متقاضیان میتوانند در موعد مقرر، لیست سفارشات خود را دریافت نمایند.
تا اینجا دو تفاوت اصلی بین سایت عطاری و فروشگاه سنتی عطاری وجود دارد. نوع حضور شما در عطاری برای خرید و پرداخت آنلاین هزینه سفارش از جمله بزرگترین تفاوتهای بین آن دو است. در ادامه به بررسی ویژگیهای خاص عطاری آنلاین به طور کامل پرداخته ایم.
همه چیز درباره شغل عطاری
بهترین راه ورود به این شغل، یاد گرفتن کار پیش کسی است که گیاهان دارویی را خوب بشناسد و خاصیت آنها را بداند. این البته به شرطی است که شما عطاری را دوست داشته باشید. «من از چند سال قبل از عطاری خوشم می آمد و گاهی کتاب هایی درباره طب سنتی و گیاهان دارویی می خواندم. از طرف دیگر یکی از فامیل های مان هم مغازه عطاری داشت و من چند ماهی در مغازه اش شاگردی کردم. این شد که بالاخره یک روز تصمیمم را گرفتم و برای خودم یک عطاری کوچک راه انداختم.»
راه دومی هم البته وجود دارد. تحصیلات آکادمیک در رشته هایی مثل طب سنتی یا گیاهان دارویی یا دوره های خصوصی که شما را با کارکرد گیاهان دارویی آشنا می کنند. نکته مهم این است که عطاری ها به صورت قانونی اجازه تجویز دارو ندارند ولی اگر مدرک معتبری داشته باشید، قانون این اجازه را به شما می دهد.
«عطاری کسادی خاصی ندارد ولی روزهای رونق و جشن یکی ماه های محرم و رمضان است و یکی نزدیک نوروز. محرم مردم بیشتر سراغ ادویه جات می آیند و ماه رمضان مشتری پروپاقرص خاکشیر، تخم شربتی و عرقیجات می شوند. در هفته هم به جز شنبه ها و یکشنبه ها که معمولا خلوت تر هستند، بقیه هفته کار روال معمول خودش را دارد. مغازه را هم معمولا ساعت 9:30 صبح باز می کنم و تا ساعت یک ظهر مغازه هستم. عصرها هم ساعت چهار تا نه شب کار مشتری ها را راه می اندازم.»
عطاری شغل سختی نیست و میلاد با رضایت از شغلش تعریف می کند:«کار ما سختی و خطرات فیزیکی خاصی ندارد و فقط مشکلات معمولی که بقیه کاسب ها و مغازه دارهای دیگر هم دارند، مثل خرابی و شل کردن بازار یا زیاد شدن دست و تعداد عطاری ها. مشتری ها هم گاهی اذیت های خودشان را دارند؛ مثلا با این که اطلاعات کافی درباره داروها و گیاهان ندارند، درباره شان نظر می دهند و برای خودشان چیزهای مختلف تجویز می کنند و اگر همین داروها یا گیاهان خدای نکرده برای کسی مشکلی ایجاد کند، ممکن است از چشم عطاری ببینند.»
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه