سری دیزایر شرکت اچتیسی مربوط به میانردههایی است که در ابعاد مختلف از طرف این شرکت عرضه میشوند. وقتی به این دستگاهها میرسید نباید خیلی زیاد روی مشخصات سختافزاری تمرکز کنید؛ چراکه اچتیسی تلاش کرده این دستگاهها را همراه با بهترین امکانات نرمافزاری و با عملکردی بینقص ارائه دهد.
مطمئناً نباید این سری را با پرچمداران مقایسه کنید؛ اما با یک مقایسه بین دیزایر 816 و سایر فبلتهای میانرده متوجه خواهید شد که میتوانید بهترین امکانات و عملکرد را در اختیار داشته باشید. توجه کنید که سختافزار برای مقایسهی این رقبا اصلاً ملاک نیست و همانطور که میبینید ما از لفظ «عملکرد» برای دیزایر 816 استفاده کردهایم. پس در این بررسی بیشترین تلاش برای بررسی عملکرد کلی دستگاه در بخشهای گوناگون انجام شده است.
برای کسانی که ملاک انتخابشان نتایج بنچمارکها است هم اطلاعات بنچمارکی قرار دادهایم ولی باز هم تأکید میشود که ملاک اصلی عملکرد و کارایی دستگاه در بخشهای مختلف است.
مشخصات فنی دیزایر 816 به شرح زیر است:
- صفحهنمایش: 5.5 اینچی با وضوح HD یا 1280 در 720 پیکسل (267 پیکسل بر اینچ)
- حافظه داخلی: 8 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
- پردازنده: اسنپدراگون 400 با فرکانس 1.6 گیگاهرتز
- پردازنده گرافیکی: ادرنو 305
- حافظه رم: 1.5 گیگابایت
- ابعاد و وزن: 156.5 در 78.7 در 8 میلیمتر – 165 گرم
- دوربین اصلی: 13 مگاپیکسلی با حسگر BSI و توانایی فیلمبرداری 1080p با 30 فریم بر ثانیه
- دوربین جلو: 5 مگاپیکسلی با توانایی فیلمبرداری 1080p
- باتری: 2600 میلیآمپرساعتی غیرقابل تعویض
- سیستمعامل: اندروید 4.4.2 به همراه رابط کاربری سنس 6.0
طراحی و کیفیت ساخت
در نگاه اول با یک فبلت میان ردهی خوشساخت مواجه میشوید که طراحی کلی خود را از سری وان به ارث برده است و تفاوتهای این طرح با سری وان تنها در جنس بدنه و چند مورد جزئی دیگر است. این نکته هم قابلذکر است که دستگاه قرارگرفته در اختیار ما رنگ خاکستری داشت اما دیزایر 816 در رنگهای سیاه، سفید، نارنجی، سبز و آبی تیره هم عرضه میشود. در جلوی دستگاه صفحهی 5.5 اینچی HD قرار گرفته است. اکثر شرکتهای تولیدکنندهی تلفن همراه در تلاشاند تا حاشیههای صفحهنمایش دستگاههای خود را هر چه کمتر کنند و درصد پوشش صفحهنمایش را بالاتر ببرند اما شاید حاشیههای صفحهی دیزایر 816 برخی کاربران را دلسرد کند اما این سبک طراحی نیازمند این حاشیهها است و شمای ظاهری این دستگاه، این حاشیهها را بیاهمیت میسازد؛ البته دلیل دیگر این طراحی میتواند افزایش کارایی بلندگوهای استریو باشد. بلندگوهای استریو نیاز دارند تا بافاصله از هم قرار گیرند و هرچه این فاصله بیشتر باشد صدای استریو بهتر به گوش شنونده منتقل میشود و شاید دلیل زیاد بودن ارتفاع دیزایر 816 همین نکته باشد. ابعاد این دستگاه هم 156.5 × 78.7 × 8 میلیمتر است و وزنی معادل 165 گرم دارد.
در این فبلت به دلیل ماهیت میان ردهای آن بهجای آلومینیم استفادهشده در ام8 این شرکت از دو نوع پلاستیک بهره برده شده است. لبهی بالایی و پایینی صفحهنمایش و همچنین نوار دور دستگاه از جنس پلاستیک مات و لاستیک مانند است که باعث اصطکاک بیشتر و قرارگیری ایمنتر در دست میشود؛ اما برخلاف این نوع پلاستیک، قسمت پشتی دستگاه از پلاستیک براق، مانند جنسی که در آیفون 5C شاهد هستیم بهره میبرد که بسیار مستعد اثرانگشت و خط و خشهای ریزودرشت است که باعث کثیف شدن و خش گرفتن پشت دستگاه میشود. اگر تعریق دستتان بالا باشد واقعاً به ستوه خواهید آمد؛ چون اثرانگشت و عرق کف دستتان باهم ترکیب میشود و برجستگیهایی پشت دستگاه ایجاد میشود که پاک کردنشان کار آسانی نیست؛ البته اثرانگشتها با یکبار کشیدن پارچهی نرم روی بدنه بهراحتی پاک میشوند ولی انجام این کار بهطور مکرر زیاد خوشایند نیست.
همانطور که اشاره شد دیزایر 816 دارای بلندگوهای استریو است که البته آن ظرافت بلندگوهای استریوی ام8 را ندارد. در هرکدام از قسمتهای بالا و پایین جلوی دستگاه 8 حفره وجود دارد که صدا از آنها به بیرون دستگاه منتقل میشود. این حفرهها برخلاف بلندگوی ام8 بزرگ هستند و این امر برای یک میان رده معمولی است چون هزینهی تولید کمتر خواهد شد. در گوشهی سمت چپ و در بالای صفحه دوربین سلفی 5 مگا پیکسلی قرار دارد و در زیر آن حسگر مجاورت و چراغ اعلانها قرار گرفته است. چراغ اعلانها بسته به نوع اعلان رنگ متفاوتی خواهد داشت. برای مثال در هنگام کمبود باتری بارنگ نارنجی و بهطور چشمکزن به شما هشدار خواهد داد.
در پایین صفحه هم شاهد نشان اچتیسی هستیم که همین نشان بر حاشیهی پایینی صفحه افزوده است و در زیر این نشان هم همان حفرههای بلندگو قرار دارند. در لبهی سمت راست دیزایر 816 برخلاف اکثر دستگاههای امروزی کلید پاور قرار نگرفته است و این کلید به سمت چپ منتقل شده است. در عوض سمت راست پذیرای سیمکارت نانو و حافظهی microSD خواهد بود. درگاههای سیمکارت و کارت حافظه بهوسیلهی یک محافظ بلند پوشانده شدهاند؛ البته دیزایر 816 دو مدل دوسیمکارته و تکسیمکارته دارد و در مدلهای تکسیم یکی از درگاههای سیمکارت پوشانده شده است و قابلاستفاده نیست. در لبهی چپ کلیدهای پاور و کنترل صدا قرار دارد که از جنس مطلوبی برخوردار نیستند و در جای خود تکان میخورند. برای فشردن کلید پاور نیز تنها باید وسط کلید را فشار دهید و اگر حاشیههایش را فشار دهید کلید فشار داده نخواهد شد. پس نباید تلاش کنید با ناخن نیروی زیادی به آن وارد کنید و فشردن وسط کلید با نیروی کم هم امکانپذیر است. یکی از معایب این دستگاه همین محل قرارگیری کلید پاور است که برای یک فبلت 5.5 اینچی، آنهم با این ارتفاع کمی غیرقابلدسترس است و نمیتوان بهسادگی آن را فشرد.
در لبهی بالایی دیزایر 816 جک 3.5 میلیمتری صدا و میکروفون دوم بهمنظور کاهش صدای مزاحم محیط قرار گرفته است. جایگاه پورت میکرو یواسبی هم لبهی پایینی دستگاه است.
در پشت دستگاه و در گوشهی چپ و بالا دوربین 13 مگا پیکسلی با حسگر BSI قرار گرفته است که توانایی ضبط فیلم باکیفیت 1080p را داراست و در پایین آن نیز فلش الایدی با حاشیهی فلزی نمایان است. در مرکز قاب پشتی هم نشان اچتیسی حک شده است که برخلاف نشان جلویی براق نیست. البته قاب پشتی جداشدنی نیست و به باتری دسترسی نخواهید داشت.
صفحهنمایش
صفحهنمایش 5.5 اینچی و اسپیکرهای استریو ترکیب بسیار خوب و باکیفیتی است که کمتر میانردهای از آن بهره میبرد ولی اچتیسی توانسته این ترکیب را در دیزایر 816 به کار ببرد. در این فبلت از پنل S-LCD2 با رزولوشن 1280 × 720 استفاده شده است که زاویهی دید مناسبی هم دارد و کارایی کلی آن مثبت است. اندازهی 5.5 اینچی صفحه، دیزایر 816 را در زمرهی فبلتها قرار میدهد.
دیزایر 816 میانردهای است که اچتیسی خون پرچمدارانش را در آن جاری کرده و با امکانات نرمافزاری و همچنین سختافزار مناسب نگذاشته مانند دیگر میانردهها بدنام شود. ازاینرو میتوان صفحهنمایش این دستگاه را بسیار مناسب خواند. باوجود تراکم پیکسلی 267، در این صفحه کنتراست و رنگها با وضوح و کیفیت مناسب به نمایش درمیآیند و عملکرد این صفحهی LCD زیر نور آفتاب قابلقبول است. اگر به دنبال آمار دقیقتر هستید، با استناد به وبسایت PhoneArena میتوانیم بگوییم بیشترین روشنایی صفحهی این دستگاه 389 نیت و کمترین درجهی روشناییاش 12 نیت است که برای مطالعه و کار با گوشی در نور کم و در تاریکی شب مناسب است که البته این کار را توصیه نمیکنیم چون به چشمانتان آسیب جدی میرساند.
علاوه بر آمار و ارقامی که به آنها اشاره شد ما خودمان نیز تستهایی روی صفحهی این دستگاه انجام دادیم و دیزایر 816 توانست نمرهی قبولی را دریافت کند. در ادامه میتوانید کیفیت نمایش رنگها و همچنین عملکرد آن در نور آفتاب را مشاهده کنید. درنهایت میتوانیم بگوییم این دستگاه برای دیدن فیلم و بازی مناسب است و بلندگوی استریوی BoomSound هم مزید بر این علت است.
سختافزار و کارایی
مشخصات فنی دیزایر 816 آنچنان بالا نیست؛ چون یک دستگاه میانرده است. در قلب این فبلت پردازندهی Snapdragon 400 مدل MSM8928 با چهار هستهی 1.6 گیگاهرتزی گنجانده شده که مبتنی بر معماری ARM Cortex-A7 است و همچنین چیپ گرافیکی آن Adreno 305 است. حافظهی رم 1.5 گیگابایت است که برای چنین فبلتی کافی به نظر میرسد. متأسفانه از حافظهی داخلی 8 گیگابایتی دیزایر 816 تنها 4.2 گیگابایت آن در دسترس کاربر است که بسیار کم به نظر میرسد؛ اما درگاه میکرواسدی این دستگاه که تا 128 گیگابایت را پشتیبانی میکند میتواند این ضعف را بپوشاند.
بیاغراق باید بگوییم که این دستگاه توانایی اجرای همهی بازیها و نرمافزارها را دارد. شاید لگ هم در بازیها مشاهده کنید که این لگها در بازیهای بسیار سنگین اتفاق میافتد ولی بسیار کم است و اصلاً به چشم نمیآیند. در مورد داغ کردن دستگاه هم نکتهی مثبت این است که پلاستیک پشت دستگاه نقش خوبی در کنترل گرما ایفا میکند. در بازیهایی مانند آسفالت 8 قطعاً دستگاه داغ خواهد شد ولی بهمحض خروج از بازی دیگر احساس داغ بودن دستگاه را نخواهید داشت و بهسرعت خنک خواهد شد. حرکت در منوها و مرور وب بسیار روان است و تنها جایی که شاهد لگ بودیم در هنگام انتقال از صفحهی اصلی به منوی اپلیکیشنها بود که کمی با کندی صورت میگرفت.
شبکههای ارتباطی موجود در دیزایر 816 از این قبیل هستند: بلوتوث نسخه 4.0، وایفای 2.4 گیگاهرتزی 802.11 b/g/n، پشتیبانی از 4G و در برخی مدلها NFC. این دستگاه دارای گیرندهی رادیو FM نیز هست و از کابلهای OTG و DLNA هم پشتیبانی میکند. طبق معمول دستگاههای امروزی از جیپیاس و شتابسنج هم بهرهمند است.
قسمت میتوانید نتایج بنچمارک دیزایر 816 را نگاه کنید و به مقایسهی آن با دیگر فبلتهای میانرده بپردازید.
در نهایت گرچه این مشخصات چنگی به دل نمیزند اما کارایی دستگاه بسیار خوب و روان است.
نرمافزار و رابط کاربری
آخرین نسخهی عرضهشده از اندروید برای دیزایر 816، نسخهی 4.4.2 است. همانطور که میدانید گوشیهای جدید اچتیسی از رابط کاربری HTC Sense 6.0 بهره میبرند که یکی از برترین رابطهای کاربری موجود است. سنس 6 بسیار روان و دارای امکانات متعدد است. این رابط کاربری اچتیسی دارای بخشی بانام BlinkFeed است که چیزی شبیه به My Magazine سامسونگ است.
در این قسمت میتوانید تمامی اخبار موردعلاقه و پستهای جدید شبکههای اجتماعی را گردآوری کنید و همه را یکجا ببینید. اگر از طرفداران پروپاقرص شبکههای اجتماعی باشید مطمئناً BlinkFeed به کارتان خواهد آمد ولی اگر نیازی به آن ندارید میتوانید بهراحتی آن را از منوی تنظیمات غیرفعال کنید. در آخرین نسخه از بلینکفید قابلیتهای زیادی اضافه شده است. برای مثال میتواند با استفاده از Foursquare رستورانهای پیشنهادی را به شما نشان دهد و همچنین میتوان به آن اکانت اینستاگرام و گوگلپلاس را هم اضافه کرد. پیشتر هم این قابلیت وجود داشت که اکانتهای فیسبوک و توییتر اضافه شود. در کنار شبکههای اجتماعی میتوانید از دستهبندیهای مختلف، اخبار موردعلاقهتان را اضافه کنید و پسازآن اخبار موجود در آن موضوع و یا وبسایت خاص به بخش BlinkFeed خواهد آمد تا شما تنها با اسکرول کردن هم اخبار را بخوانید و هم از بهروزرسانیهای شبکههای اجتماعی باخبر شوید. این نکته هم قابلذکر است که بلینکفید دارای بیش از 10هزار منبع خبری است که میتوانید از بین آنها به انتخاب موارد موردعلاقه بپردازید.
یک از نقاط قوت اصلی دیزایر 816 همین BlinkFeed است. اچتیسی با امکانات نرمافزاری جالب و کارآمد خود توانسته درزمینهی رابط کاربری خوش بدرخشد و بیشک میتوان رابط کاربری و تجربهی کاربری دیزایر 816 را یکی از برترینهای بازار میانردهها شمرد که حتی در میان پرچمدارها هم حرفی برای گفتن دارد. چیزی که سنس 6 و بهطور مشخصتر دیزایر 816 را خاص میسازد، روانی رابط کاربری و امکانات متعدد گنجاندهشده در آن است.
خود من تابهحال با رابط کاربری سنس کار نکرده بودم و حتی تا قبل از کار با آن حس خوبی نسبت به رابط کاربری گوشیهای اچتیسی نداشتم. شاید دلیل اصلی این امر طراحی نهچندان جالب سنس قدیمی ازنظر من بود که اچتیسی در نسخهی ششم رابط کاربری سنس نشان داد که حداقل درزمینهی طراحی بسیار خوب عمل کرده است. طراحی تخت آیکونها و قابلیت انتخاب رنگها و فونتهای متنوع میتواند یکی از دلایل اصلی جذب کاربر باشد. اگر مانند من حس بدی نسبت به رابط کاربری سنس داشتید و یا دارید پس از کار با آن واقعاً نظرتان عوض خواهد شد و آن را یکی از برترینها بر خواهید شمرد. علاوه بر طراحی زیبا، امکانات نرمافزاری بسیاری در سنس 6 وجود دارد که چنین دستگاه میانردهای را واقعاً پرکاربرد میسازد.
پس از بلینکفيد سری میزنیم به نوار اعلانها یا همان نوتیفیکیشنها. ظاهر این قسمت مانند اندروید خالص کیتکت است با این تفاوت که میتوان در بخش تنظیمات که با کشیدن دو انگشت از بالا به پایین صفحه و یا با زدن کلید مخصوص آن در بخش اعلانها نمایان میشود، شخصیسازیهایی را انجام داد که اکثر رابطهای کاربری امروزی از این قابلیت بهرهمند هستند. تنها قابلیت خاصی که در این قسمت وجود دارد و کمتر دستگاهی از آن بهره میبرد قابلیت Extreme Power Saving است که در بخش باتری بهطور مفصل به آن خواهیم پرداخت.
یکی دیگر از زیباییهای سنس 6 تغییر رنگ نوار بالای صفحه نسبت به نرمافزار در حال اجرا است. بهطور مثال در بخش بلینکفید که دارای قالب سبزرنگ است، نوار بالای صفحه هم به رنگ سبز درمیآید تا صفحهای یکرنگ و زیبا به شما نمایش داده شود. البته بخش بلینکفید همیشه سبزرنگ نیست؛ چراکه میتوانید از طریق تنظیمات دستگاه از میان 4 پوستهی یا همان Theme رنگارنگ یکی را انتخاب کنید. پس از این کار رنگ عناصر رابط کاربری هم تغییر خواهد یافت. در کنار این رنگها میتوانید فونت دستگاه را نیز تغییر دهید و بهجای فونت پیشفرض، فونت زیبای Helvetica که فونت پیشفرض iOS است را انتخاب کنید.
منوی اپلیکیشنها یا همان App Drawer هم دارای قابلیتهای معمولی مثل تغییر چیدمان اپلیکیشنها، ساخت فولدر، مخفی کردن اپلیکیشنها و یا تغییر نحوهی مرتبسازی است. علاوه بر اینها میتوان تعداد اپلیکیشنهای موجود در صفحه را از حالت 5×4 به 4×3 تغییر دهید.
در این قسمت میرسیم به اپلیکیشنهای پیشفرض موجود در دیزایر 816. همانطور که در تصاویر میبینید دو فولدر Tools و Productivity در بین اپلیکیشنها است و در کنار آنها میتوان دیگر اپلیکیشنهای پیشفرض را هم دید. ابتدا میپردازیم به بخش گالری که از امکانات جالبی بهرهمند است. اپلیکیشن گالری وظیفهی نمایش تصاویر و همچنین ویدئوها را بر عهده دارد؛ به همین دلیل دیزایر 816 دارای اپلیکیشنی جداگانه برای پخش ویدئوها نیست که این مورد میتواند یک ضعف محسوب شود. البته اپلیکیشن گالری هم در پخش ویدئوها خوب عمل میکند و امکاناتی کارآمد دارد. وقتی وارد گالری میشوید در بالای صفحه و قبل از هر ویدئو و تصویری، با قسمتی روبهرو میشوید که Highlight نامیده میشود. در این قسمت گزیدهای از تصاویر و ویدئوها به همراه یک موسیقی دلچسب پخش میشود که ایدهی بسیار جالبی است. جذابیت دیگر این بخش در این است که میتوانید قالب پخش آن را تغییر دهید و یا از موسیقی دلخواه خود استفاده کنید.
بخش دیگری که پراستفاده است Music Player یا همان پخش موسیقی است که امکاناتی معمولی مانند همهی پخشکنندههای موسیقی دیگر دارد اما یک بخش جالب بانام Visualizer دارد که به پخش جلوههای تصویری همراه با موسیقی میپردازد و حتی میتواند متن موسیقی را نیز نمایش دهد. این پخشکنندهی موسیقی قابلیت دریافت متن موسیقیها را نیز داراست که البته در این رابطه اپلیکیشنهایی جانبی مانند musiXmatch وجود دارد.
در کنار اینها یک اپلیکیشن بانام Zoe وجود دارد که پس از اجرای آن با Coming Soon مواجه شدیم. این اپلیکیشن بهمنظور ثبت تصاویر و فیلمبرداری با دوربین Ultrapixel و سپس اشتراک آنها از طرف اچتیسی ارائه شده که مشخصاً دیزایر 816 دوربین Ultrapixel ندارد. اخیراً زمزمههایی برای عرضهی این اپلیکیشن برای دیگر دستگاههای اندرویدی هم شنیده شده است.
در بخش Productivity شاهد دو اپلیکیشن Scribble و POLARIS Office 5 هستیم که برای یادداشتنگاری و نمایش فایلهای متنی کارآمد هستند. البته POLARIS Office 5 بهخوبی از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند. اپلیکیشن Scribble هم امکانات خوبی دارد؛ ازجمله انتخاب قالب، قلم، قرار دادن صدا و قرار دادن تصویر که میتوانید نمونهای از این اپلیکیشن را در تصاویر ببینید. در این فولدر میتوانید گوگل درایو را مشاهده کنید که یکی از مزیتهای آن برای دارندگان دستگاههای اچتیسی، ارائهی 50 گیگابایت فضای اضافه است و درنهایت 65 گیگابایت در دسترس کاربر خواهد بود. در Tasks هم میتوانید به ذخیره و یادآوری کارها بپردازید. مرورگر اینترنت سنس 6 هم ظاهری شبیه به کروم دارد و عملکرد کلی آن مناسب است.
در فولدر Tools ابزاری مانند ضبط صدا، آبوهوا، HTC Backup و کنترل فرزندان وجود دارد. سنس 6 یک حالت جداگانه برای کودکان دارد که در آن میتوان محدودیتهایی را اعمال کرد و گزارشهای استفادهی کودک را نیز مشاهده کرد که میتواند قابلیتی بسیار کارآمد باشد.
در کنار همهی این امکانات نرمافزاری قابلیتی ویژه بانام حالت خودرو وجود دارد که میتواند در هنگام رانندگی بسیار مفید باشد. در این حالت بلوتوث گوشی بهصورت خودکار فعال شده تا در صورت وجود هندزفری بلوتوث به آن متصل شود. این حالت برای مسیریابی از نقشهی گوگل استفاده میکند و دسترسی به مکانهای موردنیاز با استفاده از جستجوهای از پیش تعریفشده بسیار آسان شده است. در صفحهی اصلی حالت خودرو در قسمت بالا ساعت و آبوهوای فعلی نمایش داده میشود. از منوی اصلی آن میتوانید پخش موسیقی را هم کنترل و یا اقدام به شمارهگیری کنید.
در قسمت Recent Apps یا همان اپلیکیشنهای در حال اجرا نهایتاً 9 اپلیکیشن نشان داده میشود و میتوانید با کلید موجود در بالای صفحه همه را بهیکباره ببندید.
با استفاده از HTC Transfer Tool میتوانید اقدام به انتقال فایلها از یک دستگاه اندرویدی دیگر و یا آیفون به دستگاههای اچتیسی بکنید. همچنین با قابلیت بکاپگیری اچتیسی دیگر نباید نگران از بین رفتن تنظیمات باشید. در تنظیمات برای اتصال دستگاه به +HTC Mini هم بخشی جداگانه وجود دارد.
در صفحهی قفل میتوانید با کشیدن تصویر قفل به سه جهت متفاوت، به سه قسمت متفاوت بروید و این جهتها بهنوعی Shortcut محسوب میشوند. در کنار تصویر قفل هم 4 آیکون برای دسترسی سریع به مرورگر، دوربین، پیامها و شمارهگیری وجود دارد.
در آخر میتوان گفت که اچتیسی با ارائهی این امکانات نرمافزاری یک برگ برنده نسبت به رقبا و همردههای دیزایر 816 در دست دارد و میتوان سنس 6 را تقریباً بینقص شمرد.
دوربین
دوربین اصلی دیزایر 816، یک دوربین 13 مگاپیکسلی با حسگر BSI است و دوربین جلوی آن هم 5 مگاپیکسلی است و با نام دوربین سلفی شناخته میشود. اطلاعات دقیق دوربین این فبلت از این قبیل است: لنز 28 میلیمتری با گشادگی f/2.2 و قابلیت فیلمبرداری 1080p.
شاید فکر کنید دوربین 13 مگاپیکسلی دیزایر 816 به دوربین 4 مگاپیکسلی وان ام8 بچربد؛ اما این دوربین در کنار امکانات نرمافزاری بسیار عالی، عملکرد نهچندان مطلوبی دارد؛ ولی باز هم تأکید میکنیم که در حد یک میانرده بیش از این هم انتظار نمیرود. در کل دوربین دیزایر 816 نسبت به همردههایش بهتر عمل میکند و در جایگاه خود بسیار قابل پسند است. کیفیت تصاویر ثبتشده با این دوربین فقط و فقط بستگی به نور محیط دارد. اگر نور محیط کافی و بهاندازه، مانند نور خورشید باشد، تصویر هم بسیار واضح و خوب خواهد بود ولی در نور بسیار زیاد و نور کم و همچنین در محیط بسته، نکات منفی این دوربین آشکار میشود. برای مقایسهی بهتر و متوجه شدن نقصهای دوربین دیزایر 816، تعدادی تصویر در شرایط برابر با دوربین دیزایر 816 و گلکسی نوت 3 گرفتیم که میتوانید در زیر برش 100 درصد آنها را مشاهده کنید. این نکته را هم بدانید که دوربین گلکسی نوت 3 هم 13 مگاپیکسلی است.
متأسفانه تصاویری که با دوربین دیزایر 816 ثبت میشوند یا دارای نویز بیشازحد هستند و یا رنگها در آنها بسیار غلیظ به نظر میرسد. در اینجا دیگر رزولوشن بالا هم نمیتواند به کمک این فبلت بیاید. دامنهی دینامیکی و Exposure این دوربین عملکرد خوبی ندارد و عناصر تصویر در نور زیاد کمرنگ و عناصر درخشان هم تیره میشوند.
از کیفیت تصاویر که بگذریم امکانات نرمافزاری دوربین بسیار خوب است. با یک سوایپ میتوانید بین دوربین عقب و جلو تغییر حالت دهید و برای دسترسی به تنظیمات بیشتر تنها کافی است روی کلید منو کلیک کنید تا امکاناتی مانند اعمال فیلتر، تنظیم ISO و تنظیم Exposure نمایان شود.
کیفیت تصاویر دوربین سلفی هم خوب است و دیزایر 816 بهطور خودکار چهره را بهینهسازی میکند. فیلمبرداری با این دوربین هم مانند عکسبرداری عاری از نویز نخواهد بود اما کیفیت مطلوبی دارد. این دوربین قابلیت فیلمبرداری 1080p با 30 فریم بر ثانیه، فیلمبرداری 720p با 60 فریم بر ثانیه و فیلمبرداری Slow Motion با 120 فریم بر ثانیه در رزولوشن 432 در 768 را داراست.
کیفیت مکالمه و عمر باتری
کیفیت مکالمهی دیزایر 816 مطلوب است و مشکل خاصی ندارد. صدای منتقل شده از میکروفون و صدای مخاطب هر دو واضح هستند.
امروزه اکثر کاربران انتظار باتری بالای 3000 میلیآمپرساعتی برای یک گوشی هوشمند 5.5 اینچی دارند، اما اچتیسی نشان داده که در کنار باتری با ظرفیت 2600 میلیآمپر، میتوان مدیریت مصرف انرژی خوبی را روی یک دستگاه پیاده کرد. بهطورکلی با استفادهی عادی، دوام باتری این فبلت یک شبانهروز خواهد بود. طبق ادعای اچتیسی عمر باتری در مکالمهی 3G، حدود 21 ساعت خواهد بود اما تستی که سایت GSMArena انجام داده این رقم را 15 ساعت نشان میدهد. این رقم در مقابله با رقبایی مانند گلکسی نوت 3 نئو و اکسپریا T2 Ultra حدود 10 ساعت کمتر است؛ اما دیزایر 816 در وبگردی حدود 12 ساعت دوام میآورد که این دوام در مقابل رقبای نامبرده شده یک برتری محسوب میشود. در حالت کلی بنا بر وبسایت GSMArena، این دستگاه میتوانند تا 64 ساعت در حال استندبای دوام بیاورد.
در کنار این اعداد و ارقام، دیزایر 816 دو حالت صرفهجویی در انرژی دارد که حالت عادی آن در اکثر گوشیها یافت میشود اما حالت دیگر که از ام8 ارث برده شده است، حالت Extreme Power Saving است که تقریباً تمامی فعالیتهای دستگاه را از کار میاندازد و فقط در این حالت یک صفحه نشان داده میشود که در آن میتوان به چک کردن ایمیل، تماس، ارسال پیام متنی، استفاده از ماشینحساب و مشاهدهی تقویم پرداخت. طبق تستهای انجام شده بهوسیلهی فارنت، در این حالت دستگاه تا بیش از 10 روز دوام خواهد آورد.
درنهایت باتری دیزایر 816 در بین رقبا، یعنی فبلتهای میانرده، عملکردی متوسط دارد. نکتهی آخر این است که باتری این فبلت جدانشدنی است.
جمعبندی و مزایا و معایب
شاید بتوان دیزایر 816 را چیزی بین میانردهها و پرچمدارها برشمرد که واقعاً عملکرد درخشانی دارد و نمیتوانیم به این دستگاه خرده بگیریم. بیشک یکی از برترین دستگاهها که قابلیتهای چندرسانهای بسیار خوبی دارد همین دیزایر 816 است که از صفحهنمایش 5.5 اینچی و بلندگوهای استریوی BoomSound بهرهمند است. همانطور که در طی بررسی اشاره کردیم، رقبای اصلی این دستگاه سامسونگ گلکسی نوت 3 نئو و اکسپریا T2 Ultra هستند. باید بگوییم که اگر دیزایر 816 برتر از این دو دستگاه نباشد، چیزی هم از آنها کم ندارد. بیشک از خرید دیزایر 816 ضرر نخواهید کرد و خواهید دید که سختافزار نهچندان قدرتمند این دستگاه در کنار امکانات نرمافزاری و مالتیمدیای بسیار عالی، یک تجربهی بینظیر را برایتان فراهم میکند و خواهید دید که دیزایر 816 چیزی از پرچمداران هم کم ندارد. برای آنهایی که به نیمهی خالی لیوان مینگرند، معایب دیزایر 816 را در طول متن و بهطور مختصر در زیر آوردهایم. با چشمپوشی کردن از این معایب میتوانید بفهمید که با دستگاهی بینقص روبهرو خواهید بود؛ البته اگر بخواهید از کاور و کارت حافظهی جانبی استفاده کنید.
مزایا:
صفحهنمایش بزرگ 5.5 اینچی – اسپیکرهای استریوی باکیفیت – وجود درگاه کارت حافظه – ارزش بالای خرید نسبت به قیمت – رابط کاربری روان به لطف سنس 6.0
معایب:
جنس قاب پشتی – باتری غیرقابل تعویض – در دسترس بودن 4.2 گیگابایت از حافظه داخلی برای استفادهی کاربر – محل بد قرارگیری کلید پاور
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه