تحقيقات نشان مي دهند كه مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز باعث بروز بیماری های مختلفی از جمله بیماری های قلبی و عروقی شده و همچنين به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می دهد . از سوي ديگر مواد مغذی بسیار زیادی در گوشت موجود است که در صورت عدم مصرف می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی در بدن شما شود.
افرادی هستند که به دلايل مختلف از گوشت قرمز استفاده نمی کنند. این باعث می شود تا بدن آن ها بعد از مدتی دچار ضعف هایی شود.
البته برای این افراد جایگزین هایی نیز وجود دارد که می تواند به آن ها کمک کند تا به بهنرین شیوه ممکن و بدون خوردن گوشت مواد مغذی بدنشان را تامین کنند:
سایر پروتئینهای حیوانی:
- بهجای گوشت قرمز میتوان از انواع گوشتهاي سفيد همچون مرغ، بوقلمون، شتر مرغ و یا محصولات دریایی مانند ماهی، میگو و… استفاده کرد، زیرا این مواد غذایی دارای چربی کمتری بوده و ارزش پروتئینی بالایی برابر با گوشت قرمز دارند.بطور مثال گوشت بوقلمون دارای چربی کمتر و کلسترول پایین و پروتئین بالایی میباشد.
- همچنين تخممرغ بهترین جایگزین گوشت قرمز است.هرچند که بیماران قلبی و افراد در معرض خطر باید طبق نظر پزشک معالج خود با این قضیه برخورد کنند.
- همچنین شیر و پنیر نیز حاوی پروتئین میباشند.
پروتئینهای گیاهی:
همچنین میتوان بجای پروتئینهای حیوانی از انواع گیاهی آن نیز استفاده کرد:
“آجیل” یکی از این مواد جانشین است؛ مصرف گردو، پسته و بادام می تواند امگا 3 مورد نیاز بدن را تامین کند. آنها همچنین دارای حجم بالای پروتئین و فیبر هستند که می تواند برای افرادی با رژیم سبزیجات بسیار مفید باشند.
” سویا” نیز می توانند جانشین گوشتی خوبی برای افراد با رژیم غذایی سبزیجات باشند. سویا خواص زیادی دارد و سرشار از پروتئین می باشد. همچنین میزان چربی و کلسترول آن کم است و به جلوگیری از بروز سرطان هایی مانند سرطان روده، پروستات و سرطان سینه کمک می کند.
“بلغور گندم” به دلیل داشتن فیبر و سرشار بودن از پروتیئن، پتاسیم و آهن از دیگر جایگزین های مواد گوشتی می تواند باشد.
ماده مغذی دیگری که می توان جایگزین گوشت کرد، “توفو” است که یک نوع خوراکی سفید رنگ، نرم و ژلاتینی است که از دلمه شدن (بستن) عصاره سویا گرفته می شود و هیچ طعم خاصی ندارد و با مقداری سرخ کردن و پختن آن، می تواند جانشینی برای گوشت مرغ و گاو باشد.
“قارچ” نیز می تواند جانشین بسیار خوبی برای گوشت باشد. قارچ ها قطور و آبدار هستند و معمولا طعم گوشت می دهند. قارچ ها حاوی پروتیئن و مواد مغذی قابل توجهی هستند و میزان کلسترول و چربی آن کم است.
“حبوبات” از دیگر موادی هستند که می توان مواد مغذی گوشت را در آنها جستجو کرد. دانه های گیاهی، نخود فرنگی، عدس وغیره همه در دسته حبوبات جای می گیرند و سرشار از پروتئین، اسید فولیک، آهن، منیزیم و پتاسیم هستند.
“تمبه” نیز که مخمر سویا است می تواند جایگزین فرآورده های گوشتی شود. تمبه از پختن و مخمر شدن سویا درست می شود، این خوراکی را به صورت بخار پز و سرخ کرده مصرف می کنند و جانشین خوبی برای گوشت گاو و ماهی است. این خوراکی سرشار از آهن، کلسیم، پروتیئن و ویتامین b12 است.
“كره بادام زميني” : میتوانید از کره بادام زمینی نیز استفاده کنید، زیرا دارای پروتئین میباشد. این ماده غذایی همراه با نان میتواند در صبحانه مصرف شود و مخصوصا برای کودکان کم وزن بسیار مفید میباشد.
“بادمجان” نيز حاوي فيبر، آنتي اكسيدان، ويتامين Bو پتاسيم بوده و در بحث بسياري از غذاهاي مورد استفاده قرار مي گيرد. بادمجان نیز البته گاهی اوقات به علت وجود آلرژی های متفاوت قابل استفاده نیست.
گردآوري شده توسط گروه هفت گنج
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه