بدن انسان، هر زمان که دچار مشکل شده باشد، علائمی رو از خودش مخابره می کند. توجه به این علائم، بسیار ضروری است. در غیر این صورت، بدن دچار مشکلات جدی خواهد شد. در این پست، شما رو با علائم کمبود برخی از ویتامین ها آشنا می کنیم.
در ادامه اين مقاله از هفت گنج ، شما عزيزان را با شایع ترین علائم کمبود ویتامین در بدن آشنا می کنیم:
۱ – ترک خوردگی اطراف دهان
این مورد از علائم کمبود ویتامین B و به خصوص ویتامین B2، B3 و B12 است. همچنین، می تواند نشانه کمبود عناصر روی و آهن باشد. ترک خوردگی گوشه های دهان در گیاهخواران، شایع است. اگر گیاهخوار هستید، سعی کنید که ماهی سالمون، تخم مرغ، ماهی تن، حلزون دریایی، صدف و غذاهای دریایی بیشتری بخورید.
افرادی که گوشت کافی نمی خورند باید عدس، حبوبات، بادام زمینی، گوجه فرنگی، کنجد و برگ چغندر بیشتری مصرف کنند. به علاوه، باید دریافت ویتامین C رو هم افزایش بدهند تا آهن بیشتری جذب بدن شان شود. به فهرست مواد غذایی ذکر شده، بروکلی، کلم، گل کلم و فلفل قرمز رو هم اضافه کنید.
۲ – جوش های ریز و قرمزی پوستی و ریزش مو
این علائم، نشانه کمبود عنصر Zn، ویتامین B7 و ویتامین های A، D، E و K می باشند. ریزش مو، رابطه مستقیم با کمبود عنصر Zn دارد. کمبود آهن، ترمیم زخم های پوستی، جوش های ریز و نقاط قرمز و تیره پوست رو به تأخیر می اندازد.
اگر در مصرف تخم مرغ زیاده روی کنید، این احتمال وجود دارد که دچار کمبود ویتامین B7 شوید زیرا پروتئین موجود در تخم مرغ مانع از فعالیت این ویتامین می شود. سعی کنید که از میوه های خشک، تخم کدو تنبل، دانه های کامل، لبنیات، آووکادو، قارچ تکمه ای، تمشک و موز، استفاده کنید.
۳ – جوش های قرمز (ٱکنه) بر روی گونه ها، بازوها و ران ها
آکنه وقتی در بدن دیده می شود که بدن دچار کمبود اسیدهای چرب ضروری، ویتامین A و D شده باشد. مصرف چربی های ناسالم (چربی های اشباع و چربی های ترانس) رو کاهش داده و در عوض از چربی های سالم استفاده کنید. ماهی، تخم کتان، میوه های خشک، بادام و گردو، بخورید. همچنین، از هویج، سیب زمینی شیرین و فلفل قرمز برای افزایش میزان ویتامین A بدن، استفاده کنید.
۴ – احساس سوزش، خارش و بی حسی در دست ها و پاها
اگر دچار این علائم هستید، این احتمال وجود دارد که به کمبود ویتامین های B و به خصوص به کمبود B6، B9 (اسید فولیک) و B12 مبتلا شده باشید. کمبود این ویتامین ها، بر روی پایانه های عصبی در پوست تأثیر گذاشته و منجر به خستگی و کوفتگی، افسردگی، کم خونی و عدم تعادل هورمونی می شوند. راه حل این است که مارچوبه، اسفناج، سبزیجات سبز، حبوبات، تخم مرغ و غذاهای دریایی بخورید.
۵ – گرفتگی در پاها
کمبود پتاسیم، کلسیم و منیزیم از عوامل بروز این علامت در پاها می باشد. اگر ورزش های قدرتی یا ورزش های خسته کننده انجام بدهید، بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های محلول در آب مثل ویتامین B از طریق عرق از بدن دفع می شوند. البته این موضوع نباید بهانه ای باشد برای ترک ورزش. تنها کاری که باید انجام بدهید این است که مصرف موز، فندق، بادام، کدو تنبل، گیلاس، سیب، بروکلی، گریپ فروت، کلم و اسفناج رو افزایش بدهید.
علائم کمبود ویتامین A
کمبود این ویتامین به خستگی و کوفتگی، کاهش دید در شب، مشکلات پوستی و دندان ها، خونریزی لثه ها و انواع مختلفی از بیماری ها می انجامد.
علائم کمبود ویتامین B
در صورت بروز کمبود ویتامین B1، بی خوابی، خستگی، ضعف عضلانی، افسردگی، تحریک پذیری، کاهش وزن و مشکلات قلبی و نیز مشکلات لوله های گوارشی به سراغ فرد می آید.
اگر ویتامین B2 دچار کمبود شده باشد، سوزش چشم، چربی پوست، ایجاد فیستول در دهان، زخم های پوستی و التهاب می شود.
کمبود ویتامین B3 به سردرد، کاهش انرژی، بوی بد دهان، اظطراب، زخم معده، مشکلات روده ای و شعف اشتها، منجر می شود.
اگر فرد دچار کمبود ویتامین B5 شده باشد، دچار حس سوزش در پاها، گرفتگی عضلانی، خستگی، نامنظم بودن ضربان قلب، نیاز مبرم به استفراغ و بی خوابی، می شود.
در کمبود ویتامین B6 بی خوابی، کم خونی، مشکلات پوستی، ریزش مو، گرفتگی عضلات و احتباس مایعات در بدن، دیده می شود.
در صورت ابتلا به کمبود ویتامین B12، خستگی، اسهال، افسردگی، کاهش اشتها، اظطراب، التهاب در دهان و عدم تعادل هورمونی، ایجاد می شود.
علائم کمبود ویتامین C
با کمبود این ویتامین، زخم ها و شکستگی ها دیرتر التیام پیدا می کنند وخونریزی بینی و خونریزی لثه، درد و التهاب مفاصل، سوء هاضمه، کم خونی و کوفتگی، در فرد دیده می شود.
علائم کمبود ویتامین D
در کمبود ویتامین D، ضعف استخوان ها، بیماری ریکت، فساد دندان ها، سنگ کلیه، ضعف عضلانی و جذب ناکافی کلسیم، به وقوع می پیوندد.
علائم کمبود ویتامین E
کمبود این ویتامین با کم خونی، اظطراب، مشکلات باروری، ضعف در عکس العمل عضلات، اشکال در حرکت و اشکل در حفظ تعادل، همراه است.
گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج
www.7ganj.ir
برگرفته از يكا
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه