فقط ۱۴ قله در جهان است که ارتفاع آنها از ۸ هزار متر بلندتر است که از این تعداد ۵ قله در پاکستان قرار دارد. از جمله این قلهها میتوان به «کی تو»،«نانگا پربت»،«گاشربرم ون»،«برود پیک» و «گاشر برم تو» اشاره کرد.
کی تو
کی تو مرتفعترین کوه پاکستان است که با نام ماونت گدونآستن و شاهگوری (پادشاه سفید) نیز معروف است. کی تو بعد از کوه اورست دارای بلندترین قله جهان است که ارتفاع آن به ۸۶۱۱ متر میرسد و در رشته کوههای قراقرم واقع شده است.
کی تو اولین بار در ۳۱ جولای سال ۱۹۵۴ به وسیله ۲ کوهنورد ایتالیایی فتح شد. سعود بر کی تو از سعود بر اورست مشکلتر و خطرناکتر است.
ننگا پربت: میدان پریها یا کوه قاتل
ننگاپربت نهمین کوه بلند جهان و دومین قله مرتفع در پاکستان است که ارتفاع آن به ۸۱۲۵ متر میرسد.
از ننگاپربت به عنوان کوه قاتل نیز یاد میشود زیرا تا کنون کوهنوردان و ورزشکاران زیادی برای سعود به قله این کوه جان خود را از دست دادهاند.
میدانپریها زیباترین نقطه کوه ننگاپربت است. مرکل سرپرست یک تیم کوهنوردی که ورزشکارانی از آلمان و آمریکا در آن حضور داشتند برای اولین بار در سال ۱۹۳۲ نام میدانپریها را برای نقطهای از این کوه که در ارتفاع ۳۳۰۰ متری قرار دارد انتخاب کرد و از آن پس این نام ماندگار شد.
کوهننگاپربت زیباترین کوه پاکستان است و هر ساله جهانگردان و ورزشکاران زیادی از آن بازدید میکنند البته بعد از کشته شدن ۱۰ گردشگر خارجی در رشته کوههای هیمالیا تعداد بازدیدکنندگان کاهش یافته است.
گاشر برم ون
گاشر برم ون یازدهمین قله بلند جهان و سومین کوه مرتفع در پاکستان است به این کوه، قله پنهان و به زبان محلی بلتی کوه زیبا نیز گفته می شود.
کوه گاشر برم ون در رشته کوههای قراقرم واقع در شمال پاکستان قرار دارد که ارتفاع آن ۸۰۸۰ متر است. این کوه اولین بار در ۵ جولای سال ۱۹۵۸توسط پیت شوننگ و اندی کافمان ۲ ورزشکار آمریکایی فتح شد.
برود پیک
برود پیک دوازدهمین کوه بلند دنیا و چهارمین قله بلند پاکستان است. این قله در رشته کوههای قراقرم نزدیک مرز چین و پاکستان قرار دارد که ارتفاع آن به ۸۰۴۷ متر میرسد و اولین بار در ۹ ژوئن ۱۹۵۷ توسط یک تیم کوهنوری استرالیا فتح شد.
برودپیک ۸ کیلومتر با کوه کیتو فاصله دارد. داشتن ۲ قله از ویژگیهای جالب کوه برود پیک است بیشتر ورزشکاران به اشتباه قله کمارتفاعتر را که در ارتفاع ۸۰۴۸ متری قرار دارد فتح میکنند اما قله واقعی این کوه در ارتفاع ۸۰۵۱ متری قرار دارد.
گاشربرم تو
گاشربرم تو سیزدهمین کوه مرتفع جهان و پنجمین قله بلند در پاکستان است که در رشتهکوه قراقرم واقع شده و ارتفاع آن به ۸۰۳۵ متر میرسد و بین پاکستان و چین قرار دارد. گاشربرمتو اولین بار در سال ۱۹۵۶توسط لارچ و ویلن پارت ورزشکاران استرالیایی فتح شد.
گاشر برم فور
گاشر برم فور هفدهمین کوه بلند جهان و ششمین قله بلند پاکستان است که ارتفاع آن به ۷۹۲۵ متر میرسد و بین پاکستان و چین قرار دارد.
این کوه اولین بار در سال ۱۹۲۸ توسط یک تیم کوهنوردی ایتالیایی فتح شد.
دستاغلسر
دستاغلسر در رشتهکوه قراقرم و در دورترین نقطه شمال پاکستان یعنی منطقه گوجل قرار دارد. این کوه نوزدهمین کوه بلند جهان و هفتمین قله بلند پاکستان است که ارتفاع آن به ۷۸۸۵ متر میرسد.
دستاغل از ارتفاع ۷۴۰۰ متری به بعد دارای سه قله است که قله شمالی ۷۸۸۵ متر ارتفاع قله میانی ۷۷۶۰ متر ارتفاع و قله جنوب شرقی ۷۵۳۵ متر ارتفاع دارد.
کیونانگ چیش
کیونانگ چیش دومین کوه بلند رشتهکوه هسپر موزتاگ است که ارتفاع آن به ۷۸۲۳ متر میرسد و بیست و یکمین کوه بلند جهان و هشتمین قله مرتفع در پاکستان است.
این کوه اولین بار در سال ۱۹۷۱ فتح شد و بعد از آن به جز سال ۱۹۸۸ هیچ کوهنوردی نتوانست کوه کیونانگ چیش را فتح کند.
ماشربرم ون
ماشربرم ون که به کی ون نیز مشهور است در منطقه گانچهه از توابع گیلگت و بلتستان واقع شده و در ارتفاع ۷۸۸۱ متر میرسد و بیست ودومین کوه بلند جهان و نهمین قله مرتفع پاکستان میباشد.
معنای ماشر برم مشخص نیست اما برخی معتقدند در زبان محلی ماشا به معنای ملکه است و ماشربرم به معنای ملکه قلهها میباشد.
ماشربرم به برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ توسط یک تیم کوهنوردی آمریکایی و پاکستانی فتح شد.
بتوراسر
بتوراسر که به بتوراون نیز مشهور است بیست و پنجمین کوه مرتفع جهان و دهمین قله مرتفع پاکستان است که ارتفاع آن به ۷۷۹۵ متر میرسد.
این کوه اولین بار در سال ۱۹۶۷ فتح شد.
گردآوري: گروه 7 گنج
www.7ganj.ir
منبع: فارس
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه