برخی مردم مدام احساس ناامنی می کنند. در محل کار نگران این هستند که آیا می توانند کارشان را حفظ کنند یا خیر از طرفی آیا بهترین کارمند آنجا هستند یا نه. در بین دوستان شان نگران این هستند که آیا همه آن ها را دوست دارند یا نه؟ آن ها مدام در پی اثبات نقاط قوت خود هستند. حتی بچه های این افراد همیشه از رفتارهای شان رنج برده و با همکلاسی ها و دوستان شان مقایسه می شوند. عوامل بسیاری می تواند این افراد را به داشتن این ناامنی وادار کند. شما می توانید در روابط خود به آن ها کمک کنید و سعی کنید آن ها را به خود و خصوصیات مثبت شان امیدوار کنید. البته قطعا منتظر گارد گرفتن آن ها باشید. زمانی که شما با بقیه رفتار متفاوتی داشته و بخواهید به آن ها نزدیک شوید جلو شما گارد گرفته و تصور می کنند که می خواهید به آن ها لطمه بزنید.
همچنین افرادی که حس ناامنی می کنند اکثرا با یک خودشیفتگی ظاهری نیز ضعف خود را مخفی می کنند. آن ها مدام از خود تعریف می کنند و سعی می کنند که خود را بهتر از بقیه نشان دهند. این رفتارشان به نوعی یک واکنش به احساس ناامنی آن هاست.
احساس ناامنی سابقه ی طولانی در مطالعات روانشناسی دارد. “آلفرد آدلر” احساس ناامنی را نوعی تلاش برای برتری دانسته و خود آن را “عقده ی حقارت” می خواند. وی معتقد است که این احساس ریشه در کودکی دارد و اصولا افرادی که توسط مراقبان خود رها شده اند یا نادیده گرفته شده اند دچار این حس می شوند. آدلر معتقد است که با اصلاح خاطرات فرد و برداشت های او می توان این احساس را برطرف کرد.
اگر با چنین فردی در ارتباط هستید و دوست دارید بدانید چگونه باید با او رفتار کنید، این مقاله را بخوانید. 4 استراتژی برخورد با افراد مبتلا به احساس ناامنی در ادامه برای شما به تفصیل شرح داده شده است.
1. احساسات و تجربیات خود را به او بگویید.
افرادی که احساس ناامنی می کنند ممکن است مدام به شما حمله کرده و با تحقیرتان سعی در آرام کردن خود داشته باشند. اگر توانایی های شما آن ها را نگران کند سعی می کنند با یک برخورد پرخاشگرنه توانایی ها و قابلیت های تان را انکار کنند. می توانید با آنها حرف بزنید و از احساسات و ترس ها و نگرانی هایی مشترکی که با هم دارید بگویید. به این ترتیب آن ها هم تشویق می شوند تا به جای پرخاشگری حرف های شان را بزنند و با شما احساس همسویی داشته باشند.
2. به دیگران محبت کنید.
زمانی که مدام از طرف او طرد شده و نمی تونید گاردش را بشکنید می توانید با برقراری رابطه با شخص دیگر سعی کنید او را تحریک کرده و نظرش را جلب کنید. لازم نیست با او سرد رفتار کرده یا از دستش عصبانی باشید. تنها اجازه بدهید ببینید که خودش را از چه نوع روابط گرم و دوستانه ای محروم می کند.
3. ارتباط کلامی و غیر کلامی موثر داشته باشید.
این افراد روی رفتار ها و برخورد های شما خیلی حساس هستند. ممکن است مدام به این فکر کنند که آیا برای شما اهمیتی دارند یا خیر. ممکن است هر آن سعی کنند حس شما را نسبت به خودشان به چالش بکشند. سعی کنید در انتخاب کلمات برای صحبت کردن با آن ها دقت کنید. اجازه ندهید به حس شما شک کنند. همچنین دوستی و محبت تان را در کارهای تان هم به آن ها نشان دهید.
4. از زبان بدن برای جلب اعتمادشان استفاده کنید
زبان بدن و برداشت هایی که آن ها از رفتار ها و حالات بدنی شما دارند می توانند روی احساس آن ها از شما موثر باشد. باید سعی کنید با همسویی بدن تان اعتماد وی را جلب کرده و احساس ناامنی شان را سرکوب کنید. خم شدن به جلو و دستانی باز می تواند نشانه ی اشتیاق شما از صحبت کردن با آن ها باشد و در مقابل سر خم و دستان زیر چانه میتواند علائم بی میلی شما به بودن با آن ها باشد.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه