داروهاي گياهي و طب سنتي سلامت سلامت جسمي

آشنايي با روشهاي خانگي درمان مسموميت غذايي

بیشتر ما گاه به گاه دچار مسمومیت غذایی می‌شویم. مسمومیت غذایی به دلیل وجود باکتری یا دیگر مواد سمی در غذا است. بعضی از نشانه‌های آن عبارتند از سرگیجه، استفراغ، سردرد، تهوع، نفخ روده و اسهال...
تقویم فارسی اندروید

بیشتر ما گاه به گاه دچار مسمومیت غذایی می‌شویم. مسمومیت غذایی به دلیل وجود باکتری یا دیگر مواد سمی در غذا است. بعضی از نشانه‌های آن عبارتند از سرگیجه، استفراغ، سردرد، تهوع، نفخ روده و اسهال. مسمومیت غذایی را نباید نادیده گرفت و در مورد آن سهل‌انگاری کرد.

مسموميت غذايي
مسموميت

هنگام ابتلا به مسمومیت غذایی، بدن نسبت به حالت معمولی آب بیشتری از دست می‌دهد. بنابراین سعی کنید حداقل هشت لیوان آب در روز بنوشید تا دچار کم‌آبی نشوید. علاوه بر این آب، به دفع مواد سمی و باکتری‌ها کمک می‌کند. علاوه بر نوشیدن آب می‌توانید آب میوه و غذاهای آبکی مانند سوپ نیز میل کنید. همچنین می‌توانید بلافاصله با استفاده از آنچه در منزل در دسترس هست درمان خود را شروع کنید؛ که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

 

1.آب میوه طبیعی : 

 

میوه‌ها سرشار از پتاسیم هستند. یک لیوان آب میوه را با یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید و بنوشید. با نوشیدن این محلول دستگاه گوارش به خوبی شسته می‌شود. به جای عسل می‌توان از شیره‌ی شربت نیز استفاده کرد.

 

2.چای گیاهی : 

 

گاهی یک فنجان چای سبب آرامش و کاهش درد فرد مبتلا به مسمومیت غذایی می‌شود. می‌توان از نعناع، بابونه، تمشک، توت سیاه در آن استفاده کرد. این چای را به آرامی و جرعه به جرعه بنوشید. این چای درد ناشی از انقباض دستگاه گوارش را تسکین می‌دهد و فرآیند تخلیه و شستشوی مواد سمی را آسانتر می‌سازد.

 

3.نان : 

 

نان یکی از غذاهایی است که به رفع مسمومیت کمک می‌کند. در واقع نان در دستگاه گوارش مانند اسفنج عمل می‌کند و مواد سمی را به خود جذب می‌کند. خوردن یک تکه کوچک نان مواد سمی را از بدن می‌گیرد و از اسهال و استفراغ نیز جلوگیری می‌کند.

 

4.استراحت : 

 

استراحت یک درمان طبیعی مؤثر است که برای رفع مشکلات سلامتی مفید است و باعث بازیابی انرژی می‌شود.

 

5.آب : 

 

هنگام ابتلا به مسمومیت غذایی بدن دچار کم‌آبی می‌شود و در نتیجه ضعیف می‌شود. بنابراین لازم است که آب بیشتری نسبت به حالت سلامتی نوشیده شود. به این منظور بهتر است یک قاشق چایخوری نمک، سه قاشق چایخوری شکر و دو قاشق آب لیمو را در دو لیوان آب حل کنید و به تدریج بنوشید.

 

6.آویشن : 

 

یکی از مشهورترین گیاهانی است که برای سوءهاضمه و مسمومیت غذایی توصیه می‌شود. یک قاشق چایخوری از آویشن را به یک فنجان آب و یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید و بنوشید.

 

7.زیره (کراویه) : 

 

برای درمان مسمومیت غذایی یک فنجان چای زیره سه بار در روز توصیه می‌شود. یک قاشق چایخوری دانه‌ی زیره را در یک فنجان آب جوش بریزید و به مدت ده دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را بنوشید.

 

8.استفراغ : 

 

اگر هنوز غذای مسموم در معده باشد، استفراغ کردن راه خوبی برای تخلیه مواد سمی از معده است.

 

9.تخم شنبلیله و ماست : 

 

ماست آنتی باکتریال طبیعی است و باکتری‌های موجود در مواد سمی را از بین می‌برد. می‌توانید یک قاشق چایخوری تخم شنبلیله به ماست بیافزایید. لازم نیست حتما تخم شنبلیله را بجوید، می‌توانید آنها را قورت دهید. این ترکیب به سرعت درد معده و حالت تهوع را کاهش می‌دهد.

 

10.ریحان :

گیاه بسیار مفیدی برای بهبود عفونت ناشی از مسمومیت غذایی است. به  چند روش می‌توانید از آن استفاده کنید:

  • آب ریحان را با یک قاشق چایخوری عسل چند بار در روز بنوشید.
  • چند قطره روغن ریجان را در یک لیتر آب بریزید و در طی روز به تدریج آن را بنوشید تا باکتری‌های معده را از بین ببرد
  • چند برگ ریحان، کمی نمک دریایی، کمی فلفل سیاه را به سه قاشق غذاخوری ماست بیافزایید. سه بار در روز این مخلوط را میل کنید تا مسمومیت رفع شود.

گرداوري شده توسط گروه هفت گنج

 

منبع: پارسي طب

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی