با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه پاييزي خوشمزه بيشتر آشنا شويد...
با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه پاييزي خوشمزه بيشتر آشنا شويد…
ارزش غذايي خرمالو:
هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:
- انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
- آب ۷۵.۵ گرم
- فیبر ۵.۹ گرم
- قند ۲۳ گرم
- ویتامین ث ۷.۶ میلیگرم
- پتاسیم ۲۱۰ میلیگرم
- منیزیم ۱۱ میلیگرم
- آهن ۰.۱۵ میلیگرم
خواص خرمالو:
- خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامینهای B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد.
- خرمالو سرشار از ویتامینهای A ، B و C میباشد.
- خرمالو میوه اي با کالری بالا است (100 گرم خرمالو 70 کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است.
- طبع خرمالو گرم و تر است.
خرمالو سرشار از ویتامین C
- میزان ویتامین C موجود در این میوه قابل توجه است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. اگر در فصل سرما لثههایتان خونریزی میکند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد.
- باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثهها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است. البته توجه داشته باشید هر چه خرمالو رسیدهتر و شیرینتر باشد میزان ویتامین C آن نیز کمتر میشود.
- مصرف مرتب غذاهای غنی از ویتامین C به بدن در توسعه مقاومت در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکال های آزاد کمک می کند.
خرمالو منبع بتاکاروتن و لیکوپن
- خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است. این دو آنتیاکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد آسیبرسان شده و شما را در برابر بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها ایمن میکند.
- رنگ نارنجی خرمالو ناشی از همین آنتیاکسیدان بتاکاروتن است. برای همین هم خرمالو مانند همهی میوهها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشمها و حافظت از شبکیه چشم مفید است.
- از این گذشته بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلولهای پوست را بیشتر میکند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ میشود.
خرمالو ، سرشار از فيبر
- خرمالو منبع خوب فیبرهای غذایی محسوب میشود و حاوی میزان قابلتوجهی فیبر پکتین میباشد. 100 گرم از میوه تازه دارای 3.6 گرم یا 9.5٪ از مصرف روزانه فیبر توصیه شده است.
- فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و رفع یبوست میشود. برای این کار توصیه میکنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید. توجه داشته باشید که این میوه حاوی آهن بوده و سدیم کمی دارد.
خرمالو برای مقابله با کلسترول و فشارخون بالا
- خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید است. این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم میباشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله میکند.
- مزیت دیگر این میوه این است که سدیم (نمک) کمی دارد.
- توصیه میکنیم اگر دچار بیماریهای قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخونتان بالاست از این میوه غافل نشوید.
- البته حواستان به قند موجود در آن باشد.
مصرف خرمالو در سنگ كليه
- این میوهی پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج میبرند مفید است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان قابلتوجهی آب و ادرارآور است. هستهی کوبیده شدهی خرمالو نیز به دفع سنگ کلیهها کمک میکند.
مصرف خرمالو در بارداري:
- مصرف خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار ، نقش مهمی دارد.
مصرف خرمالو در كودكان:
- خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و همچنین مقدار قابل توجهی ویتامینهای B۱، B۲، B۳ و ویتامین C است. این میوه همچنین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارد؛ به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته شده است.
فوايد خرمالو براي پوست و مو:
- خرمالو، به اندازه توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد و به همین دلیل، شما می توانید برای جوان سازی و شاداب سازی پوستتان، روزی نیم ساعت پوست خرمالو را روی صورتتان قرار دهید.
- بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلولهای پوست را بیشتر میکند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ میشود.
- افرادی که موهایشان اصطلاحا کم پشت است و یا به قدری که باید پر نیست, می توانند با خوردن خرمالو و دریافت روی (زنیک) موجود در آن, موهای سالم و پرپشتی داشته باشند.
- به خاطر حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشك و شكننده مفید است.
فوايد خرمالو در پيشگيري از سرطان و بيماري قلبي:
- این ویتامین نوعی «آنتی اکسیدان» است. بنابراین مصرف آن باعث از بین رفتن «رادیکال های آزاد», عامل ایجاد انواع سرطان ها می شود. بنابراین خرمالو دارویی طبیعی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است.
- خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونیها میتواند مفید باشد. در 100 گرم خرمالو 160 میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا 168 گرم است حدود 270 میلیگرم پتاسیم وجود دارد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونیها مفید است.
- همچنين مصرف آن مانع از چسبندگی پلاکت های خونی و ایجاد لخته خون و در نتیجه بروز سکته قلبی و مغزی می شود. پس مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری قلبی یا افرادی که در معرض این خطر قرار دارند, مفید است.
خرمالو، ضد التهاب طبيعي:
- خرمالو حاوی فلاونوئید پلی فنولیک آنتی اکسیدان مانند کاتچین و گالوکاتچین علاوه بر داشتن یک ترکیب ضد تومور مهم، اسید بتولینیک است کاتچین خواص ضد عفونی، ضد التهاب و ضد خونریزی (جلوگیری از خونریزی از عروق خونی کوچک) دارد.
سرشار از مواد معدني:
- خرمالو دارای بسیاری از ویتامین های با ارزش ب – کمپلکس مانند ( اسید فولیک، پیریدوکسین ( ویتامین B6 )، تیامین و … ) است. این ویتامین ها کوفاکتورهایی برای توابع آنزیمی متابولیک در بدن عمل می کنند.
- حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز (15٪ از DRI)، مس (12٪ از DRI) و فسفر است.
- منگنز کوفاکتور برای آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، که یک رادیکال آزاد بسیار قوی است.
- مس کوفاکتور برای بسیاری از آنزیم های حیاتی، از جمله سیتوکروم C – اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز ( دیگر مواد معدنی به عنوان کوفاکتور برای آنزیم منگنز و روی ) است. مس همچنین برای تولید سلول های قرمز خون مورد نیاز است.
ساير فوايد درماني خرمالو:
- خرمالو، مقادیر قابل توجهی ویتامین های A و C، کلسیم، پتاسیم و منیزیم دارد که وجودشان می تواند به هضم هرچه بهتر غذا، تقویت بینایی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند.
- این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های كبدی و كلیوی بسیار مؤثر است.
- خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتها آور و شستشو دهنده کلیه ، کبد و معده است.
- خرمالو تقویت کننده معده است، اسهال را برطرف می کند، باعث نرمی سینه می شود، کم خونی را رفع می کند و اشتهاآور خوبی هم هست.
- خرمالو آرام كنندة سكسكه است.
- خرمالو بندآورندة خونریزی است.
- خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو مینشاند.
- خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشاندة كاسبرگهای زیرگل و دم گل استفاده شود.
- اگر در فواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها میشود.
- برای درمان اسهال خونی 300 تا 500 گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمایید.
- زیاد كننده نور چشم است.
مصرف خرمالو در كاهش وزن:
- خرمالو میوه ای شیرین و پرکالری است که یک عدد درشت آن، حدود ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و شما باید برای سوزاندن این مقدار انرژی، نزدیک به ۲۸ دقیقه راه بروید. پس اگر دچار اضافه وزن هستید یا رژیم دارید، حواستان به تعداد خرمالوهایی که می خورید، باشد.
مصرف خرمالو در ديابت:
- در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
فوايد دانه خرمالو:
- از كوبیدة دانه خرمالو بصورت گرد میتوان سنگ مثانه و كلیه را دفع كرد بدین صورت كه دانه را كمی حرارت داده سپس خرد نموده مانند قهوه دم كرده میل شود.
- كوبیدة هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط كرده در یك بطری ریخته سر آن را محكم ببندید و در آب جوش به مدت یك ساعت جوشانده، سپس از این روغن میتوان برای دردهای كمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانة آن كه با حرارت بو داده شده است مانند قهوه دم كرده میل شود.
فوايد برگ و گل درخت خرمالو:
- در طب سنتی قدیم از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماریها استفاده میشد.
- برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد.
- در عین حال برگ درخت خرمالو حاوی مادهای به نام astragalin است که خاصیت آنتیهیستامینی داشته و واکنشهای آلرژیک و آبریزش بینی را کاهش میدهد.
- این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش میدهد.
-
دم كرده گل خرمالو مقوی معده است.جوشاندة برگهای آن برای سرفه مفید است.
بهترين زمان مصرف خرمالو:
- چون خرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود.
- اگر اهل مصرف میوههای یخ زده هم هستید باید بدانید میشود این میوه را نیز فریز و بعدها مصرف کرد.
هشدارها و مضرات:
- اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از ۱ تا ۲ عدد خرمالوي نارس در روز توصیه نمی شود. ضمن اینکه خوردن همین مقدار از خرمالوي نارس و گس هم برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست؛ چون تانن موجود در آن یبوست را تشدید می کند.
- بهتر است کسانی که اختلالات روده ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماری سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.
- افراط در مصرف خرمالو موجب افزايش وزن ميشود.
- افراط در مصرف خرمالو موجب انسداد روده ميشود.
- کسانی که تمایل به خوردن خرمالو با پوست دارند، حتما باید پیش از این کار، آن را خوب بشویند و به تکه های کوچک تقسیم اش کنند تا بتوانند نگام خوردن، آن را خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
- مصرف این میوه به صورت گس و نرسیده چندان مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.
پيشنهادات ما:
طرز تهيه كيك خرمالو
طرز تهيه دسر خرمالو
جهت مشاهده خواص و مضرات انواع ميوه ها اينجا كليك كنيد
گردآوري:گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج
www.7ganj.ir
*** كپي برداري از مطلب فوق تنها در صورت ذكر نام و لينك به اين صفحه مجاز است.
بادورود.
با سپاس از نگاره های ارزشمندتان.
عالی بود-بی نهایت سپاس.
بسیار جامع و آموزنده بود سپاس
خيلي عالي بود فقط مصلح خرمالو را كفته نشده
با تشكر از شما كه اينهمه وقت. گذاشتيد ومطالب بسيار ارزشمند را در اختيار هم وطنان مجانى و بى چشمداشت ميگزاريد،،،خدا قوت
سلام خسته نباشید خیلی عالی و مفید بود متشکرم
مرسی کامل بود
از راهنمایی شما ممنونم.
عالی بود دوست عزیز
اول گفتید روزی دوتا بخورید حالا میگید نه چی کار کنیم حالا ما
گفتن خرمالو های گس و نرسیده رو روزی 1 یا 2 تا بیشتر نخورید.
1روز دوتا بخور روز بعد 1 یعنی یک روز درمیان الی ماشاالله
باسرکه مضره؟
بسیار ممنون اطلاعات مفیدی کسب کردم
ممنون.مطالب مفیدی بود.
سلام مطلب جالبی بود
مرسی نیلوفر عزیز
خدا قوت دمتان گرم
ممنون دوست عزيز
اخرش نفهمیدم خرمالو برای یبوست وبیماری قلبیی خوبه یانه
نخیر نمی شود