سلامت سلامت جنسي و زناشويي

آشنایی با علائم و تشخیص سرطان سینه از طریق خودآزمایی پستان ( سینه ها ) ویژه خانم ها

تقویم فارسی اندروید

هر انسانی باید به سلامتی اش مداوم توجه کند و پیش از بوجود آمدن مشکلات احتمالی سعی کند خود را از آنها مصون بدارد. یک زن نیز با توجه به حساسیت فیزیکی جسم خود ، لازم است بیشتر به این موضوع توجه کند. یکی از اقدامات پیشگیرانه ای که خانم ها لازم است انجام دهند ماموگرافی است که برای آگاهی به موقع از سرطان پستان ( سینه ها  ) انجام می شود.

بنابراین اگر یک زن هستید لازم است هر چند وقت یکبار خودآزمایی سینه را انجام داده و از سلامت و طبیعی بودن آن آگاه شوید. اگر به موردی شک داشتید به پزشک مراجعه کرده و آن را چک کنید.

در این مقاله از 7گنج با ما باشید تا در خصوص خودآزمایی سینه و طریقه انجام آن بیشتر به شما بگوییم.

خودآزمایی سینه را بیشتر بشناسید

خودآزمایی سینه چیست؟

خودآزمایی سینه روشی است که در آن خود فرد به معاینه و چک کردن سینه خود می پردازد تا از نبودن بافت غیرعادی و مشکل دار در سینه خود مطمئن شود. باید هرگونه اختلاف در اندازه بین سینه ها یا تغییر ضخامت را بررسی کنید و به آن دقت کنید. اگر متوجه توده ای در سینه ی خود شدید، نگران شدن برای آن کاملا عاقلانه است! یک معاینه پزشکی ساده می تواند نگرانی های شما را رفع کند.

خودآزمایی سینه را بهتر است 3 تا 5 روز یک بار انجام دهید. سینه شما نباید دردناک یا ناصاف باشد. با توجه به تحقیقات انجام شده ، اگر آزمایش به صورت ایستاده یا درازکش انجام شود بهتر است چرا که بهتر متوجه هر گونه تغییری می شوید. در حالت دراز کشیده بافت سینه به طور مساوی روی قفسه سینه تان قرار گرفته و بهتر می توانید اندازه های آن را چک کنید.

تشخیص سرطان سینه
تشخیص سرطان سینه

مراحل خودآزمایی سینه ( پستان )

1. نگاه اول

در مرحله اول برهنه مقابل یک آینه قرار گرفته و دستان خود را روی باسن خود بگذارید. شانه ها را مستقیم نگه داشته و هر گونه فرورفتگی یا تورم یا شکل نامتعادل و یا تغییر رنگ را بررسی کنید.

2. بررسی نوک و سر سینه ها

در معاینه سر سینه باید مطمئن شوید که هیچ گونه ترشحی از آن خارج نشود. در صورتی که دارای بچه شیرخواره نیستید و ترشح زرد رنگ یا شیری رنگ در سینه های خود دارید باید به پزشک مراجعه کنید. بعد از بررسی این روند دست های خود را بالا برده و مرحله 1 را دوباره تکرار کنید.

3. مقایسه پستان ها

سینه ها را با هم مقایسه کرده و مطمئن شوید که با هم یکسان هستند یا حداقل تغییری از دوران بلوغ تان به این طرف رخ نداده است.

4. دراز بکشید

دراز کشیده و دست راست را روی سینه چپ و دست چپ را روی سینه راست خود بگذارید. از نبودن غده یا بافت غیرعادی در سینه تان مطمئن شوید.

5. بررسی سینه چپ

دست چپ را پشت سرتان گذاشته و دست راست را روی سینه چپ بگذارید و با استفاده از انگشتان کمی فشار دهید. با حرکات دایره ای مطمئن شوید که هیچ گونه توده یا بی نظمی در سینه شما نیست.

6. بررسی سینه راست

مراحل قبل را برای سینه راست خود هم انجام دهید.

7. بررسی بیشتر

با نور شدید و زیاد می توانید تغییرات بافت زیر پوست را بررسی کنید. پس یک نور شدید به سمت سینه خود گرفته و کاملا پوست را بصورت مستقیم یا از طریق یک آینه نگاه  کنید. سپس دست تان را به آرامی روی سینه فشار داده و از نبودن غده در سینه مطمئن شوید. فشار را کمی بیشتر کرده و از نبودن غده در قفسه سینه و لایه های زیر بافت سینه مطمئن شوید.

کارشناسان آسان ترین راه خودآزمایی سینه را بررسی میزان لغزندگی پوست عنوان کرده اند. اگر حس کردید که پوست شما مانند صابون روی بافت زیری می لغزد به وجود سرطان مشکوک شوید.

8. مرکز سینه

سینه طبیعی به طوری است که اگر مرکز آن را فشار دهید به سرعت به بیرون می آید. دقت کنید که برخی خانم ها چند غده در سینه خود دارند پس باید تمام قسمت های آن را چک کنند.

علائم سرطان سینه
علائم سرطان سینه

خودآزمایی سینه و پستان برای کسانی که می خواهند پروتز سینه را انجام دهند، توسط پزشک انجام می شود اما نیازی به پزشک نیست چرا که خود فرد به راحتی می تواند تغییرات بدن خودش را بررسی کرده و از آن ها مطلع شود. شما برای خودآزمایی سینه نیازی به مراجعه به جا یا فرد خاصی ندارید و می توانید هر وقت خواستید تنها در عرض چند دقیقه انجامش دهید چرا که باید آگاه باشید غافلگیر شدن توسط سرطان اتفاق بسیار ترسناکی است. با انجام این آزمایش ها شما میتوانید در منزل و هر هفته سینه خود را آزمایش کنید ، این امر موجب تشخیص زودهنگام سرطان سینه می شود که باعث می شود شانس غلبه بر این بیماری برای خانم ها بسیار بالا رود.

مطالب مرتبط جهت مطالعه:

۵ عامل موثر در سرطان زنان

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی