آبغوره یک چاشنی محبوب، گرفته شده از غوره ی انگور است که مورد علاقه و استفاده ی بسیاری از ایرانیان میباشد. این میوه خواص زیادی دارد که به همین علت از دیر باز مورد استفاده ی مردم ایران بوده است.
خواص آبغوره
- کنترل چاقی مفرط و کاهش وزن
- رفع زردی
- درمان رماتیسم
- حفظ سلامت پوست
- درمان کننده پا درد و کمر درد با افزایش جذب اهن
- ضدعفونی کننده ی روده ها و تقویت کننده کبد
- پایین اورنده ی فشار خون و کاهش چربی خون
- افزایش ترشح شیره های گوارشیو کمک به هضم غذا
- درمان و کنترل دیابت
اکثر خانواده ها ترجیح میدهند که خود ابغوره خانگی تهیه کنند چون تهیه ی آبغوره خانگی نه تنها سخت نیست بلکه مورد اطمینان است. اگر شما نیز می خواهید بجای خرید ابغوره ناخالص و غیر مطمئن از بازار ، خود آبغوره خالص و تمیز را تهیه نمایید باید روش تولید ان را نیز یاد بگیرید .طرز تهیه آبغوره مراحل مختلفی دارد که ان را به ترتیب توضیح می دهیم .
مواد لازم برای تهیه ی آبغوره خانگی
- غوره ی نارس و ترش
- نمک
- بطری شیشه ای
طرز تهیه
- غوره های نارس را دانه دانه کنید .
- غوره های سالم را جدا کرده و دم ان را بگیرید .
- غوره ها را در ظرفی مناسب و پر از اب ریخته و خوب بشویید .
- بعد از شستن غوره هارا در صافی بریزید و اب کشی نماید .
- بعد از اینکه غوره ها را ابکشی کردید و اب ان گرفته شد غوره ها را روی پارچه ای نخی پهن کنید تا کاملا اب ان خشک شود .
- بعد از خشک شدن غوره ها را در ابمیوه گیری بریزید و اب انها را بگیرید .
- حال برای نگهداری طولانی مدت آبغوره و خوشرنگتر شدن آن، آبغوره را با کمی نمک بجوشانید و در طی جوشیدن، کفهای جمع شده روی آن را بردارید. حرارت را ملایم کرده و پس از حدود ۱۵ دقیقه، از روی حرارت برداشته، اجازه دهید تا خنک شده و املاح آن تهنشین شوند.
- آبغوره را به آرامی از روی املاح تهنشین شده برداشته، پس از صاف کردن در بطری شیشهای بریزید .
- بطری شیشه ای را استریل کرد و کاملا خشک کنید تا از کپک زدن ابغوره جلوگیری شود .
- آبغوره را در بطری شیشهای ریخته و در آن را محکم ببندید.
- اگر شما در خانه ابمیوه گیری ندارید می توانید از دستگاه مخلوط کن نیز استفاده کنید به این صورت که بعد از اینکه غوره ها کاملا در مخلوط کن له و اب دار شدند میتوانید غوره ی له شده را از صافی ریز و یا پارچه توری رد کنید و اب غوره را از تفاله ی ان جدا کنید .
- اگر ابغوره ی شما در حد مورد نظر شما ترش نبود با جوشاندن آن به مدت چند دقیقه کمی غلیظ تر و ترشتر خواهد شد و مدت نگهداری آن نیز بیشتر میشود.
- دم غورهها و حتی چوبهای ریز آن را به خوبی جدا کنید تا آبغوره طعم گس پیدا نکند . طعم گس باعث جمع شدن دهان، بیحسی زبان و انقباض گلو میشود .
- بهتر است غوره باکیفیت تهیه کنید ، غوره عسکری برای این کار کاملا مناسب است چون هسته ندارد و دانه های ان درشت و ابدار است.
- تفالههای غوره را دور نریزد و آنها را در سینی پهن کنید و جلوی آفتاب بگذارید تا خشک شوند . می توانید از این تفاله ها به عنوان چاشنی در غذاهایتان استفاده کنید.
برای نگهداری آبغوره و جلوگیری از ورود هوا به داخل بطری میتوانید از چند روش استفاده کنید
- آبغوره را در شیشههای دهانه باریک نگهداری کنید تا هوا وارد شیشه نشود و به آسانی کپک نزند .
- با استفاده از آب و آرد، خمیری درست کنید و در بطری را با خمیر بپوشانید.
- با نوار چسب، درب بطری را محکم کنید.
- یک قاشق روغن زیتون در بطری بریزید تا روی ابغوره را بپوشاند و مانع نفوذ هوا به داخل آبغوره شود، سپس یک تکه کیسه فریزر روی در بطری قرار داده و محکم ببندید.
- به آرامی آبغوره را داخل شیشه بریزید و تا لبه شیشه را پر نکنید تا با ایجاد خلاء ، اکسیژن به داخل آبغوره راه نیابد و امکان رشد کپکها وجود نداشته باشد .
نکات مهم برای نگهداری آبغوره خانگی
- هرچه شیشه ی ابغوره کوچکتر باشد ابغوره زودتر مصرف میشود چون بعد از باز کردن هر بار شیشه امکان کپک زدن ابغوره زیاد است .
- ابغوره را به هیچ وجه در ظروف و بطری های پلاستیکی نگهداری نکنید زیرا اسید موجود در ابغوره باعث تجزیه پلاستیک و ایجاد مواد مضر می شود که بسیار خطرناک است بهترین گزینه استفاده از بطرهای شیشه ای است .
- به هیچ وجه ابغوره را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید . قرار دادن ابغوره در معرض نور خورشید باعث ایجاد تغییرات شیمیایی میشود و زیان بار است .
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه