3 بیماری کشنده در زنان و راه های پیشگیری از آن
آیا می دانید که زنان ایالات متحده بیشتر در اثر ابتلا به نوعی بیماری جان خود را از دست می دهند؟ این آمار می تواند به آرامی در تمام نقاط جهان گسترش یافته و مرگ طبیعی را در زنان کاهش دهند در نتیجه عمر آن ها نیز کمتر شود. در این مقاله از 7گنج با ما باشید تا 3 بیماری کشنده در زنان و 13 راه پیشگیری از آن ها را به شما عزیزان معرفی کنیم.
-
بیماری های قلبی
آمارهای نشان می دهد که از هر سه مرگ در زنان یکی به خاطر بیماری های قلبی است. بیماری های قلبی یکی از عوامل مرگ و میر زنان می باشد که از سرطان ها نیز پیشینه طولانی تری دارد. مطالعات نشان می دهد که 20 درصد از زنان باید بیماری های قلبی را جزو اولین عامل تهدید کننده سلامت شان بدانند. همچنین آمارها نشان می دهد که 90 درصد از زنان یک یا چند عامل خطرساز در خصصو بیماری های قلبی دارند. در ادامه کارهایی که می توانید در خصوص این بیماری کشنده در زنان انجام دهید گفته شده است.
- ترک سیگار: ترک سیگار ریسک ابتلاا به بیماری هیا قلبی را ظرف مدت یک یا دو سال کاهش می دهد. فکر می کنید می خواهید سیگارتان را ترک کنید؟ بیش از 70 درصد از سیگاری ها قصد دارند سیگارشان را ترک کنند اما آمار موفقیت چندان خوشایند نیست.
- مصرف غذاهایی مانند حبوبات، غلات سبوس دار، سبزیجات، ماهی، عسل خام، آجیل و دانه ها به پاک سازی بدن تان از کلسترول ها کمک می کنند تا قلب و سرخرگ های سالم تری داشته باشید.
- بیشتر تحرک داشته باشید: ورزش منظم مزایای مختلفی دارد که یکی از آن ها کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی برای 30 تا 40 درصد می باشد. تنها 30 دقیقه ورزش روزانه هم می تواند تاثیر خود را گذاشته و به سلامت قلب تان کمک کند. فقط لازم است ورزش را منظم دنبال کنید.
- وزن تان را کم کنید: اگر در حال حاضر سایز کمرتان بزرگ تر از حد نرمال ست و اضافه وزن دارید به احتمال زیاد دچار کلسترول بالا می باشید. نتیجتا بیماری های قلبی نیز در کمین شما می باشند. حتی کاهش وزن هر چند کم هم می تواند سبب کاهش مقدار کلسترول در خون شما شود. این نکته را نیز بدانید که داشتن چربی های موضعی در ناحیه میانی بدن حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید هم شما را در معرض بیماری های قلبی قرار می دهد.
-
سرطان
در ایالات متحده یک چهارم از مرگ و میر زنان به خاطر سرطان می باشد. رایج ترین آن ها نیز سرطان سینه، پوست، ریه، روده بزرگ و رحم می باشد. سیگار کشیدن بزرگ ترین عامل ابتلا به این سرطان ها است. همچنین رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی، چاقی و قرار گرفتن در معرض اشعه های آفتاب از دیگر عوامل افزایش احتمال ابتلا به این بیماری ها می باشد. در ادامه کارهایی که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام دهید را می گوییم:
- ترک سیگار: محققان بر این باورند که مصرف سیگار دلیل بیش از یک سوم سرطان ها در ایالات متحده است. ده سال پس از ترک سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه در مقایسه با یک فرد سیگاری معمولی، به نصف می رسد.
- اصلاح رژیم غذایی: برخی از مطالعات نشان می دهد که میوه ها و سبزیجات می توانند در برابر سرطان دهان، مری و معده از بدن محافظت کنند. میوه ها به خصوص بدن را در برابر سرطان ریه مقاوم می کنند. از طرفی گوشت فراوری شده و ماهی قزل آلا پرورشی احتمال ابتلا به سرطان را بیشتر می کنند.
- ورزش منظم: مطالعات نشان می دهند که ورزش منظم 40 تا 50 درصد خطر ابتلا به سرطان روده، 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به سرطان سینه و 10 تا 30 درصد خطر ابتلا به سرطان پروستان را کاهش می دهد.
- محافظت از نور آفتاب: بیشترین عامل ایجاد سرطان پوست که جدی ترین سرطان در بین زنان است؛ قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب می باشد. برای پیشگیری از سرطان پوست در رده اول از کرم های ضد افتاب استاندارد استفاده کنید و سعی کنید علائم هشدار دهنده پوستی را جدی بگیرید.
-
سکته مغزی
از هر 5 زن یکی به خاطر سکته مغزی فوت می کند. سکته مغزی یکی از سه بیماری کشنده در زنان است که تنها 11 درصد زنان آن را تجربه می کنند. با توجه به مطالعات توجه به نکات زیر می تواند در محافظت از شما موثر باشد.
- ورزش کردن: ورزش منظم می تواند تا 25 درصد خطر سکته مغزی در زنان را کاهش دهد.
- جایگزین کردن نوشابه با آب: تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن نوشابه ها و آب میوه های غیر طبیعی احتمال ابتلا به سکته مغزی را افزایش در مقابل نوشیدن 7 لیوان آب در روز خطر سکته مغزی را در زنان کاهش می دهد.
- ترک سیگار: همانطور که دیدید سیگار عامل مشترک ابتلا به هر سه بیماری کشنده در زنان می باشد. در خصوص سکته مغزی نیز سیگار می تواند احتمال آن را تا 50 درصد افزایش دهد. حتی گفته می شود احتمال خون ریزی مغزی در زنان سیگاری 17 درصد بیشتر از مردان سیگاری می باشد.
- خواب زیاد: خواب بیشتر از 10 ساعت به غیر از تعطیلات آخر هفته در روزهای عادی می تواند احتمال ابتلا به سکته مغزی را تا 63 درصد افزایش دهد. به گفته دانشمندان در صورتی که در کنار پرخوابی در خواب خروپف هم می کنید، احتمالا دچار سندروم متابولیک می باشید. این سندروم مجموعه ای از علائم است که احتمال سکته مغزی، بیماری های قلبی و دیابت را افزایش می دهد.
- شناختن نشانه های سکته مغزی: سکته مغزی دارای علائمی است که اگر تا سه ساعت اول مشاهده شود، می تواند درمان را آسان تر کند. زنان باید به یک سردرد ناگهانی شدید، سرگیجه غیر قابل توضیح، گیجی، تنگی نفس، درد قفسه سینه و سکسکه را جدی گرفته و در صورتی که چندتا از این علائم را با هم داشتند به پزشک مراجعه کنند.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه