سبك زندگي نكات مهم آشپزي

12 قانون ایمنی غذا که بسیاری از افراد رعایت نمی کنند

در مورد ایمنی غذا همیشه اشتباهاتی اتفاق می افتند. خوشبختانه، همه این اشتباهات در مورد ایمنی غذا راه حل ساده ای دارند. 48 میلیون نفر سالانه قربانی بیماری های ناشی از رعایت نکردن ایمنی غذا می شوند که نمی توانند برای جلوگیری از آنها کاری انجام دهند. شاید همه ما فقط در مورد انگل سبزیجات و سالمونلای ناشی از تخم مرغ مواردی را بدانیم و به آنها عمل کنیم اما شما باور نمی کنید که چقدر اشتباهات ایمنی غذا به دست ما رخ می دهد که به معنای واقعی کلمه خطرناک هستند.

ایمنی غذا

ما از حرفه ای های آشپزی بهترین اشتباهات مربوط به ایمنی غذا را همراه با نکاتی در مورد چگونگی رفع و جلوگیری از آنها خواسته ایم.

اشتباهاتی مهم در رابطه با ایمنی غذا

این 12 اشتباه غذایی است که دیگر نباید در آشپزخانه مرتکب شوید، از گذاشتن غذای گرم در یخچال گرفته تا موارد نامناسب دیگر. این عادت ها را کنار بگذارید و دوباره از آشپزی لذت ببرید.

ایمنی غذا

1. اجازه ورود غذا به منطقه خطر

باکتری ها در دمای بین 40 تا 140 درجه فارنهایت تکثیر می یابند که در مورد ایمنی غذا به عنوان “منطقه خطر” شناخته می شود. در واقع، طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، سطح باکتری ها می توانند در این دما فقط در 20 دقیقه دو برابر شوند.

نحوه رفع آن: غذای پخته شده را بین دو ساعت در یخچال قرار دهید. غذای گرم را گرم نگه دارید نه فقط ولرم یا به اندازه دمای اتاق و غذاهای سرد را با سرو آنها روی یخ سرد نگه دارید.

2. پس مانده گرم را در یخچال می گذارید

منطقه خطر فقط اتفاقی نیست که ممکن است روی میز یا بیرون برای شما رخ دهد. اگر باقی مانده های گرم را درون یخچال قرار دهید می توانید باعث ورود موج گرما به یخچال شوید.

نحوه رفع آن: اجازه دهید غذای گرم مانند خورشت، آبگوشت و ماکارونی روی پیشخوان یا اجاق گاز خنک شود.

لیزا مک مانوس، مدیر اجرایی چشیدن و تست در Test Kitchen America در بوستون ماساچوست توضیح می دهد: “FDA توصیه می کند غذاها را طی دو ساعت اول پس از پختن تا 70 درجه فارنهایت و ظرف چهار ساعت تا 40 درجه فارنهایت خنک کنید.” “ما با خنک کردن غذا روی میز برای حدود یک ساعت این کار را انجام می دهیم تا زمانی که به دمای 80 تا 90 درجه فارنهایت برسد (غذا باید با لمس آن گرم نباشد) سپس آن را به یخچال منتقل می کنیم. سرمایه گذاری خوب و سریع روی یک دماسنج را در نظر داشته باشید تا بتوانید به سرعت دماهای ایمن را بررسی کنید.”

باقی مانده غذاهای خود را با برچسب نام و تاریخ بزنید. به این ترتیب، شما و خانواده تان همیشه درمورد خوردن غذاها کاملاً آگاه هستید.

تام بکمن، مربی سرآشپزهای دانشکده هنرهای آشپزی آگوست اسکوفیر در شیکاگو ایلینوی می گوید: “از مواد غذایی باقیمانده بیش از یک هفته هرچه زودتر خلاص شوید.”

3. دمای یخچال را همیشه تنظیم کنید

مک مانوس می گوید: دمای مناسب برای یخچال شما 40 درجه فارنهایت است و فریزر شما باید 32 درجه فارنهایت یا کمتر باشد.

نحوه رفع آن: “ما توصیه می کنیم یک دماسنج برای یخچال و فریزر بخرید. از آن استفاده کنید و اغلب آن را بررسی کنید تا یخچال و فریزر شما به درستی و ایمن کار کند.”

4. شستن مرغ قبل از پخت و پز

طیور نیازی به شستشو ندارند. در واقع، شما می توانید با نشستن مرغ در وقت و سلامتی خود صرفه جویی کنید.

بكمن می گوید: “من همیشه تعجب می كنم كه می بینم مردم گوشت را می شویند.” “مرغ هرگز نباید شستشو داده شود زیرا آلودگی های احتمالی را در سراسر منطقه گسترش می دهد.”

نحوه رفع آن: قبل از تهیه مرغ، فلفل آسیاب کرده، نمک، گیاهان و ادویه ها را تهیه کرده و همه آنها را در یک کاسه کوچک برای ادویه ای کردن گوشت خام قرار دهید. به این ترتیب، نیازی نیست آسیاب فلفل یا نمکدان را لمس کنید و دستهایتان را آلوده کنید.

مک مانوس پیشنهاد می کند “فقط مرغ را تکه تکه کنید – و گوشت های دیگر – با حوله های کاغذی خشک کنید و بلافاصله آنها را دور بریزید”.

به گفته مک مانوس، اکنون آماده چاشنی دادن گوشت هستید اما مطمئن باشید که “بقیه نمک و فلفل را دور بریزید، کاسه را بشویید و دستان خود و هر چیز دیگری که لمس کرده اید را بشویید”.

5. آماده سازی غذاها به طور نامناسب انجام می شود

همچنین نیازی به شستن مجدد سبزیجات از قبل شسته شده نیست اما باید محصولی را که هنوز تمیز نشده است بشویید.

مک مانوس می گوید: “محصولات پیش شسته شده احتمالاً باکتری های کمتری دارند یا اصلاً ندارند و شستن سبزیجات ممکن است در واقع باکتری ایجاد کند.” “کاهو شسته شده مجدد باعث رشد باکتری می شود در حالی که سبزی های دست نخورده تمیز می مانند.”

همچنین رایان فایفر، سرآشپز اجرایی در Blackbird در شیکاگو، ایلینوی می گوید: “شستشوی قوی امر به ویژه برای چیزهایی كه در زمین یا نزدیك به زمین رشد می كنند از جمله سبزیجات ریشه دار بسیار مهم است.”

نحوه رفع آن: از محصولات از قبل شسته شده به صورت بسته بندی ضد عفونی شده استفاده کنید. در غیر این صورت، “باید شستشوی شدید روی سیب زمینی و سایر سبزیجات ریشه ای مانند هویج و جعفری انجام شود. باید توجه ویژه ای به توت ها داشت تا از بین نرود.”

وقتی نوبت به توت می رسد، آنها را به آرامی و بلافاصله قبل از استفاده بشویید. به طور کلی، شما باید تمام میوه ها را قبل از برش آنها شستشو دهید تا از انتقال آلودگی روی پوست به گوشت جلوگیری کنید تا تاثیری در کیفیت محصول نداشته باشد و سرعت اکسیداسیون را کاهش دهید.

6. شکستن تخم مرغ روی لبه یک کاسه

چاره ای جز شکستن تخم مرغ ندارید اما این کار را دور از ظرفی که تمام مواد اولیه شما را در خود نگه می دارد، انجام دهید.

بكمن می گوید: “ترك خوردن تخم مرغ ها در لبه كاسه ممكن است مقداری پوسته را در مواد اولیه وارد کند که قابل مشاهده نیست و در نتیجه تمام مواد را آلوده كند.”

به علاوه، ممکن است مقداری باقیمانده سفید یا زرده را به قسمت بیرونی کاسه بریزد که می تواند به سطح آشپزخانه نفوذ کند.

نحوه رفع آن: روی تخم مرغ ضربه بزنید و سپس آن را در یک کاسه کوچک و جداگانه باز کنید. تخم مرغ را از نظر کیفیت بررسی کرده و به ظرف بزرگتر اضافه کنید. بلافاصله پیشخوان را تمیز کنید.

نکات آشپزی

7. تخته های برش خود را آلوده می کنید

استفاده از تخته برش بزرگ، آماده سازی سریع و آسان بسیاری از مواد را آسان می کند اما همچنین می تواند یک دستورالعمل برای آلودگی متقابل باشد.

نحوه رفع آن: قبل از شروع هرگونه آماده سازی غذا، تخته برش خود را تمیز کنید سپس ، طبق توصیه های USDA، قبل و بعد از هر استفاده از آب گرم و مایع شستشو دهنده برای شستشوی آن استفاده کنید. یک تخته برش مخصوص را برای گوشت اختصاص دهید و تخته برش دیگری را برای خرد کردن مواد دیگر اختصاص دهید.

بكمن می گوید: “هنگامی كه افراد از تخته های برش نازك و ظریف كه برای انجام این كار بسیار كوچك هستند استفاده می كنند، رعایت موارد بهداشتی و ایمنی غذا کمی سخت می شود. تخته های نازك برش نیز می توانند منجر به آسیب  بیشتری شوند زیرا ممكن است بیشتر لغزش داشته باشند.” او پیشنهاد می کند روی یک تخته چوب بامبو یا چوب با کیفیت سرمایه گذاری کنید و حتماً تخته قدیمی با شیارهای برش بیش از حد فرسوده و عمیق را با تخته جدید جایگزین کنید.

همچنین، تنظیم فضای امن برای برش دادن را فراموش نکنید. راس هنکه، سرآشپز اجرایی Quiote در شیکاگو، ایلینوی می گوید: “برای تثبیت آن زیر یک تخته برش، یک دستمال کاغذی مرطوب یا یک حوله آشپزخانه قرار دهید.” “من نمی دانم چند بار دیده ام که مادر من سبزیجات را خرد می کند در حالی که تخته برش به آرامی از او دور می شود.

8. یخ زدایی مواد غذایی روی پیشخوان

فقط به این دلیل که نسل های قبل از ما این کار را می کردند، به این معنی نیست که ایده خوبی است.

مک مانوس می گوید: “با گذاشتن غذا روی پیشخوان آشپزخانه، یخ زدایی نکنید و هنگامی که یخ زدایی شد آن را دوباره منجمد نکنید.”

نحوه رفع آن: یخچال دوست شماست. بكمن می گوید، بیشتر قطعات كوچك غذا می توانند یك روز در یخچال یخ زدایی شوند، گرچه یخ زدایی كامل مرغ ها و بوقلمون ها ممكن است چند روز طول بكشد.

مک مانوس می گوید: “مواد منجمد را به یخچال منتقل کنید تا به آرامی و با خیال راحت یخ زدایی شوند. قبل از انجام این کار، وسایل را درون تابه، کیسه یا کاسه ای منتقل کنید تا قطره ای بیرون نریزد.” “همه چیز را در قفسه پایین بگذارید تا هیچ چیز روی مواد غذایی دیگر نریزد.”

9. اجازه می دهید همه مواد در دمای اتاق قرار گیرند

شما به خوبی می دانید که میوه ها، سبزیجات، گوشت و محصولات لبنی می توانند خراب شوند اما آیا می دانید بسیاری از مواردی که به طور معمول در دمای اتاق نگهداری می شوند نیز می توانند خراب شوند؟ عمده دلیل آن مقادیر کمی چربی است که سست می شود.

نحوه رفع آن: بكمن می گوید: “مخمر خشك باید در فریزر نگهداری شود مگر اینكه هر روز از آن استفاده شود. مخمرهای فوری و فعال را می توان تا یك سال در یخچال نگه داشت بدون اینكه ضرری داشته باشد.” آرد و آجیل را می توان در فریزر نیز نگهداری کرد زیرا اجزای سازنده ای دارند که اگر در دمای اتاق نگه داشته شوند ظرف چند هفته بد می شوند.”

همچنین، مقادیر کمی روغن – به همان اندازه که تخمین می زنید در یک ماه استفاده خواهید کرد – خریداری کنید و آن را در دمای اتاق ذخیره کنید.

10. به اندازه کافی یا به درستی دستان خود را نمی شویید

اسکراب دوبله همیشه لازم است زیرا احتمالاً دستان شما از آلودگی هایی که قابل دید نیستند پوشیده شده است. بنابراین آنها را زود به زود بشویید تا از آلودگی و بیماری های غذایی جلوگیری کنید.

نحوه رفع آن: “مک مانوس” می گوید: “مردم دست خود را به اندازه کافی شستشو نمی دهند. شستن دست یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از گسترش عوامل بیماری زای ناشی از غذا است.” “قبل و حین پخت و پز دستان تان را بشویید، به ویژه پس از لمس گوشت و مرغ خام. FDA شستشوی دست را حداقل 20 ثانیه در آب گرم و صابون توصیه می کند. سعی کنید یک بار آهنگ ” تولدت مبارک “را بخوانید تا تمام شود.”

11. فریب تاریخ برچسب را می خورید

مک مانوس می گوید: “مردم نگران استفاده از غذا بعد از” بهترین زمان مصرف “هستند. به طور کلی، این مساله مربوط به کیفیت است نه ایمنی. شما هنوز هم می توانید اغلب غذاها را بخورید.”

نحوه رفع آن: از راهنمای مفید تاریخ انقضا برای تعیین اینکه از کدام یک از آن ها استفاده کنید کمک بگیرید. این به این معنی است که گاهی اوقات، می توانید با خیال راحت غذا را پس از پایان تاریخ انقضا هم میل کنید.

بگذارید بینی و چشمان شما قاضی باشند. اگر تازه از تاریخ” بهترین زمان مصرف “گذشته است و هنوز بوی خوبی دارد و به نظر خوب می رسد، پس احتمالاً اشکالی ندارد اما اگر شک دارید آن را دور بریزید. ارزش مریض شدن ندارد!

نکات خانه داری

12. اجازه دهید اسفنج شما به یک آزمایش علمی تبدیل شود

شما فضای آشپزی خود را پاکسازی کردید اما آخرین باری که اسفنج خود را تمیز کردید کی بود؟ اگر مجبور باشید به آن فکر کنید احتمالاً متوجه میکروب ها می شوید.

نحوه رفع آن: اسفنج خود را هر دو تا سه هفته تعویض کنید و در این بین، اسفنج خود را با خیس کردن و گذاشتن در مایکروویو حداقل برای دو دقیقه تمیز کنید. مک مانوس می گوید: یا اسفنج خود را در چرخه خشک کن گرم از طریق ماشین ظرفشویی خود بچرخانید.

مک مانوس می گوید: “اطمینان حاصل کنید که اسفنج را قبل از ذخیره کردن در جایی که بتواند در هوا خشک شود، آبکشی و فشرده کنید.” “باقی گذاشتن تکه های غذا روی اسفنجی گرم و مرطوب دعوت به رشد باکتری است.”

منبع:

eatthis

تقویم فارسی اندروید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

کانال یوتوب چی با چی

مطالب پیشنهادی