آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهيه سبزي پلو با ماهي شكم پر گيلاني مخصوص + نكات مهم

در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه سبزي پلو با ماهي شكم پر مخصوص گيلاني را براي علاقمندان تهيه كرده ايم. سبزي پلو با ماهي شكم پر جزء غذاهاي مجلسي بسيار لذيذ و پرطرفدار در شمال كشور است. همچنين مردم گيلان در شب چهارشنبه سوري و شب عيد اين غذاي بسيار لذيذ را سرو ميكنند. با ما همراه شويد...
در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه سبزي پلو با ماهي شكم پر مخصوص گيلاني را براي علاقمندان تهيه كرده ايم. سبزي پلو با ماهي شكم پر جزء غذاهاي مجلسي بسيار لذيذ و پرطرفدار در شمال كشور است. همچنين مردم گيلان در شب چهارشنبه سوري و شب عيد اين غذاي بسيار لذيذ را سرو ميكنند. با ما همراه شويد…
ماهي شكم پر گيلاني
ماهي شكم پر گيلاني
زمان تهيه: 2 ساعت

مواد اولیه :برای 3 نفر

ماهي سفيد ………………………………………………………….يك عدد متوسط
سیر……………………………………………………………………1تا2حبه
رب انار ترش …………………………………………………………..3قاشقغذاخوری
برنج ………………………………………………………………….. 3 پيمانه
گردوي آسیاب شده…………………………………………………..3 قاشق غذاخوری
سبزي معطر ( گشنيز ، نعناع و چوچاق)براي داخل ماهي………… يك قاشق غذاخوري
سبزي پلويي …………………………………………………………  300 گرم
نمك ، فلفل و زردچوبه ……………………………………………….. به ميزان لازم
روغن …………………………………………………………………. يك قاشق غذاخوري
زعفران ………………………………………………………………… براي تزيين برنج

طرز تهيه سبزي پلو:

سبزي پلو نياز به توضيح خاصي ندارد و فكر ميكنم همه با طرز تهيه آن آشنايي دارند.

برنج را 30 دقیقه قبل از پخت در مقداری اب و نمک خیس دهید

برنج را زمانی ابکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف ان نرم و مغز ان کمی خام باشد ).

سبزی ها را تمیز کنید و بشویید سپس با استفاده از خرد کن و یا با چاقو سبزی ها را ریز خرد کنید.

داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید ، سبزی های خرد شده را داخل روغن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا سبزی ها کمی تفت بخورند و نیازی به تغییر رنگ نمیباشد

برنج را  روی حرارت قرار دهید تا بجوشد

بهتر است سبزي ها و اندكي زردچوبه را قبل از آبكش كردن برنج به آن اضافه كنيد .

با اين روش سبزي ها كاملا در برنج پخش شده و گلوله نميشوند.

اضافه كردن اندكي زردچوبه به سبزي پلو باعث خوش طعم تر شدن  و خوشرنگ تر شدن آن ميشود.

 

طرز تهیه ماهي شكم پر :

ابتدا ماهی سفید تازه را تميز كنيد و كاملاً شستشو دهید و خشك كنید و شكم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شكمش را خالی كنید

حال داخل شكم را كاملا بشویید و كنار بگذارید.
گردوها را آسياب كنيد.
سبزي معطر را خرد كرده و به گردو اضافه كرده و آسياب كنيد تا به خوبي با گردو مخلوط شوند.
سير را نيز با رنده ريز رنده كنيد و يا ريز كنيد و به همراه سبزي به مواد اضافه كنيد .
مواد را از دستگاه خارج كنيد و رب انار، نمك و فلفل را هم به آن اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد.
مواد را داخل شكم ماهي ريخته و لبه هاي شكم ماهي را بدوزيد تا مواد بيرون نريزند.

حالا دو روش براي طبخ ماهي داريد:

روش اول: طبخ ماهي در فر

كف يك ظرف مناسب را چرب كرده و ماهي را داخل ظرف قرار دهيد و روي ماهي را نيز چرب كنيد و در فر قرار داده و با حرارت 170 درجه سانتي گراد در طبقه وسط فر قرار دهيد تا طلايي شود.

روش دوم: بخارپز

در يك ماهيتابه يك قاشق روغن ريخته و كاملا پخش كنيد و ماهي را به ماهيتابه منتقل كرده و نصف استكان آب به آن اضافه كرده و بخار پز كنيد.

نكات مهم براي طبخ ماهي:

  • اگر رب انار ترش در دسترس نيست ميتوانيد از آلوچه بهداشتي استفاده كنيد.
  •  در صورت تمايل ميتوانيد شكم ماهي را بدوزيد
  • اگر روش بخار پز را انتخاب ميكنيد دقت كنيد كه حرارت را بسيار كم كرده و درب ماهيتابه را بگذاريد تا ماهي آماده شود. ميتوانيد بعد از آماده شدن يك طرف ماهي آنرا برگردانيد تا طرف ديگر آن نيز آماده شود .
  • اگر از ماهي منجمد استفاده ميكنيد نيازي به اضافه كردن آن نيست.
  • ماهي نبايد اصلا آب داشته باشد وقتي ماهي كاملا بخار پز شد درب ماهيتابه را برداشته و اجازه دهيد تا آب آن خشك شود.
  • ميتوانيد از ظرف مخصوص شمالي ( گمج) براي اين كار استفاده كنيد.
  • میزان موادی كه در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر می‌كند.
  • داخل شكم ماهی را خیلی پر نكنید چون دوخته نمی‌شود.
  • اگر چوچاق در دسترس نداريد ميتوانيد آنرا حذف كنيد.

 

نوش جان…

نوشته شده توسط گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

*** كپي برداري بدون لينك فعال به 7 گنج مجاز نيست.

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی