تغذيه سالم سلامت

5 بیماری کشنده ای که با فست فودها مرتبط هستند

با وجود چندین دهه هشدارهای بهداشتی، مردم دنیا بیشتر از همیشه فست فود می خورند. با توجه به داده های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، تقریبا 40 درصد از ما در هر روز انواع فست فودها را مصرف می کنیم. شاید تصادفی نباشد که چاقی و اضافه وزن نیز در سطح رکورد قرار دارند اما جدای از ارائه یک تجربه ناخوشایند، خوردن فست فودها به طور منظم با پنج بیماری مزمن جدی مرتبط است. این کافی است که شما را وادار به گذر از آنها کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، ادامه مطلب را بخوانید.

فست فودها

1. بیماری قلبی

رژیم‌ های غذایی که سرشار از چربی‌ های اشباع شده و غذاهای فرآوری‌ شده هستند اساساً با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است. کارشناسانی مانند انجمن قلب آمریکا توصیه می‌ کنند که مصرف چربی‌ های اشباع‌ شده را به حداکثر ۱۳ گرم در روز محدود کنید. یک مک دونالد بیگ مک و سیب زمینی سرخ شده بزرگ 14 گرم به شما اضافه می کنند. (در مورد غلات تصفیه شده که می تواند خطر ابتلا به دیابت و چاقی را افزایش دهد و سدیمی که می تواند فشار خون بالا را تحریک کند، چیزی نمی گوییم.)

2. سندرم متابولیک

نوشابه، که عضو همیشه همراه فست فودها است، واقعاً می تواند سلامتی شما را مختل کند و هیچ جایگزین سالمی برایش وجود ندارد. مطالعات متعدد نشان داده اند که نوشیدن منظم نوشابه های شیرین شده با قند یا حتی نوشابه های رژیمی می تواند خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش دهد. وضعیتی که با فشار خون بالا، قند خون بالا، تری گلیسیرید خون بالا، کلسترول HDL (“خوب”) پایین و دور کمر بزرگ نشان داده می شود که با افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت و زوال عقل مرتبط است.

تغذیه سالم

3. دیابت نوع 2

چاقی، خوردن قند اضافه شده بیش از حد، مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده همگی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط هستند، وضعیتی که در آن بدن قادر به پردازش قند خون به درستی نیست. این به این دلیل است که بدن در برابر انسولین، هورمونی که به آن وظیفه حیاتی اختصاص دارد، مقاوم می شود. یک مطالعه 15 ساله نشان داد که خطر ابتلا به مقاومت به انسولین ممکن است با خوردن فست فود بیش از دو بار در هفته دو برابر شود.

4. فشار خون بالا

فست فود سرشار از چربی، کالری و سدیم است که هر سه تاثیر بدی بر فشار خون شما دارند. اگر آن را بیش از حد مصرف کنید به طور یقین در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار می گیرید که به نوبه خود خطر حمله قلبی و سکته را به همراه دارد. در مطالعه ای که در مجله تغذیه منتشر شد، محققان دریافتند که افراد مورد مطالعه که یک وعده غذای فست فود پرچرب می خوردند، فشار خونشان 1.25 تا 1.5 برابر گروهی بود که یک وعده غذایی کم چرب می خوردند.

5. سرطان

مطالعات نشان داده اند که مصرف قندهای افزوده شده و گوشت فرآوری شده – دو عامل اصلی صنعت فست فود – ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. یک مطالعه در سال 2018 که در BMJ منتشر شد و نشان داد که افزایش 10 درصدی غذاهای فوق فرآوری شده (آن مواد کارخانه ای که سرشار از چربی، چربی اشباع، قند و نمک هستند) در رژیم غذایی افراد با 12 درصد بیشتر خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. مجله تایم گزارش داد: «نوشیدنی‌ ها، محصولات شیرین، چربی‌ ها و سس‌ ها به شدت با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط بودند، در حالی که غذاهای فرآوری شده شیرین به شدت با سرطان سینه مرتبط بودند.»

منبع:

eatthis

تقویم فارسی اندروید

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی