خواص مواد غذايي سلامت مطالب اختصاصي

آشنايي با خواص و مضرات طالبي

در اين مقاله از 7 گنج ، فوايد و مضرات طالبي را به طور كامل شرح داده ايم .با ما همراه شويد و اطلاعات مفيدي درباره اين ميوه خوشمزه و پرطرفدار تابستاني پيدا كنيد ...
تقویم فارسی اندروید
در اين مقاله از 7 گنج ، فوايد و مضرات طالبي را به طور كامل شرح داده ايم .با ما همراه شويد و اطلاعات مفيدي درباره اين ميوه خوشمزه و پرطرفدار تابستاني پيدا كنيد …
طالبي
طالبي

خواص درماني طالبي

  • طبع طالبي گرم و تر است.
  • مواد موجود در 100 گرم طالبی ویتامین C 67.52 میلی گرم/ ویتامین A 5158.40 واحد / پتاسیم 494.40 میلی گرم / ویتامین B6 0.18 میلی گرم / فولات 27.20 میکرو گرم/ فیبر 1.28 گرم/ ویتامین B3 0.92 میلی گرم/
  • طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو است.
  • گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است.
  •  اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید که دوست دارید کالری هر ماده غذایی را بدانید باید گفت، هر یک فنجان طالبی دارای 56 کالری انرژی است. این مقدار میوه دارای 5 هزارو 158واحد ویتامین A است و 67/5 میلی گرم ویتامین C دارد.

طالبي ؛ پيشگيري كننده انواع سرطان

  • ویتامین C بالایی که در طالبی وجود دارد به همراه بتاکاروتن، احتمال بروز سرطان هایی نظیر سرطان ریه، پستان، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد کاهش می دهد. این دو ماده مغذی (ویتامین C و بتاکاروتن) با فعالیت آنتی اکسیدانی که دارند، از فعالیت تخریبی رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و مانع تشکیل غدد سرطانی می شوند.

طالبي؛ منبع غني ویتامین A  

  • طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینA بوده و مملو از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یک فنجان آب طالبی فقط ۵۶ کالری انرژی وجود دارد، ولی ۱۲۹ درصد نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می کند که در بهبود بینایی و پوست بدن نقش دارد.
  • به علاوه، بتاکاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند، افرادی که از طریق رژیم غذایی‌شان، هر روز بتاکاروتن کافی دریافت می‌کنند، کمتر به آب مروارید دچار می شوند

طالبی حاوی ویتامین C

  • اگر چه نمی‌توان ادعا کرد طالبی بمب ویتامین C است اما باید بدانید که این میوه می‌تواند یک چهارم نیاز روزانه‌ی ما به این ویتامین را تأمین کند.
  • متخصصان معتقدند که در هر 100 گرم طالبی 25 میلی گرم ویتامین C وجود دارد.
  • طالبی یک برتری عمده نسبت به میوه‌های حاوی ویتامین C دیگر دارد: گوشت این میوه با یک پوست نسبتاً ضخیم محافظت می‌شود برای همین ویتامین C که نسبت به نور حساس است به واسطه‌ی این پوست از آسیب نور در امان می‌ماند. باید بدانید که ویتامین C به همراه بتاکاروتن موجود در طالبی، خواص آنتی اکسیدانی پیدا می‌کند و به این ترتیب از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها و پیری سلول‌ها پیشگیری به عمل می‌آورد.

 طالبی علیه آسم و برونشيت

  •  ‌مطالعات نشان داده‌اند، بچه‌هایی که از آسم رنج می‌برند، در صورت استفاده‌از میوه‌هایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه می‌کنند. از این رو، استفاده از طالبی در میان وعده‌ها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار کمک‌کننده است.
  •  محققان عقیده دارند که خاصیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین C خاصیت ضد التهابی نیز دارد و این خاصیت مانع از شدت یافتن علایم آسم در بیماران می شود. به علاوه، آنتی اکسیدان های موجود در طالبی از بروز التهاب مزمن برونش‌ها نیز جلوگیری می‌کند، به همین دلیل مصرف روزانه آن برای بیمارانی که از مشکلات تنفسی رنج می‌برند، بسیار مفید شناخته شده است.

طالبي؛ درمان كننده يبوست

  • طالبی حاوی فیبرهای حلّالی مثل پکتین است که نقش مهمی در هضم غذا دارند. این فیبرها آب را جذب کرده، حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به این ترتیب عبور آن‌را از روده‌ها آسان می‌کند. اگر دچاریبوست موقت شده‌اید به طالبی اعتماد کنید.
  • بهتر است برای درمان یبوست قبل از غذا از طالبی استفاده كنید.
  • البته توجه داشته باشید که در مصرف این میوه زیاده‌روی نکنید. تحمل فیبرهای موجود در طالبی در افراد مختلف متفاوت است.
  • در برخی افراد مصرف زیاد طالبی باعث اسهال یا نفخ می‌شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است زیاده‌روی نکرده و به همان یک قاچ بسنده کنید.

طالبی ؛ ادرار آور 

  • از آنجایی که طالبی سرشار از پتاسیم است می‌تواند به دفع آب بیش از حد بدن کمک کند. در واقع ایجاد تعادل بین سدیم (نمک) و پتاسیم نمی‌گذارد بافت‌های بدن به دلیل احتباس آب متورم شوند. یعنی اینکه احتباس آب بافت‌های بدن را کاهش می‌یابد.

ميوه مناسب براي ترك سيگار !

  • اگر سیگاری هستید و قصد ترک آن را دارید از آب طالبی غافل نشوید. این ماده حاوی مواد مغذی و معدنی است که می‌تواند به شما در ترک سیگار و بهبودی و بازیابی بدن در رهایی از نیکوتین کمک می‌کند

مصرف طالبي در سنگ كليه و مثانه

  •  كسانی كه سنگ كلیه و مثانه دارند به مدت 2 هفته شام خود را به طالبی اختصاص دهند. یعنی آهسته و هر یك ربع كمی طالبی میل كنند.

مفيد در درمان نقرس و رماتيسم

  • كسانی كه مبتلا به نقرس و رماتیسم می‌باشند سعی كنند در فصل تابستان مقداری طالبی هر روز میل كنند.

مصرف طالبي در بارداري و شيردهي

  • متخصصان توصيه ميكنند كه مادران باردار به منظور جلوگيري از هموروئيد و تامين پروتئين مورد نياز بدن از طالبي استفاده كنند.
  • خوردن طالبی باعث زیاد شدن شیر می گردد ولی با احتیاط كه شیر آن برای كودك مسهل نشود.
  • افرادی که پس از مصرف میوه ها دچار نفخ می شوند، می توانند آب میوه را بگیرند و فیبر آن را نخورند. همچنين برای رفع این مشکل می توان پس از مصرف میوه عرق نعناع خورد. البته عرق نعناع باید زمانی خورده شود که ترکیباتی که تولید نفخ می کنند، هنوز وارد شیر نشده باشند.

مصرف طالبي در رژيم هاي كاهش وزن

  • با وجود اینکه طالبی طعم شیرینی دارد اما چون از 90 درصد آب تشکیل می‌شود کم کالری است. در واقع در هر 100 گرم طالبی 30 تا 50 کیلو کالری وجود دارد و حاوی حدود 10 تا 12 درصد قند است. پس با خيال راحت در برنامه هاي كاهش وزن خود ميتوانيد از آن استفاده كنيد.
  • اگر ميخواهيد شكمتان كوچك شود قبل از ناهار طالبي بخوريد.

 

فوايد طالبي براي كودكان

  • طالبی به واسطه وجود ویتامین A ، پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین های B۶، B۳ ،B۵ و B۱ منبع تغذیه ای مفیدبرای کودکان و نوجوانان است.
  • مصرف پوره طالبي از هشت ماهگي براي كودكان بلامانع است.
  • ترکیب همه ویتامینهای B همراه با فیبر موجود در آن طالبی را میوه‌ای مناسب برای حفظ انرژی در طول هیدرات شدن و حفظ قند خون ساخته است. وجود مجموعه‌ای از ویتامین ها، به خصوص ویتامین های گروه B در این میوه، آن را به ماده ای بسیار خوب برای تنظیم متابولیسم در بدن تبدیل کرده و از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است.
  • علاوه بر موارد بالا ، طالبی یك میوه خوشمزه برای كودكان می‌باشد و موجب باز شدن اشتهای آنها نيز ميشود.

فوايد طالبي در درمان كم خوني

  • كسانی كه كم خونی دارند می‌توانند از طالبی استفاده كنند. بهتر است بعد از غذا مصرف شود.

فوايد طالبي در پيشگيري از بيماري هاي قلبي – عروقي

  • محققان معتقدند، میوه‌هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز و پرتقال از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز از شدت آن می‌کاهند، زیرا به عقیده آنها اغلب این بیماران روزانه چندین دارو مصرف می‌کنند که موجب دفع پتاسیم از بدنشان می‌شود و چون کمبود این ماده مغذی می‌تواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی که حاوي پتاسیم هستند، بسیار ضروری است.
  • از آنجایی که کلسترول، فشار خون و هموسیستیین بالا، زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی که برای کنترل این سه فاکتور مورد نیاز هستند، مفید بوده و در حفظ سلامت قلب موِثر شناخته شده است.
  • مطالعات نشان داده‌اند، مصرف یک فنجان طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش می‌دهد .
  • به علاوه یک فنجان طالبی 100 درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تامین می‌کند و چون هر دو این فاکتورها برای کاهش فشار خون مورد نیاز هستند، از این رو، مانع بروز بیماری های قلبی می‌شود.
  • مطالعات نشان داده است، مصرف یک لیوان آب طالبی در روز به میزان ۲۵ درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش می دهد.
  • در ضمن، یک طالبی متوسط 5 گرم از 25 گرم فیبر مورد نیاز بدن را فراهم می کند که موجب کاهش کلسترول بالای خون می‌شود، پس می‌توان دریافت که این میوه یکی از بهترین میوه‌ها برای حفظ سلامت قلب است.
  • محققان دریافته اند که طالبی خاصیت ضد انعقاد خون دارد و در نتیجه از انعقاد و لخته شدن خون در رگ ها ـ که عامل حمله های قلبی است ـ جلوگیری می كند. اگر طالبی و آسپیرین با هم خورده شود، خاصیت ضد انعقاد خون نیرومندتری تشکیل می شود.
  • وجود پتاسیم در طالبی باز كنندة عروق نیز می‌باشد.

فوايد طالبي براي پوست 

  • طالبی موجب طراوت و شادابی پوست بدن ميشود و در واقع یک برنزه کننده‌ی طبیعی است و رنگ و رویتان را باز می‌کند.
  • آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.
  • پروتئین موجود در آن، در حفظ سلامت مو و ناخن موثر است.
  • برای شادابی پوست از ماسك طالبی استفاده كنید : بدین صورت كه گوشت طالبی را له كرده و كمی كتیرا با آن مخلوط كرده بصورت ماسك روی صورت بگذارید.
  • برای از بین بردن چین و چروك صورت گوشت له شده طالبی را با سفیده تخم مرغ مخلوط كرده روی صورت بمالید.
  • گوشت طالبی را اگر روی سوختگی های سبک و سطحی یا ورم پوست بگذارند، آن را تسکین داده و شفا می بخشد.

 

فوايد تخم طالبي

  • براساس تحقیقی که در دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است، عصاره تخمه این میوه دارای ۳٫۶ درصد پروتئین، ۴درصد چربی و ۲٫۵درصد کربوهیدرات است که با ترکیب تغذیه ای شیر سویا مشابه است. محققان این دانشگاه معتقدند، شیر به دست آمده از تخمه طالبی را می توان جایگزین با ارزش شیر سویا محسوب کرد. همچنین این ماده برای نوزادان نیز مفید است.
  • تخم طالبی یا گرمک با تخم کدو و تخم خیار تشکیل تخم های خنک را می دهند و برای تسکین و نرم کردن سینه مصرف می شود. طرز مصرف آن این است که این سه تخم را کمی می کوبند و در آب می ریزند تا شیره آن در آب مخلوط شود، سپس آن را صاف کرده و مصرف می کنند.
  • جالب است بدانید از تخم های این میوه در چین برای پایین آوردن تب و آرام کردن سیستم گوارشی استفاده می شود

 

تذكرات مهم در خريد و مصرف طالبي

  • برای انتخاب بهترین طالبی، ابتدا می‌توانید با کف دست روی آن بزنید اگر صدای طبل مانندی شنیده شد اولین آزمایش را برای انتخاب با موفقیت گذرانده‌اید. در مرحله دوم برای انتخاب طالبی بهتر است طالبی مورد نظر از وزن بیشتری نسبت به اندازه‌اش برخوردار باشد.
  • خطوطی که بر روی طالبی وجود دارد باید به رنگ زرد درآمده باشد زیرا خطوط سبز رنگ نشان دهنده کال بودن طالبی می‌باشد.
  • از انتهای طالبی رسیده جایی که از ریشه جدا شده است باید بویی شیرین استشمام گردد.
  • طالبی می‌تواند در دمای معمولی اتاق برای روزها نگهداری شود و باعث می‌شود که طالبی، ‌آبدارتر گردد.
  • اما توجه داشته باشید که تا زمانیکه طالبی کامل است می‌توانید آن را در اتاق نگه دارید و در صورتیکه آن را قاچ نمودید می‌توانید برای 2 تا 3 ساعت آن را بیرون از یخچال نگهداری نمود و اگر بیشتر از این بیرون از یخچال بماند قابل مصرف نمی‌باشد.
  • بتاکاروتن نوعی رنگدانه است که به میوه‌ها رنگ نارنجی می‌دهد. برای بهره‌مندی از این رنگدانه بهتر است طالبی‌هایی را انتخاب کنید که گوشت نارنجی رنگی دارند و پررنگ‌تر هستند نه آن‌هایی که گوشتشان زرد یا سبز رنگ است.
  • همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست میوه‌هایی مثل خربزه و طالبی دریافته‌اند که پوست این میوه‌ها می تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوه‌ها بسیار توصیه می‌شود.

 

مضرات طالبي

  • در برخی افراد مصرف زیاد طالبی باعث اسهال یا نفخ می‌شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است درمصرف آن زیاده‌روی نشود.
  • کسانی که مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند و یا آن را مصرف نکنند.
  • کسانی که ورم معده و روده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند.

پيشنهادات ويژه ما:

آشنايي با خواص و مضرات هندوانه

آشنايي با خواص و مضرات خربزه

گردآوري و نوشته شده توسط گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

 

*** كپي برداري بدون ذكر نام و لينك فعال به 7 گنج مجاز نيست.

4 دیدگاه

  • مرسی از مطالب مفیدتون و اینکه مضراتش هم بیان کردید بیشتر سایتها فقط فواید رو بیان کردن من قند دارم و نمیدونستم مصرف زیاد طالبی برام ضرر داره

  • فوق العاده بود…ممنونم که با فواید و مضرات این میوه خوشمزه آگاهمون کردید.

4 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی