آشپزي و شيريني پزي نان و خمیر

طرز تهیه نان گيسو ي ارده

آموزش طرز تهیه نان گيسو ي ارده . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.

مواد لازم:

شير ولرم ………………. 1 ليوان
آب ولرم ……………….. 1 ليوان
روغن مايع ……………. نصف ليوان
مايه ي خمير …………. 1 قاشق غذاخوري
شکر …………………… 1 قاشق مرباخوري
نمک ……………………. يک و نيم قاشق مرباخوري
آرد ……………………… به مقدار لازم
ارده …………………….. به مقدار لازم

طرز تهیه

مايه ي خمير و شکر را با آب ولرم مخلوط مي کنيم و اجازه مي دهيم 10 دقيقه بماند تا عمل بيايد. شير، روغن مايع، نمک و مخلوط مايه خمير را در ظرفي ريخته و مخلوط مي کنيم و آرد را کم کم به مخلوط اضافه مي کنيم و هم مي زنيم تا خميري به دست آيد که به دست نمي چسبد. روي خمير را با پارچه ي تميزي مي پوشانيم و اجازه مي دهيم تا 30 دقيقه استراحت کند. خمير را به 4 قسمت مساوي تقسيم مي کنيم. هر قسمت را به وسيله ي وردنه به بزرگي يک بشقاب پلوخوري باز مي کنيم و سطح سه تا از خميرها را کاملا با ارده مي پوشانيم و لايه هاي خمير را روي هم مي گذاريم و خميري را که سطح آن را ارده نزديم روي بقيه ي لايه هاي خمير مي گذاريم و با وردنه دوباره خمير را به صورت يک تکه و بزرگ تر از قبل باز مي کنيم سپس روي سطح خمير را کاملا با ارده مي پوشانيم و از يک طرف خمير را رول مي کنيم به طوري که طول رول به اندازه ي طول قالب مورد نظر باشد و به اندازه ي يک بند انگشت از يک سمت خمير فاصله داده و روي خمير دو برش طولي مي دهيم طوري که خمير سه نوار که از يک سمت وصل هستند داشته باشد و اين نوارها را مانند بافتن مو، مي بافيم. خمير گيسو را در قالب مورد نطر که از قبل چرب کرده ايم قرار مي دهيم و اجازه مي دهيم به همين صورت استراحت کند تا خمير دو برابر شود. روي خمير را به روغن مايع آغشته کرده و در فري که از قبل با دماي 180 درجه ي سانتي گراد روشن کرده ايم قرار مي دهيم تا زماتي که نان بپزد.
.
شيرينانه: اگر طول خمير رول شده خيلي بيش تر از طول قالب شد، خمير را از وسط نصف مي کنيم و دو قسمت را روي هم مي گذاريم و سپس مراحل بافت گيسو را انجام مي دهيم
طرز تهیه نان گيسو ي ارده

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی