آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي

طرز تهيه شله مشهدي + نكات مهم

شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شله شناخته می شود و قدمت آن را به دوران قاجاریه نسبت می دهند، نوعي آش است كه عموماً در پایان مراسم مذهبی محرم و صفر بین مردم توزیع می شود...
تقویم فارسی اندروید

شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شله شناخته می شود و قدمت آن را به دوران قاجاریه نسبت می دهند، نوعي آش است كه عموماً در پایان مراسم مذهبی محرم و صفر بین مردم توزیع می شود…

طرز تهيه شله مشهدي
طرز تهيه شله مشهدي

به دلیل زمان زیاد مورد نیاز برای پخت و سخت بودن پخت شله، مردم مشهد به ندرت این غذا را در خانه می پزند. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویه فراوان می باشد.

اين آش در ظاهر غذایی شبیه حلیم است با این تفاوت که در این غذا از انواع حبوبات، بلغور گندم و برنج استفاده می شود اما در حلیم فقط از گندم استفاده می شود.

مواد لازم جهت تهیه شله مشهدی:

 

گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان: ۱ کیلوگرم

چربی گوسفند (دنبه) چرخ شده: ۵۰۰ گرم

پیاز چرخ شده وبلغور گندم و برنج گرده یا نیمه: ۳۰۰ گرم

لوبیا سفید، لوبیا چیتی، ماش و نخود: ۲۰۰ گرم

پودر جوز هندی: ۳ قاشق غذاخوری

پودر زنجبیل و پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری

فلفل سیاه: ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۱۰ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا حبوبات را یک روز قبل خیس کرده و مي پزيم. پس از نرم شدن مواد، آنها را مانند برنج آبکش می‌کنیم و كنار مي گذاريم.

چربی گوسفند و پیاز چرخ شده را داخل قابلمه ريخته، گوشت را نيز به همراه كمي نمك اضافه ميكنيم و اجازه مي دهيم تا كاملا بپزد.

وقتی كاملا پخت، استخوان‌های گردن را از گوشت جدا كرده و گوشت ها را ريش ريش مي كنيم و کنار می گذاریم.

بلغور گندم را در آب جوشیده می ریزیم و با شعله كم حرارت می دهیم .دقت كنيد كه ریز بجوشد و مرتب هم می زنیم.

وقتی بلغور پخت، برنج را اضافه می کنیم.

وقتی برنج هم لعاب داد، سپس حبوبات آماده شده را به آن اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم

وقتی حبوبات کاملا له شد، گوشت های رشته شده را به مواد اضافه مي كنيم و مجددا به مدت سه ساعت می‌گذاریم بجوشد.

بعد از این‌ که کاملا مواد پخت ادويه ها و روغن را افزوده و آن را به مدت یک ساعت مانند برنج با دمای بسیار پایین به حالت دم می‌گذاریم.

نكات:

  • شله همراه قیمه بر روی آن و نان سنگک و پنیر و سبزی سرو می شود.
  • آش را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود
  • در قابلمه آش باید باز باشد
  • در حين پخت اگر آب آش کم شد آب جوش اضافه کنید
  • در سایر شهرهای خراسان مانند نیشابور و قوچان آش و شله با تفاوت هایی طبخ می شود.

نوش جان …

جهت مشاهده طرز تهيه انواع آش، اينجا كليك كنيد

جهت مشاهده طرز تهيه انواع غذاي محلي، اينجا كليك كنيد

جهت دریافت جدیدترین اخبار و مقالات از طریق تلگرام ، اینجا کلیک کنید

گردآوری و نوشته شده توسط گروه ۷ گنج 

www.7ganj.ir

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی