سلامت سلامت پوست، مو و ناخن

خواص اسید سیتریک برای سلامت پوست

اسید سیتریک از میوه ها می آید و خواص زیادی برای پوست دارد. اگر می خواهید بیشتر با خواص اسید سیتریک آشنا شوید به خواندن مقاله ادامه دهید.

خواص اسید سیتریک

اسید سیتریک چیست؟

اسید سیتریک یک ماده طبیعی است که در بسیاری از مرکبات وجود دارد. اینها شامل لیمو، پرتقال، گریپ فروت و لیموترش می شوند.

اسید سیتریک به لطف محتوای ویتامین و خاصیت قلیایی آن نیز یک مکمل غذایی رایج است. همچنین در مورد سالم نگه داشتن پوست فواید زیادی به همراه دارد.

خواص اسید سیتریک برای پوست

درمان جوش صورت

1. پوست را روشن و شفاف می کند

اسیدهای سیتریک به عنوان اسیدهای آلفا-هیدروکسی (AHA) به حساب می آیند که یکی از ترکیبات رایج در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست است. آنها با لایه برداری ملایم پوست و از بین بردن سلول های مرده پوست کار می کنند.

مطالعات نشان می دهد که AHA اثرات شدیدی بر روی کراتینه سازی یا تیره شدن پوست دارد اما به دلیل ماهیت ملایم آن، لایه برداری با AHA با خطرات کمی همراه است.

مرکبات از عناصر محبوب مراقبت از پوست در چندین فرهنگ هستند. پوست لیمو ممکن است به عنوان یک اسکراب برای روشن شدن قسمت های تیره بدن مانند زیر بغل و جای زخم های تیره استفاده شود و یا در آب حمام مخلوط شود.

2. به اصلاح رنگ پوست کمک می کند

خاصیت لایه برداری ملایم AHA، آن را به یک راه حل ایده آل برای رنگ پوست تیره تبدیل می کند. قسمت های تیره، زخم ها و لکه های ناشی از پیری از جمله این موارد و همچنین تیرگی های زیر چشم است.

پوست زیر چشم به ویژه حساس است که نیاز به محلول های ملایم مانند اسید سیتریک دارد.

3. آکنه را تسکین می دهد

پوست چرب و دارای آکنه بهتر است از توانایی لایه برداری ملایم اسید سیتریک بهره مند شود. لایه برداری های خشن که به طور تهاجمی چربی را از پوست مستعد آکنه دور می کنند، معمولاً با تخلیه رطوبت پوست و تحریک بیشتر جوش های پوستی، اثر معکوس می دهند.

لایه بردارهای شیمیایی سخت همچنین ممکن است دارای موادی باشد که منجر به التهاب بیشتر جوش های پوستی می شود. یک ماده AHA ملایم مانند پودر سیتریک که با مقداری آب و شیر رقیق شده، ماسک خوب اما ملایمی را برای کسانی که پوست مستعد آکنه دارند ایجاد می کند.

اسید سیتریک می تواند در تجزیه سلول های مرده پوست که با از بین رفتن و بهبود آکنه جمع می شوند، کمک کند. همچنین ممکن است به پوست کمک کند تا پوست جدیدتر سریعتر آشکار شود.

4. رفع منافذ مسدود شده

منافذ پوست ممکن است تمایل به انسداد با بقایایی مانند سلول های مرده پوست، آلودگی و باکتری ها داشته باشند. این می تواند منجر به التهاب، عفونت و ایجاد آکنه شود.

محصولات متعدد مراقبت از پوست در بازار شامل لایه بردارهای خشن است که با تلاش برای از بین بردن منافذ پوست، پوست را به زور خراش می دهد. با این حال، این فقط باعث تحریک بیشتر پوست می شود، هرگونه التهاب موجود را تشدید می کند و باکتری ها را بیشتر به سمت پوست آسیب پذیر سوق می دهد.

AHA با از بین بردن اتصال بین سلولی که سلول های پوست ما را در هم نگه می دارد، کار می کند. به این ترتیب، سلول های مرده پوست سریعتر و با روشی ملایم و طبیعی از بین می روند و ریزش می کنند.

5. با شوره سر مبارزه می کند

ماهیت قلیایی و آنتی اکسیدانی و خواص اسید سیتریک به تعادل اسیدیته اضافی پوست سر کمک می کند که ممکن است باعث ایجاد شوره شود. این به تسکین پوست کمک می کند و در طولانی مدت از شوره سر جلوگیری می کند.

شوره سر ممکن است در نتیجه موارد بی شماری مانند پسوریازیس یا درماتیت آتوپیک ایجاد شود. بسیاری از روش های درمانی خشن وجود دارد که ادعا می کنند شوره سر را از بین می برند اما در نهایت باعث تحریک پوست سر می شود که به طور مداوم در معرض سبوم و روغنی است که در مو گیر می شود.

رفع چین و چروک

6. به جلوگیری از چین و چروک کمک می کند

علاوه بر قدرت لایه برداری ملایم، اسید سیتریک همچنین یک ماده محبوب در مبارزه با چین و چروک است. مطالعات نشان می دهد درمان با استفاده از AHA به افزایش تولید کلاژن و تکثیر فیبروبلاست در پوست کمک می کند.

کلاژن در زیر پوست وجود دارد و مسئول سفت و لطیف بودن آن است. سن به مرور زمان تولید را کاهش می دهد اما با تحریک آن، کلاژن به پر شدن چین و چروک و خطوط ریز کمک می کند.

فیبروبلاست چیست؟ اینها سلولهایی هستند که در بافت های پیوندی ما وجود دارند. آنها کلاژن و سایر فیبرهای اساسی را تشکیل می دهند که ساختار بافت را تشکیل می دهند. آنها در صورت زخمی که نیاز به ترمیم دارد، با قدرت تمام فعالیت می کنند.

7. به تعادل PH پوست کمک می کند

اسید سیتریک به لطف فواید بسیاری که دارد اغلب به بسیاری از محصولات مراقبت از پوست اضافه می شود اما همچنین برای تنظیم فرمول های مراقبت از پوست برای جلوگیری از قلیایی بودن بیش از حد استفاده می شود.

PH طبیعی پوست اسیدی ملایم است و بین 4 تا 6 است. اگر یک محصول مراقبت از پوست بیش از حد اسیدی باشد، احساس سوزش ایجاد می کند.

اگر محصولی بیش از حد قلیایی باشد، احساس سوزش ایجاد نخواهد شد اما همچنین این توانایی را دارد که پوست شما را از چربی های طبیعی محروم کند.

اسید سیتریک به تعادل فرمول ها کمک می کند زیرا از قلیایی بودن محصولات جلوگیری می کند. در عین حال، اسیدیته آن ملایم است و باعث ایجاد سوزش یا تحریک نمی شود.

آیا سیتریک اسید بی خطر است؟

طبق مطالعه ای که توسط (Cosmetic Ingredient Review) انجام شد، اسیدهای سیتریک به طور کلی بی خطر هستند. داده های این مطالعه نشان می دهد که غلظت اسید سیتریک در محصولات آرایشی و بهداشتی به عنوان تحریک کننده های پوست و چشم و همچنین مواد حساسیت زا در نظر گرفته نشده است.

این بدان معنی است که محصولی که دارای اسید سیتریک است فقط به دلیل محتوای سیتریک باعث واکنش های آلرژیک یا تحریک غشای مخاطی نمی شود.

یک عارضه جانبی رایج هنگام استفاده از اسید سیتریک، حساسیت به نور است. از آنجا که پوست مرده را از بین می برد و پوست جدیدتر و حساس تری را ایجاد می کند، در برابر آسیب های محیطی آسیب پذیرتر است.

کسانی که از اسید سیتریک روی پوست خود استفاده می کنند باید قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب از استفاده از آن خودداری کنند. حساسیت به نور، پوست را حتی در معرض آفتاب بسیار کم در برابر آفتاب سوختگی آسیب پذیر می کند.

نه تنها اسید سیتریک به غذاها و نوشیدنی های ما طعم می بخشد، بلکه به پوست ما نیز جذابیت خود را برای زندگی باز می گرداند. خواص ملایمش آن را به یک درمان طبیعی شگفت انگیز برای مشکلات پوستی تبدیل می کند و در دسترس بودن آن در انبوهی از محصولات آرایشی و مراقبت از پوست دسترسی به فواید آن را برای همه آسان می کند.

پوست شما پس از استفاده از اسید سیتریک چه فوایدی را تجربه کرده است؟ تجربیات خود را با ما در بخش نظرات زیر به اشتراک بگذارید!

منبع:

purpletea

تقویم فارسی اندروید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

کانال یوتوب چی با چی

مطالب پیشنهادی