بیماری ها داروهاي گياهي و طب سنتي سلامت

راه های خانگی برای رفع ترک پا

تقویم فارسی اندروید

اگر کف پای شما خشک شده و می خواهید اقدامی جهت رفع ترک پا داشته باشید، نیاز است که لایه برداری انجام شود. خبر خوب این است که شما می توانید این درمان را با ارزان ترین روش ها و در خانه خودتان انجام دهید. درست است که ترک پا در واقع تهدیدی برای سلامتی محسوب نمی شود اما ممکن است شما مدام احساس خارش کنید یا ظاهر ناخوشایندش شما را آزرده خاطر نماید. علت شایع ترک پا عدم رطوبت و کم آبی بیش از حد است. پوست همچنین می تواند به دلیل محیط زیست و یا فعالیت بدنی بیش از حد خشک شود. سلول های مرده ای بر کف پا ایجاد می شوند که آن را پوسته پوسته می کنند. ترک پا همچنین در میان افراد دیابتی و همچنین افرادی که بهداشت پا را به خوبی رعایت نمی کنند بسیار شایع است. افرادی که زمان زیادی از روز را با کفش های بسته و جوراب می گذرانند و پاهایشان چندان در معرض هوای آزاد قرار نمی گیرد هم به ترک پا دچار می شوند. اگر ترک پا به موقع درمان نشود، ممکن است شدت جدی تری به خود بگیرد. شما می توانید راه حل های زیر را برای درمان ترک پا در پیش بگیرید.

ترک پا

1. خیساندن پا با آب گرم

خیساندن پا برای چند دقیقه در آب گرم در روز کمک خواهد کرد تا ترک پا را از بین ببرید. کافیست پس از خیساندن کمی سنگ پا و یا برس به کف پا بزنید. این کار همچنین تنش را از شما دور کرده و اثری آرام بخش بر بدن تان خواهد گذاشت. وان را با آب گرم یا ولرم پر کنید سپس پای خود را به مدت 10 دقیقه بخیسانید. سنگ پا می تواند سلول های مرده پوست را لایه برداری کند. پس از سنگ پا زدن، پا را با آب تمیز بشویید و خشک کنید. لوسیون مرطوب کننده یا کرم پا را به کف پا بزنید و یک جفت جوراب تمیز بپوشید تا رطوبت پاهایتان حفظ شود. بهتر است این کار را پیش از خواب انجام دهید و اجازه دهید یک شبانه روز بماند تا نتیجه بهتری دریافت کنید. این کار را به طور مرتب تکرار کنید تا لایه برداری به درستی انجام شود. برای اینکه درمان موثرتر باشد می توانید به آب کمی نمک دریایی اضافه کنید. نمک می تواند سموم را از پا حذف کند و به نوبه خود موجب لایه برداری می شود.

ترک پا

2. ماساژ روغنی

همانطور که گفته شد خشکی پوست دلیل اصلی ترک پا محسوب می شود. بنابراین مهم است که شما پوست تان را چرب نگه دارید. ماساژ پا با روغن به طور منظم راه خوبی برای حفظ رطوبت پوست به شمار می رود. یک روغن طبیعی مانند روغن بادام، روغن ویتامین E و یا روغن زیتون را انتخاب کنید. هر کدام از اینها پوست خشک یا بسیار خشک شما را مرطوب نگه می دارند و مشکلات پوستی را درمان می کنند. روغن دلخواه تان را در مایکروویو کمی گرم کنید. روغن را به راحتی بر منطقه آسیب دیده بزنید. به آرامی ماساژ دهید تا روغن به عمق پوست نفوذ کند. این کار را 2 تا 3 بار در روز انجام دهید تا وضعیت تان بهبود یابد. همیشه پیش از ماساژ پاهایتان را بشویید و پیش از خشک شدن روغن بزنید تا به رطوبت بیشتر کمک کند.

ترک پا

3. آلوئه ورا

اگر پوست تان بیش از حد خشک است و یا دچار آفتاب سوختگی شده است، سعی کنید از ژل آلوئه ورا برای درمان بهره ببرید. طبیعت آرام بخش آلوئه ورا به تسکین پوست کمک می کند. پوست را مرطوب کرده و از التهاب، تحریک و خارش جلوگیری می کند. آلوئه ورا همچنین باعث افزایش کلاژن شده و برای داشتن پوست سالم مهم است. 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را با چند قطره روغن ویتامین E مخلوط کرده و روی پای خود قرار دهید تا خشک شود سپس آن را با آب گرم بشویید. 2 تا 3 بار در روز به مدت حداقل یک هفته این کار را انجام دهید. همچنین پیش از رفتن به رختخواب، ژل آلوئه ورا را به پاهای خود بمالید و یک جفت جوراب تمیز بپوشید. اجازه دهید به مدت یک شب بماند تا ژل بر ترک پا تاثیر بگذارد.

ترک پا

4. جو دوسر

جو یکی دیگر از داروهای طبیعی موثر است. پوست مرده انباشته شده را حذف می کند و همچنین پوست را مرطوب نگه می دارد. علاوه بر آن در کاهش خارش و سوزش بسیار مفید است. دو قاشق غذاخوری بلغور جو دوسر را با گلاب مخلوط کنید تا خمیری نرم به دست آید. اگر گلاب ندارید از آب یا شیر هم می توانید استفاده کنید. خمیر را روی پای خود قرار دهید تا خشک شود. سپس با آب سرد شستشو دهید و خشک کنید. این کار را روزانه یک بار تکرار کنید. به همین ترتیب یک فنجان پودر جو دوسر را در وان یا تشت با آب ولرم مخلوط کنید و پاهایتان را به مدت 10 دقیقه در آن فرو ببرید. سپس پاهایتان را آب پاک کرده و با حوله خشک کنید. پس از آن یک مرطوب کننده با کیفیت خوب استفاده نمایید.

ترک پا

5. گلیسرین

یکی دیگر از مواد مناسب برای درمان پوستی، گلیسرین است. گلیسرین پوست را مرطوب نگه می دارد و آن را نرم تر و صاف تر می کند. مقداری گلیسرین و گلاب را مخلوط کرده و روی پای خود قرار دهید. 20 دقیقه منتظر بمانید و سپس آن را با آب گرم بشویید. این کار را دو بار در روز انجام دهید. 1 قاشق غذاخوری گلیسرین و آب لیمو، 3 قاشق غذاخوری نمک دریایی و 1 قاشق چای خوری گلاب را با هم مخلوط کنید. روی پای خود قرار دهید و اجازه دهید خشک شود سپس با آب سرد شستشو دهید. 1 بار در روز این کار را انجام دهید.

ترک پا

6. لیمو

خاصیت اسیدی لیمو کمک می کند تا از سلول های مرده پوست پا خلاص شوید. در عین حال اگر پاهایتان دچار آفتاب سوختگی هم شده اند می تواند پوست را روشن کند. همچنین لیمو پوست را نرم و پر طراوت می کند. آب یک عدد لیمو را با مقداری آب ولرم مخلوط کنید و پاهایتان را به مدت 10 دقیقه در آن بگذارید. سپس پاهایتان را بشویید و پوست تان را خشک کنید. در آخر هم کمی مرطوب کننده بزنید. این کار را می توانید 2 تا 3 بار در هفته انجام دهید. همچنین می توانید 1 قاشق چای خوری روغن زیتون و آب 1 عدد لیمو را مخلوط کنید. قبل از رفتن به رختخواب روی قسمت خشک پاهایتان بزنید. یک جفت جوراب خشک بپوشید و شب تا صبح بگذارید بماند. صبح روز بعد پاهایتان را بشویید و مدام تکرار کنید. فقط به یاد داشته باشید اگر زخم یا برشی روی پاهایتان وجود دارد از لیمو استفاده نکنید.

ترک پا

7. ویکس

پماد ویکس یکی دیگر از راه های موثر برای درمان ترک پا است زیرا می تواند پاهایتان را نرم و مرطوب کند. ویکس با توجه به ترکیباتش می تواند با عفونت های قارچی مبارزه کند. لایه ای ضخیم را روی پاهایتان بمالید. به آرامی برای چند دقیقه ماساژ دهید. جوراب بپوشید و اجازه دهید شب تا صبح بماند. صبح روز بعد پماد را با آب گرم بشویید. این کار را یک بار در روز به مدت یک هفته انجام دهید.

ترک پا

8. عسل

عسل، رطوبت را به سلول های پوست باز می گرداند و درمانی موثر برای ترک پا محسوب می شود. عسل حاوی فروکتوز، آب، روغن و آنزیم هاییست که به طور طبیعی خاصیت مرطوب کنندگی دارد و ضد باکتری است. عسل نیز در کاهش سوزش و خارش پوست تاثیر دارد. مقدار کمی عسل را روی پوست آسیب دیده بزنید. پس از 10 تا 20 دقیقه با آب گرم بشویید. این کار را 2 تا 3 بار در روز انجام دهید. به همین شکل یک وان کوچک را با آب ولرم پر کنید و 2 تا 3 قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه نمایید. پاهای خود را به مدت 10 دقیقه در آن نگه دارید سپس بشویید و خشک کنید. این کار را روزانه یک بار انجام دهید.

ترک پا

9. موز

موز در از بین بردن سلول های مرده عالی عمل می کند و باعث حفظ رطوبت پوست نیز می شود. بدین منظور می توانید پوره موز را با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و خمیر را 10 تا 15 دقیقه روی پاهای خود بزنید. موز را به تنهایی نیز می توانید مصرف کنید. در نهایت آن را با آب ولرم بشویید و روزانه این کار را تکرار کنید. همچنین می توانید نیمی از یک موز رسیده را با نیمی از یک آووکادو و 1 قاشق چای خوری پوست پرتقال پودر شده مخلوط کرده و آن را 30 دقیقه روی پاهایتان قرار دهید سپس با آب گرم بشویید و یک مرطوب کننده سبک بزنید. این کار را روزانه یک بار تکرار کنید.

ترک پا

10. آسپرین

آسپرین خرد شده را با آب لیموی تازه مخلوط کنید. این مخلوط بسیار برای درمان پوست خشک و زبر مفید است. اسید سالیسیلیک در آسپرین و خواص اسیدی لیمو به رفع سلول های مرده پوست کمک می کنند. شما همچنین می توانید به این مخلوط نمک دریایی هم اضافه نمایید. خمیر را روی پاهایتان بمالید، آن را با پلاستیک بپوشانید و حداقل دو ساعت صبر کنید. در آخر پلاستیک را بردارید، پاهایتان را بشویید و خشک کنید. مرطوب کننده را نیز فراموش نکنید. یک بار در روز این کار را انجام دهید و تا زمانی که ترک پا بهبود نیافته آن را ادامه دهید.

ترک پا

نکات اضافی برای رفع ترک پا

  • همیشه از مرطوب کننده با کیفیتی خوب استفاده کنید تا رطوبت پاهایتان از بین نرود.
  • سعی کنید استحمامتان بیش از 10 دقیقه طول نکشد و از آب گرم و داغ برای دوش گرفتن استفاده نکنید.
  • بلافاصله پس از حمام مرطوب کننده بزنید تا به عمق سلول های پوست تان نفوذ کند.
  • از صابون برای شستن پاهایتان استفاده نکنید زیرا به شدت پوست را خشک می کند. در عوض از شوینده های ملایم و ژل شستشو که دارای مرطوب کننده است استفاده نمایید.
  • فصل زمستان می تواند در خشک شدن پوست تان تاثیر بگذارید پس با پوشیدن جوراب از حفاظت از پاهایتان مطمئن شوید.
  • مهم است که به طور مداوم سلامت پاهایتان و به خصوص لا به لای انگشت های پا را بررسی کنید تا از عدم وجود عفونت های قارچی اطمینان حاصل نمایید.
  • کفش و جوراب تان را مدام تغییر دهید و از کفش و جوراب کثیف استفاده نکنید.
  • قبل از خروج از خانه اگر کفش های باز به پا می کنید حتما ضد آفتاب بزنید تا از آفتاب سوخته شدن پاهایتان جلوگیری نمایید.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید تا پوستی سالم داشته باشید.

منبع : top10homeremedies

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی