تغذيه سالم سلامت

10 ماده سمی در فست فودها

تقویم فارسی اندروید

برای سال‌ ها، تحقیقات نشان داده است که وعده‌ های غذایی سریع، تولید انبوه و مقرون به صرفه که در اکثر فست‌ فودها پیدا می‌ کنید، چیزی جز غذای سالم هستند. خوردن منظم فست فودها که سرشار از کالری، چربی، کلسترول، سدیم، قند و کربوهیدرات هستند با عوارض جانبی مانند افزایش خطر افزایش وزن، بیماری قلبی، دیابت و افسردگی مرتبط است.

جسیکا کوردینگ نویسنده کتاب های تغذیه ای می گوید: «اگر شما فقط به صورت گهگاهی غذای فرآوری شده یا فست فودها را مصرف کنید، خطر عوارض جانبی شما کم است.

با این حال، برخی مواد نه چندان واضح دیگر در فست فودها وجود دارد که می‌ تواند باعث نگرانی‌ های اضافی برای سلامتی شود. برای یافتن افزودنی‌ ها، نگهدارنده‌ ها و مواد شیمیایی که می‌ توانند با مصرف فست فودها به بدن شما وارد شوند ادامه مطلب را بخوانید.

فست‌ فودها

1. طعم طبیعی گوشت گاو

بر اساس وب سایت این رستوران، سیب زمینی های معروف جهانی مک دونالد با طعم طبیعی گوشت گاو ساخته می شوند که «حاوی گندم هیدرولیز شده و شیر هیدرولیز شده به عنوان مواد اولیه است». در سال 2002، سی‌ بی‌ اس نیوز گزارش داد که شرکت مک‌ دونالد، بخشی از اعتراضات را برای برچسب زدن سیب‌ زمینی‌ های سرخ کرده و هش براون‌ هایشان به‌عنوان غذای گیاه‌ خواران حل و فصل کرد، اگرچه گوشت گاو از روغن نباتی آن‌ ها تقویت شده بود.

FDA بیان می کند که هر ماده غذایی با برچسب “طعم دهنده طبیعی” به معنای “اسانس، اولئورزین یا هیدرولیز پروتئین، تقطیر یا هر محصول بو داده، حرارت داده یا آنزیمولیز که حاوی طعم دهنده است” باید از یکی از انواع محصولات غذایی نام برده باشد. بنابراین، اگر گوشت گاو در لیست مواد تشکیل دهنده ذکر نشده باشد، طعم گوشت گاو دقیقاً چه چیزی است؟

2. برومات پتاسیم

کوردینگ می گوید که گاهی اوقات به سادگی به عنوان برومات از آن یاد می شود، این افزودنی در دستور العمل ها ریخته می شود تا بافت آرد را تقویت کند. او می‌ گوید: «در حالی که در صورت استفاده از مقدار مناسب، در فرآیند پخت ایرادی ندارد اما وقتی مقدار زیادی در دستور غذا گنجانده شود، مقداری از آن می‌تواند در محصول نهایی باقی بماند.»

پس از اینکه مطالعات حیوانی ارتباط احتمالی آن را با تومورهای سرطانی را پیدا کرد، برومات پتاسیم در کانادا، بریتانیا و اتحادیه اروپا ممنوع شد. با این حال، گزارش شده است که هنوز هم در نان های ساندویچی و خمیر پیتزا در برخی از فست فودها در ایالات متحده یافت می شود.

کوردینگ ادامه می دهد: “FDA [اداره غذا و دارو] نانوایان در ایالات متحده را تشویق می کند که از آردهای برومات دار استفاده نکنند و قوانین ایالت کالیفرنیا محصولات ساخته شده با برومات پتاسیم را ملزم می کند تا پیوند احتمالی سرطان را روی برچسب ذکر کنند.” “اگر شما فقط یک بار در مدت زمانی طولانی آن ماده غذایی خاص را میل کنید، خطر به احتمال زیاد بسیار کم است اما اگر این ماده غذایی بیشتر رژیم غذایی شما را شامل می شود، یک جایگزین را در نظر بگیرید.”

3. پروپیلن گلیکول

پروپیلن گلیکول، یک ترکیب بی رنگ است که در طبیعت وجود ندارد، توسط FDA به عنوان یک عامل ضد کپک تعریف شده است. در غذاهایی مانند نوشابه ها، مارینادها، سس ها، چاشنی ها، محصولات پخته شده، فراستینگ ها و محصولات لبنی منجمد (به جز چند مورد) به منظور حفظ بافت، به ویژه برای جلوگیری از خشک شدن مواد غذایی مرطوب، استفاده می شود و به عنوان یک حلال عمل می کند. کوردینگ توضیح می دهد که برای طعم ها و رنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

FDA آن را “به طور کلی ایمن” (GRAS) تشخیص داده است اما به کاربران توصیه می کند از “روش های تولیدی خوب فعلی” دور نشود.

کوردینگ ادامه می دهد: «در حالی که سمیت مستند آن نادر است، خطرات بالقوه ای برای سلامتی با مصرف زیاد غذاهای حاوی آن وجود دارد – به ویژه در افراد مبتلا به مشکلات کبد و کلیه – به دلیل اینکه مهم است بدن چگونه این ترکیب را پردازش می کند. صرف نظر از وضعیت GRAS آن، شایان ذکر است که پروپیلن گلیکول در محصولات غیر غذایی، لوازم آرایشی، ضد یخ و کیسه های یخ نیز استفاده می شود که خوردنی نیست.

فست‌ فود

4. TBHQ

وعده های غذایی سرخ شده و میان وعده های موجود در فست فودها احتمالا حاوی ماده نگهدارنده تری بوتیل هیدروکینون یا TBHQ هستند تا از فساد در روغن ها و چربی ها (معمولاً چربی های حیوانی) جلوگیری شود.

با این حال، دو مطالعه نشان می دهد که این ماده رایج مورد تایید FDA ممکن است منجر به عوارض احتمالی سلامتی شود. تحقیقات منتشر شده در مجله Food Bioscience بیان کرد که TBHQ می تواند اثرات مثبت پروبیوتیک ها (باکتری های خوب که از فلور روده سالم حمایت می کند) را تغییر دهد – یافته ای که آنها تشخیص دادند “می تواند متعاقباً درست باشد یا بر سلامت انسان تأثیر نگذارد.”

یک مطالعه حیوانی که در مجله فدراسیون انجمن های آمریکایی برای زیست شناسی تجربی (FASEB) منتشر شد، نشان داد که این افزودنی غذایی ممکن است پاسخ ایمنی بدن به آنفولانزا را مختل کند.

5. سولفات کلسیم

کوردینگ بیان می‌ کند که یکی دیگر از مواد ضد کلوخه و تقویت‌ کننده خمیر، این ماده بی‌ رنگ است که در کیک ها و محصولات پخته استفاده می‌ شود و مقداری کلسیم به غذاها می‌ دهد. “محدودیت هایی در مورد میزان مصرف در غذا در ایالات متحده وجود دارد تا مصرف آن با محدودیت های ایمن حفظ شود. با این حال، نگرانی هایی در مورد مصرف بیش از حد کلسیم در شرایط پزشکی خاص، به ویژه در شکل مکمل وجود دارد.”

در حالی که مصرف گاه به گاه آن نباید بر سلامتی شما تأثیر بگذارد، کوردینگ توصیه می‌ کند اگر حجم زیادی از غذاهای حاوی سولفات کلسیم می‌ خورید، در انتخاب وعده‌ های غذایی خود تجدید نظر کنید.

به علاوه، ممکن است علاقه مند باشید که بدانید نسخه ای از این ماده به محصولات ساختمانی مانند کاشی و گچ اضافه شده است. “در حالی که شکل موجود در غذا به شکل سولفات کلسیم مورد استفاده در مصالح ساختمانی نیست، مطمئناً به نظر چیزی نیست که بخواهید به طور منظم بخورید.”

6. افزودنی فسفات

نوشابه، آب طعم‌ دار، گوشت بسته‌ بندی شده، پنیر فرآوری‌ شده و ناگت‌ های مرغ تنها تعداد انگشت شماری از غذاهایی هستند که احتمالاً حاوی این افزودنی غذایی هستند که از ماده معدنی فسفر گرفته می‌ شود و به‌ منظور افزایش طعم و عمل آمدن به عنوان امولسیفایر طراحی شده است.

اولین هشدار کوردینگ برای هر کسی است که به بیماری (مانند بیماری کلیوی) مبتلا شده است که به فسفر محدود در رژیم غذایی نیاز دارد. او می‌ گوید: «با این حال، حتی افراد سالمی که سطح بالایی از فسفر در خون دارند، ممکن است در معرض خطر اثرات نامطلوب بر سلامت استخوان و سلامت قلب باشند». “در حالی که بیشتر تحقیقات موجود مربوط به سلامت کلیه است، مطالعاتی وجود دارد که به تاثیر مصرف زیاد و سلامت ضعیف استخوان ها و مشکلات قلبی عروقی می پردازد.”

تحقیقات منتشر شده در ژورنال Circulation به این نتیجه رسید که هم حیوانات و هم انسان ها با افزایش سطح فسفات در خون، فعالیت بدنی کمتری داشتند اما دلایل زیادی برای محدود کردن غذاهایی وجود دارد که معمولاً حاوی افزودنی‌ های فسفات هستند مانند نوشابه، گوشت‌های بسته‌ بندی شده و غذاهای فرآوری‌ شده – این فقط یک نگرانی دیگر است که باید به فهرست سبک زندگی تان اضافه شود.

7. BHT

کوردینگ می گوید: «هیدروکسی تولوئن بوتیله یک ماده شیمیایی تولید شده در آزمایشگاه است که برای حفظ طراوت غذا استفاده می شود. مقادیر مورد استفاده در غذا به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شوند، اگرچه مطالعات حیوانی ارتباط بالقوه ای را با سرطان های خاص با دوزهای زیاد نشان داد.

اگرچه بسیاری از شرکت‌ های غذایی این افزودنی را از فهرست مواد تشکیل‌ دهنده خود حذف کرده‌ اند، FDA همچنان مقادیر کمی از BHT را در غذاها، از جمله مخمر خشک، دسرها، نوشیدنی‌ ها، سس‌ ها، سس مایونز، سس‌ها و ساندویچ‌ ها و همچنین انواع متعددی از سیب‌زمینی تایید می‌ کند. (تکه های سیب زمینی دهیدراته، سیب زمینی پوسته پوسته شده و گرانول سیب زمینی).

8. پروپیل گالات

پروپیل گالات یک ماده نگهدارنده غذایی است که برای به تاخیر انداختن فساد مواد غذایی و افزایش ماندگاری در روغن ها استفاده می شود، یک ماده مصنوعی در محصولات ذرت، فرآورده های گوشتی و سس مایونز است.

مطالعه‌ ای که در مجله Drug and Chemical Toxicology منتشر شده است نشان می‌ دهد که این افزودنی ممکن است بر سلول‌ های سرطانی تأثیر بگذارد. این محصول در لوازم آرایشی، روان‌ کننده‌ ها و محصولات مو نیز یافت می‌ شود.

تغذیه سالم

9. فتالات

بسته بندی مواد غذایی یک نگرانی مداوم بوده است زیرا مواد شیمیایی مورد استفاده در مواد فرآوری می توانند به وعده های غذایی نفوذ کنند.

محققان دانشگاه جورج واشنگتن داده های سلامتی بیش از 10200 بزرگسال را که در طول 9 سال به طول انجامید، بررسی کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد هر 24 ساعت هر چیزی را که می خورند، همراه با محل تهیه غذا (به عنوان مثال خانگی، بیرون بر) یادداشت کنند. نویسندگان دریافتند که همبرگرها و ساندویچ های خریداری شده در رستوران ها و کافه تریاها با سطوح بالاتر فتالات مرتبط هستند: تقریباً 30%.

جعبه‌ ها، ظروف پلاستیکی و دستکش‌هایی که در تهیه غذا به کار می‌ روند حاوی این گروه از مواد شیمیایی هستند که به‌عنوان مختل‌ کننده‌ های غدد درون ریز (موادی که باعث عدم تعادل هورمونی می‌ شوند و می‌ توانند منجر به اختلالات و بیماری‌ های متعددی از جمله مشکلات تیروئید، مشکلات تولید مثل، سرطان پروستات و سرطان سینه شوند) باشند.

10. فلوئور

در مورد بسته بندی مواد غذایی، مواد پرفلوئوروآلکیل یا پلی فلوئوروآلکیل (که به آنها PFAS نیز گفته می شود) مواد شیمیایی مبتنی بر فلوئور در بسته بندی مواد غذایی فست فودها هستند که با سرطان، مشکلات باروری، وزن کم نوزاد هنگام تولد و ضعف ایمنی مرتبط هستند.

بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله Environmental Science & Technology Letters، پس از مطالعه بیش از 400 ظروف و بسته بندی مواد غذایی از فست فودهای زنجیره ای در سراسر کشور، شیمیدان ها دریافتند که 20 درصد جعبه های سیب زمینی سرخ کرده، 38 درصد بسته بندی برگر و ساندویچ، و 56 درصد از بسته بندی های دسر و نان حاوی فلوئور هستند. این مواد بسته بندی به منظور دفع چربی و آب به کار می روند.

دکتر لورل شایدر، نویسنده ارشد این مطالعه، شیمیدان محیط زیست در موسسه سایلنت اسپرینگ، طبق گزارش گروه کاری محیط زیست، گفت: “این نگران کننده است که افراد ممکن است از طریق غذایی که می خورند در معرض این مواد شیمیایی سمی قرار بگیرند.” PFAS با اثرات سلامتی متعددی از جمله سرطان مرتبط است.

در واقع، گزارشی در سال 2020 که توسط گروه‌ های حمایتی انجام شد، نشان داد که مواد شیمیایی PFAS همچنین در بسته‌ بندی مواد غذایی کمین می‌ کنند و تقریباً نیمی از نمونه‌ های آن‌ ها بالاتر از سطوح غربالگری توصیه‌ شده آزمایش شدند. طبق کمپین مواد شیمیایی ایمن، خانواده سالم، قرار گرفتن در معرض PFAS یک نگرانی ویژه در زمینه COVID-19 است زیرا آنها با سرکوب سیستم ایمنی و همچنین شرایط مزمنی که شدت COVID-19 را افزایش می دهند مرتبط هستند.

منبع:

eatthis

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی