آموزش طرز تهیه عدس پلو با گوشت قلقلی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده یک کاسه ماست خوری
عدس دو فنجان
نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
روغن یک فنجان
کشمش یک فنجان
پیاز یک عدد
برنج ۳ پیمانه
طرز تهیه
دوفنجان عدس را با کمی نمک و ۳ لیوان آب و مقداری روغن میذاریم تا حدود یکساعتی بپزدتا عدس تقریبأ بپزد و آب آن نیز تبخیر شود
یک کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده را با یک پیاز متوسط رنده شده و کمی نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه ورز می دهیم و آن را به صورت توپ های قلقلی در می آوریم که من قسمتیشو در روغن تفت دادم و با برنجم مخلوط کردم و قسمتیش رو بصورت کوفته درآوردم سپس کوفته قلقلیها را در یک فنجان روغن سرخ می کنیم سپس روغن باقیمانده را برای تهیه عدس پلو از صافی رد میکنیم ، سه پیمانه برنج را بعد از شستن، با سه قاشق غذاخوری نمک حدود یک الی دو ساعت خیس می کنیم سپس آن را در آب جوش ریخته و آبکش می کنیم، برنج آبکش و قسمتی از عدس نیم پز و گوشت چرخ کرده راکه تفت داده بودیم را با هم مخلوط کرده در قابلمه می ریزیم و روی شعله می گذاریم وروغن صاف شده را با کمتر ازنصف فنجان آب مخلوط کرده روی برنج می ریزیم و آن را دم می کنیم.یک فنجان کشمش را پاک کرده می شوییم. یک قاشق روغن در یک قابلمه کوچک ریخته،کشمش ها را اضافه می کنیم. در قابلمه را می گذاریم و آن را روی شعله می گذاریم تا کشمشها تفت داده شوند، عدس پلو پخته شده را در یک دیس می کشیم. کمی از عدس پلو را زعفرانی می کنیم و با آن روی برنج را تزئین می کنیم و سپس با گوشت قلقلی ها و کشمش تفت داده شده و عدس پخته و تفت داده شده تزئین میکنیم.
ترشی مندی که در شکل میبینید هم خودم درست کردم،یک کیلو مندی(نوعی سبزی کوهی) جوان رو پاک کرده و خرد میکنیم هم ساقه های جوان رو استفاده میکنیم هم برگهای جوانشو خرد میکنیم بعد چندین بار خوب میشوریم و آبکش میکنیم تا ذره های خاک داخلش نمونه ،یک عدد هویج بزرگ رو هم خرد میکنیم و چند حبه سیر و دوعدد پیاز کوچک و مقداری برگ نعناع خرد شده و چندتا فلفل سبز داخلش میریزیم تمام مواد رو مخلوط کرده و داخل ظرف ترشی میریزیم و مقدار سرکه و آبش هم برابر باشه فقط سرکه کمی بیشتر باشه وبه مقدار دلخواه هم نمک بزنید و روی ترشی بریزید و درش رو محکم کنید و دوهفته ای توی یخچال بذارید تا آماده بشه،من از آب جوشیده استفاده نکردم چون ترشی رو توی یخچال نگهداری میکنم مشکلی پیش نمیاد
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه