آشپزي و شيريني پزي پیش غذا

طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس

تقویم فارسی اندروید

آموزش طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
بقچه سبزیجات یا موموس پیش غذای محبوبی در میان مردم تبت است. این غذا مثل پیراشکی از خمیری تشکیل شده که میان آن سبزیجات تفت داده شده قرار میگیرند. اما برخلاف پیراشکی بقچه سبزیجات را سرخ نمیکنند بلکه آن را بخارپز میکنند. به همین علت هم غذای سالم تری است و چربی و کالری کمتری هم دارد. مواد میانی بقچه سبزیجات که در اینجا ذکر شده اند پیشنهادی هستند و شما میتوانید به سلیقه خود از سبزیجات دیگر هم برای تهیه این غذای سبک استفاده کنید یا مقادیر را به دلخواه تغییر دهید.
برای: 4 نفر
حاضر است در : 90 دقیقه
وعده: پیش غذا

مواد لازم:

آرد سفید 1 پیمانه
روغن 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
آب 2-3 قاشق غذاخوری بسته به نیاز هنگام ورز دادن
برای مواد میانی:
کلم خرد شده 1/2 پیمانه
هویج خرد شده 1/2 پیمانه
لوبیا سبز خرد شده 1/3 پیمانه
فلفل دلمه ای خرد شده 1/4 پیمانه
پیازچه 2 عدد
سیر 2-3 حبه
سس سویا 1 و 1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
روغن 1 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
مرحله اول:

آرد، نمک و روغن را در کاسه ای بریزید و با هم مخلوط کنید.
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
مرحله دوم:

آب را به تدریج اضافه کنید و ورز بدهید تا خمیر خودش را بگیرد و به دست نچسبد. آن را بپوشانید و 30 دقیقه کنار بگذارید.
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
مرحله سوم:

همه سبزیجات (کلم، هویج، فلفل دلمه، لوبیا سبز) را به شکل خیلی ریز خرد کنید. میتوانید برای این
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
مرحله چهارم:

کف تابه ای را چرب کنید و روی شعله بگذارید تا داغ شود. سیر را رنده کنید و 2-3 دقیقه در تابه تفت بدهید. پیازچه را هم که از قبل خرد کرده اید اضافه کنید و 10-15 ثانیه دیگر تفت بدهید (ساقه پیازچه را هم خرد کنید اما آن را برای بعد کنار بگذارید.).
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
مرحله پنجم:

حال همه سبزیجات خرد شده را اضافه کنید. اگر تابه شما ضخیم است شعله را زیاد کنید. 2-3 دقیقه سبزیجات را تفت بدهید.
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
مرحله ششم:

نمک، فلفل و سس سویا را اضافه و مخلوط کنید. 2-3 دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید. شعله را خاموش کنید و ساقه پیازچه خرد شده را با مواد مخلوط نمایید. بگذارید سبزیجات خنک شوند.
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
مرحله هفتم:

خمیر را دو تکه کنید و هر تکه را به صورت لوله ای باز کنید. سپس با چاقو هر کدام را 6-7 تک
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
مرحله هشتم:

هر تکه از خمیر را به صورت توپی در بیاورید و روی آنها را با دستمال مرطوب بپوشانید. یکی از توپهای خمیری را بردارید و روی سطح آردپاشی شده با وردنه به شکل دایره ای کوچک باز کنید (قطر دایره حدود 7-8 سانتی متر). سعی کنید مرکز دایره ضخمیم تر و اطرافش نازک باشد.
مرحله نهم:

یکی دو قاشق از سبزیجات را وسط خمیر بریزید.
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
حال یک گوشه از خمیر را بلند کنید و شروع به چین دادن کنید
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
این کار را ادامه دهید تا خمیر به شکل بقچه در بیاید. با فشار انگشت سر بقچه را ببندید طوری که اثری از سبزیجات داخل آن دیده نشود.
اگر این کار برایتان سخت بود میتوانید مثل پیراشکی، دایره را از وسط تا کنید و لبه ها را به هم بچسبانید.
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس
مرحله دهم:

کف تابه بخارپز را چرب کنید. بقچه های سبزیجات را داخل آن بچینید.
5-6 دقیقه بخارپز کنید تا خمیر کمی حالت شفاف پیدا کند و با دست زدن، به دست نچسبد. زمان پخت بسته به ضخامت خمیر میتواند کمی متغیر باشد.
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس

نکته

بیش از حد موموس ها را نپزید چون در این صورت خمیر سفت میشود.

موموس را معمولا همراه با سس تند سرو میکنند.
طرز تهیه بقچه سبزیجات یا موموس

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی