آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهيه قابلي پلو ، غذاي محلي تبريز + نكات مهم

قابلی، «قابلی پلو» یا «دمی قابلی» یکی از پلوهای خطه ی آذربایجان می باشد. با ما در 7گنج همراه شويد تا با طرز تهيه این پلوي بسیار خوشمزه و مغذی آشنا شويد ...
تقویم فارسی اندروید

قابلی، «قابلی پلو» یا «دمی قابلی» یکی از پلوهای خطه ی آذربایجان می باشد. با ما در 7گنج همراه شويد تا با طرز تهيه این پلوي بسیار خوشمزه و مغذی آشنا شويد …

قابلي پلو تبريز
قابلي پلو تبريز

مواد لازم جهت تهیه قابلی (براي 4 – 3 نفر )

برنج ……………………………… ۲ لیوان (ایرانی ترجیحاً دودی)

بلغور گندم دانه درشت  ………… یک و نیم لیوان

رشته پلوئی……………………… حدوداً دو الی سه پيمانه

عدس …………………………… یک لیوان سرصاف

پیاز ……………………………… 4 عدد متوسط

نمک ……………………………. به میزان لازم (به میزان نمک دقت شود چون برخی رشته های پلوئی بسیار شور می باشند)

زردچوبه …………………………. به میزان لازم

روغن نباتی یا کره ……………… به میزان لازم

 

مواد لازم برای رویه

کوفته قلقلی……………………….به میزان دلخواه جهت سرو در کنار پلو  (در صورت تمایل)

برگه زردآلو یا قیسی………………مقداری

آلو بخارا……………………………. مقداری

كشمش پلويي ………………….. مقداري

پیاز داغ ……………………………مقداری

روغن (نباتی یا کره……………….به ميزان لازم جهت تفت مواد رویه

زعفران آب كرده …………………..مقداری

 

توجه:

بلغور گندم مورد استفاده در این برنج بایستی دانه درشت باشد.

عدس قبل از استفاده، بایستی آبپز و آبکش نمائیم.

 

طرز تهیه قابلی 

برنج را شسته و با اندكي نمك و حدودا 2 بند انگشت آب بگذاريد تا يك ساعت خيس شود.

توجه كنيد كه مقدار يك بند انگشت براي برنج كته معمولي كافي است و مابقي آب براي بلغور اضافه مي شود.

عدس را نيم ساعت خيس كنيد و سپس با اندكي پياز و آب و نمك بگذاريد بپزد ، ولي اجازه ندهيد تا له شود.

پیازها را خرد كرده و با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهيد.

پیازها بایستی خوب تفت بخورند و نرم شوند. ولی پیازها سرخ نشوند و زیاد هم تغییر رنگ ندهند.

برنج را با همان مقدار آب روي حرارت بگذاريد. بلغور را نيز شسته و به برنج اضافه كنيد.

بلافاصله عدس آبپز شده را نیز اضافه كنيد.

نكته: حرارت زیر برنج متوسط باشد نه بالا باشد و نه پائین. اگر بالا باشد زود آبش را خوهد کشید. اگر پائین باشد، برنج خمیر خواهد شد.

 برنج را دو الی سه بار هم بزنيد تا به هم نچسبند.

کمی قبل از اینکه برنج آبش را بکشد. رشته را با آب سرد شسته و اضافه كنيد.

نكته: شستن رشته ها سبب می شود که از میزان شوری آنها کاسته شود.

وقتي آب برنج كشيده شد، اندكي كره يا روغن به آن اضافه كنيد ( در صورت تمايل) و بگذاريد تا با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

وقتی برنج خوب دم کشید. اجازه دهيد حدود ده دقیقه الی یک ربع با در بسته، بماند تا از حرارت بیفتد. این کار باعث می شود که حین کشیدن در ظرف سرو، برنج و بلغور و رشته له نشود و فرمشان را حفظ کنند.

 

برای تهیه رویه برنج

مقداری پیاز را خلالی کرده و خوب تفت دهيد تا سبک شده و تغییر رنگ بدهد، سپس برگه زردآلو یا قیسی و آلو بخارای شسته شده را اضافه كنيد و خوب تفت دهيد تا نرم و براق شوند. در این مرحله زعفران نیز استفاده نمائید .

كشمش را جداگانه در كره تفت دهيد .

برنج را با مواد رویه ، كشمش و گوشت قلقلي تزيين كرده و سرو نماييد.

 

نکات

در صورت تمايل ميتوانيد برنج را آبكش كنيد.

در دستور اصلي اين غذا غالبا از كوفته قلقلي استفاده نمي شود.

ميتوانيد مقداری خرمای هسته گرفته نيز به مواد روبه اضافه كنيد.

شستن رشته ها با آب سرد سبب می شود که از میزان شوری آنها کاسته شود. اگر با آب گرم بشوئیم رشته ها خمیر می شوند.

وقتی برنج خوب دم کشید. اجازه می دهیم حدود ده دقیقه الی یک ربع بماند تا از حرارت بیفتد. این کار باعث می شود که حین کشیدن در ظرف، برنج و بلغور و رشته له نشود و فرمشان را حفظ کنند.

این برنج به علت داشتن پیاز و کره نسبتاً زود فاسد میشود. جهت نگهداری بعد از خنک شدن، بلافاصله در یخچال قرار گیرد.

این غذا رنگ خود را از زرچوبه می گیرد.

طرز تهيه قابلي پلو افغانستان با تبريز تفاوت دارد.

نوشته شده توسط گروه ۷ گنج

www.7ganj.ir

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی