آشپزي و شيريني پزي کوکو ها

طرز تهیه کوکو سبزی تازه و خوشمزه

آموزش طرز تهیه کوکو سبزی تازه و خوشمزه . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
کوکوسبزی یک غذای سنتی ایرانی است که اغلب در آغاز سال نو تهیه و سرو می‌شود. سبزی بکار رفته در این غذا، نماد تولد دوباره، و تخم مرغ نماد باروری و حاصلخیزی در سال جدید است. کوکوسبزی یک غذای کامل و بسیار خوشمزه مناسب برای گیاهخواران است.

چاشنی ها

۱ قاشق غذاخوری روغن، کره، روغن گی (روغن حیوانی)
۱/۳ پیمانه زرشک (زرشک را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد خیس و سپس آبکشی کنید)
۱ قاشق چایخوری شیره انگور (اگر در دسترس نیست از شکر استفاده کنید)
۲ قاشق غذاخوری آب

کره

۱/۲ پیمانه روغن، کره، یا روغن گی
۱ پیاز سفید بزرگ یا ۲ پیاز با اندازه متوسط، پوست کنده و کاملاً خرد شده
۶ عدد تخم‌مرغ
۱قاشق چایخوری بیکینگ پودر
۲ قاشق چایخوری ادویه
۱ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده تازه
۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه
۲ حبه سیر، پوست کنده و خرد شده
۱/۲ پیمانه کاهو، خرد شده
۱/۲ پیمانه پیاز خرد شده تازه
۱ پیمانه جعفری خرد شده تازه
۱ پیمانه گشنیز خرد شده تازه
۱ پیمانه شوید خرد شده تازه
۱ قاشق غذاخوری ( یا ۱ پیمانه) برگ شنبلیله
۱/۲ پیمانه گردوی کاملاً خرد شده
۱ قاشق غذاخوری آرد همه منظوره
زمان لازم برای آماده سازی مواد: ۲۵ دقیقه- زمان لازم برای پخت : ۱ ساعت
طرز تهیه کوکو سبزی تازه و خوشمزه

طرز تهیه کوکوی سبزی خوشمزه :

۱ ) برای آماده کردن چاشنی‌ کوکوی سبزی، ۱ قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه روی شعله ملایم حرارت دهید. زرشک، شیره انگور، و ۲ قاشق غذاخوری آب را به آن اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه هم بزنید. (باید احتیاط کنید، چون زرشک ها به آسانی می‌سوزند). زرشک‌ها را در یک ظرف کوچک ریخته و کنار بگذارید.

۲ ) یک قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله ملایم حرارت دهید و پیازها را سرخ کنید تا کمی طلایی شوند. آن ها را برداشته و بگذارید خنک شوند.

۳ ) تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف مخلوط کن بزرگ بشکنید. بیکینگ پودر، ادویه، نمک، فلفل، و زردچوبه را اضافه کنید. با چنگال کمی آن را هم بزنید. سیر، کاهو، مغز گردو، آرد، سبزیجات، و پیاز سرخ شده را به آن اضافه کنید. با استفاده از کفگیر پلاستیکی آن را کمی هم بزنید. توجه داشته باشید که نباید زیاد هم زد.

۴ ) ۶ قاشق غذاخوری روغن را در یک تابه روی شعله ملایم حرارت دهید. مخلوط آماده شده را در آن ریخته و در قابلمه را بگذارید تا به خوبی برشته شود (حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه). کوکو را برگردانده و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دیگر حرارت دهید تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود.
طرز تهیه کوکو سبزی تازه و خوشمزه
۵ ) کوکوسبزی را به یک بشقاب گرد منتقل کرده و با استفاده از زرشک آن را تزئین کنید. کوکوسبزی آماده را به قسمتهای مساوی تقسیم کرده و در حالیکه هنوز داغ است، و یا در دمای اتاق، آن را با نان لواش و ماست میل نمایید. نوش جان!

کوکوسبزی را می‌توان با استفاده از فر نیز تهیه کرد. فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. ۶ قاشق غذاخوری روغن را در ظرف مخصوص فر به مدت ۵ دقیقه در فر حرارت دهید. مخلوط (مرحله ۳ ) را در آن بریزید و به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه داخل فر بگذارید. سپس، آن را بیرون آورده و بگذارید ۵ دقیقه خنک شود. کوکو را با استفاده از چاقو بریده و تزئین کنید و در همان ظرفی که آن پخته‌اید، میل نمایید.

کوکوی سبزی را می توانید همراه با سبزی پلو ماهی نیز سرو و از آن لذت ببرید.
طرز تهیه کوکو سبزی تازه و خوشمزه

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی