آموزش طرز تهیه و پیچیدن دلمه کلم مجلسی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم
1 عدد کلم بزرگ
۷ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
یک چهارم فنجان کشمش یا ۲ قاشق غذاخوری شکر
۲ قاشق غذاخوری سرکه
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
۲ پیمانه برنج
۱ استکان لپه
۱ کیلوگرم سبزی دلمه (تره، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه، شوید، نعنا، پیازچه)
۴۰۰ گرم گوشت چرخکرده
۲ عدد پیاز
۱ قاشق چایخوری پاپریکا
۱ حبه سیر
طرز تهیه
ابتدا برگههای کلم را جدا کرده و داخل یک قابلمه بزرگ بچینید. داخل قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. وقتی که برگها نرم شدند آنها را داخل سبد بریزید تا خنک شوند.
پیازها را نگینی خرد کرده و داخل قابلمه با روغن سرخ کنید. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ داده و پخته شود. نمک و زردچوبه و رب اضافه کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید.
لپه را با مقداری آ بگذارید تا بپزد. برنج را هم با مقداری نمک نیمپز کنید. سبزی دلمه را هم بشویید و خرد کنید.
برنج نیمپز، سبزی و لپه را به قابلمه گوشت و پیاز اضافه کنید. مقداری از رب را برای تزیین کنار بگذارید و مابقی را با مقداری روغن رقیق کنید و به مواد اضافه کنید. حبه سیر را هم داخل مواد رنده کنید. پودر پاپریکا را هم اضافه کنید و مواد را کاملا هم بزنید. حالا نوبت به پیچیدن دلمه است. برگ دلمه را پهن کنید و مواد را به نسبت برگ روی وسط برگ بچینید و مثل بقچه بپیچید. به همین صورت با تمام مواد دلمه درست کنید و داخل قابلمه بچینید. ۴ تا ۵ لیوان آب، ۳ قاشق روغن و مقداری نمک اضافه کنید و
در قابلمه را ببندید و روی حرارت قرار دهید تا دلمه بپزد.
سس دلمه
برای تهیه سس ۲ قاشق غذاخوری شکر، ۴ قاشق رب گوجه، سرکه و مقداری نمک و روغن را با هم ترکیب کنید و روی تمام دلمهها بریزید.
صبر کنید تا سس دلمه خوب به خورد دلمه برود. وقتی آب دلمه تمام شد غذا آماده است.
تمام مراحل پخت، شعله را در حالت ملایم قرار دهید.
برای جلوگیری از ته گرفتن دلمهها، کف قابلمه یک لایه برگ کلم قرار دهید، سپس دلمهها را روی آن بچینید.
این سس نیز در تهیه دلمه بادمجان و تهیه دلمه گوجه فرنگی نیز کاربرد دارد.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه