آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي

آموزش طرز تهیه چند نوع غذا، سالاد و دسر با انار برای شب یلدا

انار

شب یلدا یک مراسم ویژه ایرانیست که خانواده ها را دور هم جمع می کند. اگر شما هم در تدارک یک میهمانی برای دوستان یا اعضای خانواده خود در شب یلدا هستید ما چند دستور تهیه با انار برایتان تدارک دیده ایم که هم بسیار متفاوت هستند و هم سفره شما را رنگین می کنند. انار نمادی از شب یلدا محسوب می شود و جذابیت زیادی به خوراکی های مجلسی تان می بخشد.

طرز تهیه مرغ اناری برای شب یلدا

انار

مواد لازم:

  • 4 قاشق غذاخوری رب انار یا سرکه بالزامیک
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 2 قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی
  • 2 قاشق چای خوری شکر
  • ½ قاشق چای خوری دارچین
  • ½ قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 1 کیلوگرم ران مرغ
  • 2 عدد پیاز قرمز بریده شده
  • 80 گرم دانه انار
  • 30 گرم گردوی خرد شده
  • برگ گشنیز خرد شده

طرز تهیه:

1. رب انار، روغن زیتون، پوره گوجه فرنگی، شکر، دارچین، فلفل سیاه و کمی نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. مرغ ها و پیازها را در کاسه با مواد مخلوط کرده و 30 دقیقه یا از یک شب قبل در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.

2. فر را با دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنید. مرغ ها را از یخچال در آورده و از مواد خارج کنید تا به دمای اتاق برسند. بین 35 تا 40 دقیقه اجازه دهید مرغ ها در فر بپزند سپس آن را چک کنید که صورتی رنگ نباشد و کاملا پخته شده باشد.

3. مرغ ها را به ظرف سرو انتقال دهید. انار، گردو و گشنیز را روی مرغ ها بریزید و بلافاصله سرو کنید.

طرز تهیه گوشت بره اسپایسی با سس پیاز

انار

مواد لازم:

  • 1 قاشق چای خوری دانه گشنیز
  • 2 قاشق چای خوری زیره
  • 1 قاشق چای خوری دارچین
  • ½ قاشق چای خوری پودر پاپریکا
  • 1 حبه سیر خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 12 تکه گوشت بره یا راسته گوسفندی با استخوان
  • نصف یک عدد انار دون شده برای تزئین
  • کمی برگ نعنا برای طعم دادن

مواد لازم برای سس پیاز:

  • 25 گرم کره
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 2 عدد پیاز برش خورده
  • 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
  • 200 گرم خرمای خرد شده

طرز تهیه:

1. در یک تابه خشک و بدون روغن، گشنیز و زیره را به مدت یک دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید تا عطر آنها بلند شود.

2. در یک کاسه دارچین، پاپریکا، سیر و روغن را با هم به خوبی مخلوط نمایید.

3. گوشت ها را در کاسه ای بریزید و همه ادویه ها را به آن اضافه کنید تا به خوبی روی گوشت را بپوشاند. برای 30 دقیقه یا یک شب در یخچال نگه دارید.

4. برای سس پیاز، کره و روغن را در ماهیتابه گرم کنید. پیاز و کمی نمک به آن اضافه کنید و 10 دقیقه حرارت دهید. پیازها را زیرو رو کنید تا به خوبی طلایی شوند. سرکه بالزامیک و خرما را به آن بیفزایید و 5 تا 10 دقیقه دیگر هم بپزید تا زمانیکه کمی چسبناک شوند. آن را به یک کاسه کوچک انتقال دهید و صبر کنید تا خنک شود.

5. فر را با بالاترین دما گرم کنید. گوشت بره را در فر قرار دهید تا به خوبی بپزند. آن را به ظرف سرو انتقال دهید و با نعنا و دانه های انار تزئین کنید.

نکته: گوشت بره را می توانید با روش های دیگر هم بپزید.

طرز تهیه مرغ با آب انار

انار

مواد لازم:

  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 4 عدد ساق مرغ
  • 1 عدد پیاز بزرگ خرد شده
  • 2 حبه سیر خرد شده
  • کمی زنجبیل تازه خرد شده یا پودر زنجبیل
  • 1 قاشق چای خوری زیره سبز
  • 1 قاشق چای خوری پودر گشنیز
  • 1 قاشق چای خوری دارچین
  • 200 میلی لیتر آب انار
  • 200 میلی لیتر آب مرغ
  • 8 عدد برگه زردآلوی خشک شده
  • 4 عدد انجیر خشک

برای تزئین:

  • 4 قاشق غذاخوری دانه انار
  • کمی گشنیز تازه خرد شده

طرز تهیه:

1. روغن را در ظرفی بزرگ روی حرارت گرم کنید و مرغ ها را در آن سرخ کنید تا هر طرفش قهوه ای شود سپس آنها را از ظرف خارج نمایید.

2. قبل از اینکه پیاز را به ظرف اضافه کنید، سیر، زنجبیل، زیره سبز، دارچین و گشنیز را به روغن اضافه کرده و سپس پیاز را اضافه کنید تا نرم شود.

3. آب انار و آب مرغ را به مواد بیفزایید. وقتی جوش آمد، مرغ، زردآلو و انجیر را به آن اضافه کنید. درب آن را ببندید و 30 دقیقه منتظر بمانید تا مرغ کاملا بپزد و دیگر صورتی نباشد.

4. پس از آنکه مرغ تان آماده شد آن را با سس اش در ظرف سرو بریزید و با انار و گشنیز تزئین کنید.

طرز تهیه شیر برنج انار

انار

مواد لازم:

  • 170 گرم برنج
  • 1.5 لیتر شیر
  • 100 گرم شکر
  • 75 گرم پسته
  • 1.5 قاشق چای خوری گلاب
  • 10 عدد دانه هل خرد شده
  • 1 عدد انار دون شده و آب گرفته شده

طرز تهیه:

1. برنج و شیر را در یک تابه بزرگ روی حرارت ملایم قرار دهید و بپزید. در حین پخت کمی آن را زیر و رو کنید. کمی از شیر که کم شد، شکر را اضافه کنید و 20 تا 30 دقیقه دیگر هم بپزید تا خامه ای شود.

2. پسته ها را بو داده و خرد کنید فقط به یاد داشته باشید که نمکی نباشند و فقط کمی برشته شوند.

3. گلاب و هل را به مخلوط برنج اضافه کنید و هم بزنید تا عطر و طعم بگیرد.

4. برای سرو، شیر برنج را در هشت کاسه تقسیم کنید، روی آن پس از خنک شدن آب انار بریزید و رویش را با دانه انار و پسته تزئین کنید.

طرز تهیه اسموتی انار

انار

مواد لازم:

  • 350 گرم تمشک یا توت فرنگی یخ زده
  • 3 قاشق غذاخوری ماست یا کمی بیشتر
  • ¼ قاشق چای خوری وانیل (اختیاری)
  • 300 میلی لیتر آب پرتقال تازه
  • 1 قاشق غذاخوری عسل
  • 80 گرم دانه انار
  • 6 قطعه نارنگی (برای تزئین)
  • 2 قاشق غذاخوری دانه چیا (اختیاری)

طرز تهیه:

1. تمام مواد به جز نارنگی و دانه چیا را در مخلوط کن بریزید و اجازه دهید به خوبی ترکیب شوند. اگر هنوز شل بود می توانید باز هم ماست اضافه کنید.

2. مواد را در کاسه بریزید. در اینجا می توانید باز هم ماست اضافه کنید سپس با انار، نارنگی و دانه چیا آن را تزئین نمایید.

طرز تهیه سالاد سبزیجات

انار

مواد لازم:

  • 125 گرم گندم بلغاری
  • یک عدد کرفس
  • 1 عدد سیب سبز خرد شده
  • کمی نعنای تازه خرد شده
  • کمی گشنیز تازه خرد شده
  • کمی شوید تازه خرد شده
  • 40 گرم تخم کدوتنبل بو داده شده
  • 80 گرم دانه انار
  • آب یک عدد لیمو
  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون

طرز تهیه:

1. گندم بلغاری را در یک کاسه بریزید و 300 میلی لیتر آب جوش به آن اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید و 20 دقیقه منتظر بمانید.

2. در همین حال کرفس را تمیز کرده و برگ برگ کنید و ساقه آن را به قطعات یک سانتیمتری برش دهید. کرفس، سیب و بقیه سبزیجات را در ظرف سرو سالاد بریزید. گندم را آبکش کرده و پس از خنک شدن به سالاد بیفزایید.

3. برگ های کرفس را تکه تکه کرده و با تخم کدو و انار به سالاد اضافه کنید.

4. در آخر به عنوان چاشنی روی سالادتان آب لیمو و روغن زیتون بریزید.

نوشیدنی انار و آناناس

انار

مواد لازم:

  • 250 میلی لیتر آب انار
  • 6 عدد توت فرنگی (اختیاری)
  • چند برگ نعنا
  • تکه های یخ
  • 200 میلی لیتر آب گازدار
  • 400 میلی لیتر آب آناناس
  • 2 حلقه آناناس بریده شده برای تزئین (اختیاری)

طرز تهیه:

1. آب انار را در مخلوط کن ریخته، ساقه توت فرنگی را جدا کرده و با نعنا به آن بیفزایید. به مدت دو دقیقه دستگاه را با قدرت بالا روشن کنید تا مخلوط یک دست شود.

2. یخ را در لیوان سرو بریزید و آب گازدار و آب آناناس را به ظرف اضافه کنید. مخلوط آب انار را هم روی آن بریزید.

3. اگر دوست دارید با توت فرنگی و آناناس لیوان تان را تزئین کنید.

طرز تهیه سالاد مخلوط

انار

مواد لازم:

  • 1 قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان
  • 1 عدد پیاز قرمز خرد شده
  • 1 عدد فلفل چیلی سبز خرد شده
  • 1 عدد گوجه فرنگی ریز خرد شده
  • نخود فرنگی کنسروی 400 گرم
  • 3 قاشق غذاخوری دانه انار
  • 200 گرم ذرت کنسروی شیرین
  • نصف یک خیار خرد شده
  • ½ قاشق چای خوری ادویه گرام ماسالا (ادویه هندی مخلوط شامل زیره، گشنیز، فلفل سیاه، هل، دارچین، میخک، جوز هندی)

مواد لازم برای تهیه چاشنی سالاد:

  • 30 گرم نعنای تازه
  • 30 گرم گشنیز تازه
  • 1 عدد چیلی سبز
  • 1 عدد لیمو (نصف آن را آب بگیرید و نصف دیگرش را برای تزئین برش بزنید.)

طرز تهیه:

1. برای تهیه چاشنی سالاد، نعنا، گشنیز، چیلی و آب لیمو را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا یک دست شوند.

2. روغن را در تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید سپس پیاز و چیلی را به آن بیفزایید. 5 دقیقه سرخ کنید تا نرم شود و سپس گوجه فرنگی را اضافه کنید. 1 دقیقه سرخ کنید سپس در کاسه ای بزرگ بریزید تا خنک شوند.

3. نخود، دانه انار، ذرت، گرام ماسالا، خیار و چاشنی را خوب هم بزنید و با برش های لیمو سرو کنید.

آموزش طرز تهیه کیک انار

انار

مواد لازم:

  • 2 فنجان آرد چند منظوره
  • ¾ فنجان شکر
  • 2 و ½ قاشق چای خوری بیکینگ پودر
  • ½ قاشق چای خوری نمک
  • 1 فنجان پوره موز (حدود 3 عدد موز)
  • 1/3 فنجان روغن کانولا
  • 1/3 فنجان شیر
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری پوست پرتقال رنده شده (اختیاری)
  • 1 فنجان دانه انار

طرز تهیه:

1. در یک کاسه بزرگ آرد، شکر، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید.

2. در کاسه ای دیگر موز، روغن، شیر، تخم مرغ و پوست پرتقال را هم بزنید.

3. مخلوط مرطوب و خشک را با هم ترکیب کنید فقط مواظب باشید که زیاد هم نزنید. دانه های انار را هم به مخلوط اضافه کنید.

4. یک ظرف نسوز 23×13×6 را با کاغذ روغنی بپوشانید و مخلوط را در آن بریزید.

5. فر را از قبل گرم کرده و کیک را در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت بپزید. وقتی با تست چنگال از پخت کامل کیک مطمئن شدید، آن را از فر درآورده و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود سپس آن را از قالب درآورید.

طرز تهیه ماهی با دانه انار

انار

مواد لازم:

  • 1 کیلوگرم ماهی سالمون یا قزل آلا
  • 2 قاشق چای خوری زیره سبز
  • 1 قاشق چای خوری دارچین
  • 2 قاشق چای خوری سماق
  • 3 تکه نان حجیم
  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون

برای سس روی ماهی

  • 1 عدد لیموی آب گرفته شده
  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 قاشق غذاخوری عسل
  • 80 گرم دانه انار
  • 15 گرم جعفری خرد شده

طرز تهیه:

1. فر را با دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنید. ماهی را از روی پوستش در ظرف فر قرار دهید. در کاسه ای روغن، دارچین، سماق، زیره و 1 قاشق چای خوری نمک را مخلوط کرده و آن را به همه جای ماهی بزنید.

2. نان و روغن را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید.

3. 20 دقیقه ماهی را بپزید. پس از آنکه کمی طلایی شد، در کاسه ای آب لیمو، روغن، عسل، جعفری و دانه انار را مخلوط کرده و با نان روی سطح ماهی قرار دهید. دوباره آن را در فر قرار دهید و به محض آنکه ماهی پخت کمی دیگر جعفری تازه روی آن بریزید و بلافاصله سرو کنید.

منبع : realfood.tesco

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی