آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي

طرز تهیه غذايي ساده و خوشمزه (بورک سیب زمینی )

با ما همراه شويد تا با طرز تهيه يك غذاي خوشمزه و متفاوت آشنا شويد...
 با ما همراه شويد تا با طرز تهيه يك غذاي خوشمزه و متفاوت آشنا شويد…
آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 30 دقیقه
مجموعاً: 1 ساعت و 30 دقیقه
بورك سيب زميني

مواد اولیه : برای 5 نفر

پودر سیر…………………………………1قاشق مرباخوری
نمك………………………………………به میزان لازم
زرده تخم مرغ…………………………….1عدد
پنیر پیتزا…………………………………به میزان لازم
پنیر خامه ای……………………………..100گرم
روغن زیتون……………………………..به میزان لازم
پیاز…………………………………….1عدد
سیب زمینی………………………………3عدد (متوسط)
خمیر فیلو………………………………..به میزان لازم 
زعفران………………………………….1قاشق مرباخوری (آبكرده)
آویشن……………………………………به میزان لازم
مواد اولیه براي تهيه خمير فيلو :
زرده تخم مرغ……………………………2عدد
ماست…………………………………..2قاشق غذاخوری
نمك…………………………………….1هشتم قاشق چایخوری
وانیل……………………………………1چهارم قاشق چایخوری
آرد ذرت…………………………………به میزان لازم
روغن…………………………………..3قاشق غذاخوری

طرز تهیه خمير فيلو :

ابتدا آرد را با نمك مخلوط كرده و 3تا4بار الك ریز كنید تا هواخورده و سبك شود.سپس آن را در کاسه ریخته و زرده تخم مرغ، وانیل، نمک، ماست ، روغن مایع را به آن اضافه کرده و مواد را باهم مخلوط می کنیم تا خمیری سفت و منسجم به دست آید .خمیر آماده را درون کیسه ی فریزر به مدت نیم ساعت در دمای آشپزخانه قرار می دهیم.قبل از پهن کردن خمیر، مقدار خیلی کمی آرد روی خمیر پاشیده چند ثانیه ورز مجدد می دهیم.روی سطح کار مقداری آرد پاشیده، خمیر را روی سطح کار قرار داده و با وردنه باریک خمیر را خیلی نازک پهن و باز می کنیم.

 

نكات تهيه خمير فيلو:

1)چیزی که مهم است تردی و نازکی این خمیراست که در هنگام پخت در فر یا سرخ کردن ترد میشود. این خمیر در اصل تركیه ای است و روی ساج نیم پز می شود و نوع اصلی آن به قدری نازک باز می شود که از این سوی خمیر آن طرفش پیداست.
2)خمیر یوفکا یا فیلو آماده شده را برای مدت طولانی در فریزر می توان نگه داشت.
3)قبل از استفاده آن را از فریزر درآورده در یخچال قرارداده تا یخش باز شود.
4)میتوانید به جای ماست 3قاشق شیر استفاده كنید ولی خمیری که از ماست تهیه می شود تردتر می شود.
5)اگر خمیر را برای غذا می خواهید استفاده کنید به زرده تخم مرغ، فلفل قرمز (برای طعم) و پاپریکا (برای خوش رنگ کردن آن) اضافه نمائید.
6)اگر به زرده ی تخم مرغ ها مقدار خیلی کمی رنگ زرد خوراکی اضافه کنید ، بعد از پخت خیلی خوش رنگ می شود.
7) از آرد ذرت که به آن نشاسته ذرت هم می گویند، برای نازک کردن تمام خمیر هایی که می خواهیم بسیار نازک شوند استفاده می کنیم.

 

طرز تهيه بورك:

 

ابتدا پیاز را رنده كرده و داخل تابه بریزید و اجازه دهید آب اضافی آن كاملا تبخیر شود سپس با مقداری روغن آن را سرخ كنید.سیب زمینی ها را آبپز كرده و رنده كنید و به پیاز اضافه كرده و تفت دهید.پودر سیر،مقداری آویشن،نمك،فلفل و زعفران را اضافه كردن و بعد از مخلوط كردن از روی حرارت بردارید.
مقداری خمیر فیلو را پهن كرده و قالب بزنید(با هر وسیله دلخواهی مثلا نعلبكی).مقداری زده تخم مرغ روی خمیر بزنید و مقداری مواد داخل آن بریزید و كمی پنیر پیتزا و آویشن رویش ریخته و خمیر را به شكل دلخواه جمع كنید.
کف سینی فر را چرب کنید سپس خمیرهای آماده را کف قالب بچینید ، سینی را درون فر با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 20تا30 دقیقه بپزید.

نكات:

1)اگر لبه های خمیر نچسبید از مقداری زرده تخم مرغ استفاده كنید.
2)در صورت تمایل بورك ها را داخل روغن كم و با حرارت بسیار ملایم سرخ كنید.

 

نوش جان…

 

گردآوري: گروه 7 گنج

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی