آشپزي و شيريني پزي سوپ

طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج خوشمزه

آموزش طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج خوشمزه . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
حلیم بادمجان با برنج

حلیم بادمجان یکی از غذاهای محبوب ایرانیست که معمولا به عنوان پیش غذا سرو می شود. در نقاط مختلف ایران حلیم بادمجان را به روش های مختلفی تهیه می کنند، که برای پخت آن برنج، لوبیا سفید یا عدس استفاده می شود. رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره می شود و با لوبیا طعم چندان خوشمزه ای ندارد ولی با برنج بسیار خوشمزه و دارای رنگ زیباتری می شود. حلیم بادمجان در ماه مبارک رمضان زینت بخش سفره های ایرانیست. برای تزیین این غذا مانند آش رشته یا بقیه انواع آش از نعنا داغ و پیاز داغ استفاده کنید.

تعداد : ۶ – ۵ نفر – زمان آماده سازی و پخت : ۴ ساعت – سطح دشواری : متوسط

مواد لازم برای تزیین حلیم بادمجان

نعنا (خشک) برای نعنا داغ : یک قاشق غذا خوری
پیاز برای پیاز داغ مجلسی : ۳ عدد متوسط
شکر : یک قاشق چای خوری
زردچوبه یا زعفران : یک قاشق چای خوری

طرز تهیه پیاز داغ مجلسی و نعنا داغ

برای پف کردن و ترد شدن پیاز داغ ابتدا پیازها را به صورت نازک خلالی می کنیم و به مدت ۵ دقیقه با ۲ پیمانه آب می پزیم و اجازه می دهیم تا آب آن کاملا گرفته شود. سپس آن را در روغن زیادی سرخ می کنیم، بعد از سرخ شدن پیازها را داخل سبد می ریزیم تا روغن آن کاملا گرفته شود. سپس یک قاشق شکر و مقداری زعفران یا زردچوبه را اضافه می کنیم و کامل با پیاز داغ مخلوط می کنیم.

برای نعنا داغ هم دو قاشق غذا خوری روغن را داغ کرده و نعنا را به مدت یک دقیقه تفت می دهیم.

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان

برنج : یک پیمانه (۲۰۰ گرم )
گوشت قرمز : ۳۰۰ گرم
بادمجان : یک کیلو
کشک : یک پیمانه
پیاز : ۲عدد بزرگ
سیر : ۳ حبه
فلفل سیاه و فلفل قرمز : از هر کدام نصف قاشق چای خوری
زردچوبه : یک قاشق چای خوری
نمک : به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم بادمجان:

گوشت را همراه با نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز، زردچوبه و یک پیاز چهار قاچ به مدت ۲ ساعت داخل زودپز می پزیم، باید جوری پخته شود که به محض قاشق زدن از هم جدا شوند. سپس گوشت را از صافی رد می کنیم و با گوشت کوب له می کنیم.
با آب گوشت برنج را می پزیم، یک پیمانه برنج را با پنج الی شش پیمانه آب می پزیم که کاملا مغز پخت شود سپس با گوشت کوب برنج را له می کنیم.
بادمجان ها را بعد از شستن و پوست گرفتن، به صورت ورقه ورقه برش می دهیم و نیم ساعت داخل آب ونمک می گذاریم تا تلخی بادمجان گرفته شود، سپس بادمجان ها را آب کش کرده و روی یک پارچه تمیز آشپزخانه می گذاریم تا خشک شوند، داخل یک ماهیتابه روغن را داغ و بادمجان ها را سرخ می کنیم. بعد از سرخ شدن بادمجان ها را داخل غذا ساز یا با مخلوط کن، چند ثانیه میگذاریم تا کامل خرد شوند.
یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و با مقدار کمی روغن سرخ می کنیم. سپس چند حبه سیر خرد شده را با پیاز سرخ می کنیم و بادمجان، گوشت و برنج پخته وله شده و نمک را اضافه می کنیم.

وکاملا هم میزنیم تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

در قابلمه را می گذاریم و شعله اجاق را خیلی کم کرده تا به مدت نیم ساعت بپزد و آب آن کاملا گرفته شود.
کشک را با یک لیوان آب مخلوط کردهه و به مدت ۲۰ دقیقه روی اجاق قرار می دهیم تا بجوشد.
سپس کشک را به حلیم اضافه و خوب هم می زنیم تا کامل مخلوط شوند و حلیم را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می دهیم، باید مواظب باشیم تا حلیم همراه با کشک زیاد نجوشد چون باعث می شود حلیم ته بگیرد و ترش مزه شود.
حلیم بادمجان را در ظرف دلخواه مان می ریزیم و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین می کنیم.

نکته

هنگام پختن برنج زیاد آن را هم نزنید چون باعث می شود برنج ته بگیرد.
عدس، گوشت و بادمجان طبعی سرد دارند به همین دلیل همراه این غذا نباید از ماست استفاده کنید.
بهتر است از گوشت گردن یا گوشت راسته استفاده کنید.
طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج خوشمزه

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی