آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهیه زیتون پرورده به 3 روش + نكات مهم

آموزش تهیه زیتون پرورده در این بخش از سایت 7 گنج طرز تهیه زیتون پرورده را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

در این بخش از سایت 7 گنج طرز تهیه زیتون پرورده به روشهاي مختلف را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

 

آموزش تهیه زیتون پرورده
آموزش تهیه زیتون پرورده

روش اول: طرز تهیه زیتون پرورده مخصوص شمالي

 

مواد لازم : 

  • زیتون: 1کیلو
  • سیر: 1بوته
  • مغز گردو ی چرخ شده: 1 پیمانه
  • اب انار: 1پیمانه
  • سبزی معطر (در گویش مازندرانی زلنگ و در گویش گیلانی چوچاق): 2 بسته
  • رب انار: 1 قاشق
  • دانه انار ترش در صورت تمایل: نصف پیمانه سایده شده
  • گلپر: 2قاشق چای خوری

طرز تهیه:

اول زيتون ها را شسته و هسته آنها را جدا ميكنيم و كنار ميگذاريم.

ميتوانيد براي راحتي كار از زيتون هاي هسته گرفته استفاده كنيد.

سبزی معطر را شسته خوب چرخ می کنیم

( در گذشته سبزی ودانه انار را با هم مي سابيدند  حالا چون وسایل برقی در دسترس هست از انها استفاده می کنیم)

 

سپس سبزي چرخ شده، گردوي چرخ شده ،رب انار ، گلپر و سیر کوبیده رابا هم مخلوط می کنیم

بعد مقداری از اب انار را میریزم باز مخلوط می کنیم اگر مزه وترشی ان خوب بود بقیه آب انار را نمی ریزیم در صورت تمایل می توان ترشی و سیر انرا بیشتر کرد

 

روش دوم : طرز تهیه زیتون پرورده براي غير شمالي ها

 

در بقیه ی شهرها سبزی های تازه ی شمالی گیر نمی آید و دونه انار خشک هم ممکنه تو فروشگاه های محصولات شمال پیدا بشود. سعی کنید حداقل رب انار رو از این فروشگاههای محصولات شمال و به صورت باز بخرید چون خیلی مزه اش متفاوته و بهتر از رب انارای بسته بندی است. برای سبزی هم جایگزین وجود داره که تو دستور می خوانید.

این دستور برای درست کردن زیتون پرورده تو خونه که هم مقبول باشه، هم طعمش به زیتون پرورده های شمال نزدیک باشد،است.

مواد لازم:

  • زیتون هسته گرفته نیم کیلو
  • رب انار یک پیمانه و نیم
  • گردو چرخ کرده 250 تا 300 گرم
  • آبلیمو دو قاشق
  • نعنا خشک ساییده یک قاشق مربا خوری
  • آویشن ساییده شده یک قاشق چایخوری
  • دانه انار خشک شده 1-2 قاشق

 

طرز تهیه:
اگه زیتون شور و ترش بود 1 ساعت تو آب خیس کنیدش، مواظب باشید بیشتر تو آب نمونه چون بی مزه می شه ( هر چی زیتون کمتر شور باشه، کمتر باید تو آب بمونه، راه درستش اینه که نیم ساعت که گذشت بچشیدش و اگه یه شوری معمولی داشت از آب درش بیارین). زیتون رابریزید تو سبد، آبش که رفت بریزید تو یه کاسه بزرگ و رب انار و آبلیمو رو اضافه کنید. خوب هم بزنید و بقیه مواد را اضافه کنید. خوب که مخلوط کردید 1 ساعت بگذارید تو یخچال تا خنک شود یا اگر عجله دارید همونطوری بخورید. میل خودتونه!

 

روش سوم: طرز تهیه زیتون پرورده به يك روش ديگر باز هم براي غير شمالي ها

 

مواد لازم:

  • زیتون سبز بدون هسته ۵۰۰گرم
  • نعنا ، گشنیز و چوچاق ۳قاشق سوپخوری
  • آب انار ترش ۱پیمانه
  • مغز گردو ۲۰۰گرم
  • سیر ۲ حبه
  • رب انار یک سوم پیمانه
  • دانه انار ترش یک دوم پیمانه
  • نمک و گلپر به میزان لازم

طرز تهیه:

مغز گردو رو بسایید. سبزی ها رو بشویید و کاملا ریز خرد کنید.
زیتون انتخابی رو امتحان کنید. اگر شور بود یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری اون گرفته بشه.
زیتون رو در کاسه ای کود بریزید و مغز گردوی ساییده و سبزی های خرد شده رو به اون اضافه کنید. در صورتی که سبزی چوچاق را که نوعی سبزی محلی و مخصوص شماله رو در دسترس نداشتید به جای سبزی چوچاق یک قاشق چایخوری نعنای خشک بریزید.
سیر رو بکوبید و به زیتون اضافه کنید.
آب انار , رب انار و دانه انار ترش رو درون مخلوط کن بریزید. نمک و گلپر رو اضافه کنید و زیر و رو کنید تا مخلوط بشن. مخلوط به دست اومده رو ۲ ساعت در یخچال بذارید تاجا بیفته.

امیدواریم با تهیه این زیتون پرورده خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.

 

نوش جان …

 

گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج

www.7ganj.ir

 

 

منابع :

هفت گنج

ashpazirani.wordpress.com

akairan.com

 

 

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی