مواد لازم:
- آلبالو: 1 كيلوگرم
- شكر: 2كيلوگرم
- آب: 1 ليوان
- وانيل: يك قاشق چايخوري ( در صورت تمايل)
طرز تهيه :
آلبالو ها را شسته و پاك كنيد. بهتر است هسته هاي آلبالو را هم جدا كنيد براي جدا كردن هسته ها هم ميتوانيد از دستگاه هسته گير آلبالو استفاده كنيد و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد كنيد، به راحتي هسته از آن جدا ميشود.
آلبالو هاي هسته گرفته را بين 24 تا 48 ساعت در شكر بخوابانيد و در يخچال نگهداري كنيد، بهتر است از ظرف يا قابلمه لعابي استفاده كنيد.
آب را اضافه كنيد و قابلمه را با شعله پخش كن روي حرارت بگذاريد.
شعله را خيلي كم نكنيد چون رنگ شربت تيره ميشود، و همين طور شعله را خيلي زياد نكنيد چون به سرعت ميسوزد و قهوه اي رنگ ميشود.
بايستي حواستان به شربت باشد و هم بزنيد تا شكر در شربت كاملا حل شود. بعد از حل شدن به مدت 10 الي 15 دقيقه روي حرارت بماند تا قوام آيد.
از يك صافي استفاده كنيد و آب شربت را در شيشه يا بطري نگهداري كنيد. در ضمن آلبالو ها را در شربت فشار ندهيد چون از شفافيت رنگ شربت مي كاهد.
نكات مهم در تهيه شربت آلبالو:
- بطور کلی هرگونه شربتي را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم
- شربت آلبالو را اگر با آلبالوي اول فصل که هنوز خيلي رسيده نيست، درست کنيم رنگ آن سرخ تند مي شود و مزه اش قدري ترش خواهد بود. با آلبالوي رسيده، رنگ شربت آلبالويي پخته و ترشي آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگيريم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب مي کند ولي پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چاي مايل مي شود.
- اگر آلبالو ها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
- به شربت آلبالو غالباً وانيل مي زنند ولي بهتر است، اول شربت را بدون وانيل درست کنيد و يک ليوان آن را با آب و يخ بنوشيد، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافي نيامد وانيل به آن اضافه کنيد.
- از آلبالوي باقي مانده در شربت آلبالو مي توانيد مرباي آلبالو درست کنيد.
- برای تزیین پارچ شربت می توانید آلبالو های تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
سوالات رايج در تهيه مربا و شربت:
● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت
این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
● شکرک زدن مربا و شربت
این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت هایشیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
● شفاف شدن شربت ها
برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در نتیجه شربت شفاف می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.
طرز تهیه مرباي آلبالو را در اینجا بخوانید
خواص و مضرات آلبالو را در اینجا بخوانید
گردآوری و تنظیم: گروه ۷ گنج
www.7ganj.ir
سلام میشه بگین دم آلبالو را چطور باید بگیریم؟
سلام عزیزم این کار تخصص خاصی می خاد نمی دونم شما می تونید از عهدش بر بیاید یانه؟
ابتدا البالو رو شسته بگذارید آبش بره سپس حتما از دستکش استفاده کنید یه دانه آلبالو رو برمیدارید سپس با دوانگشت شصت و سبابه دست راست دم آلبالو رو میگیرید و با دست چپ خود البالو رو می گیرید (اگه چپ دستید این حالت برعکس می شه)بعد از اون خیلی آروم و با احتیاط دم آلبالو رو می کشید دقت کنید باید طوری بکشید که گوشت میوه به دم نچسبه خیلی با احتیاط عمل کنید تا از نتیجه کار راضی بشید با آرزوی موفقیت برای شما عزیز دوست داشتنی
سلام
من پنج البالو داشتم داخل دوتا قابلمه به روشی که گفتید عمل کردم میخواستم هم شربت ازش بگیرم هم مربا.
برا گرفتن لعاب سیاه رنگ داخل هر قابلمه یه دونه سفیده تخم،مرغ ریختم حالا شربتم بوی به قول ما شیرازیها بوی سیمیت(سعار) تخممرغ بخودش گرفته چطور میتونم این بو رو ازش بگیرم .
خیلی خیلی ضروریه لطفا زودتر جوابمو بدید
ممنونم ازتون
سیب زمینی و الو اضافه می کنی بعد تو اب داغ می ریزی سبس اب لیمو یا خود لیمو رو اضافه می کنی در مرحله ی بعد بوست اناناس رو خورد می کنی بعد توش نون تلیت می کنی قوارای وجودت بعد از خوردنش 12 ساعت الی 48 به قبرستو ن تشریف می بری
دوباره بریز توی قابلمه یه جوش بزنه و وانیل رو اضافه کن زیاد نزن تلخ میشه
سلام بعداز درست کردن شربت گفتین میشه از البالو مونده مربا درست کرد چطور ینی دوباره باید شکر بریزیم
سلام ببخشید موردی نیس اگ از گلوکز مایع هم استفاده کنم
سلام دوست عزیز ببخشید مامانم شربت آلبالو درست کرده ولی یه کم تیره شده
الان چاره چیست باید چیکار کنیم؟
ممنون میشم جواب بدین
سلام .برای درست کردن شربت آلبالو گفتن ده الی پانزده دقیقه روی حرارت بگذارید تواین مدت شربت مابجوش نیومده
سلام من دفعه اولم بود شربت درست میکردم همه چیزو چشمی ریختم،توی شکر سه چهارساعت بیشتر نخوابوندم.
توی دوتا قابلمه گذاشتم وسط جوشش دیدمکم شیرینه شکر اضافه کردم.یک قابلمه رقیق تر از اونیکیه.آیا اشکال داره؟ممکنه کپک بزنه
سلام من البالو دارم اما بارهسته ، ميخوام سربتش كنم ولي وقت ندارم از هسته در بيارم لطف كنيد بگيد كه ايا مشكلي نداره با هسته ؟
لطفا بگید واضح برای ما که دفعه اولمون هست برای درست کردن شربت
شربت رو باید داغ داخل ظرف ریخت یا بذاریم خنک بشه ممنون
سلام.ممنون از جوابدهی کاملتون.مربای البالوی من خیلی سفت شده.امروز کمی از شربتش رو که جدا کرده بودم گذاشتم قل زد و ریختم رو مرباها و کامل هم زدم.اما اگه بازم سفت بود چکار کنم؟
بنده ب ازای دو و نیم کیلو البالو هسته دار 4 و نیم کیلو شکر اضافه کردم.باید بعد از جدا کردن هسته البالو رو وزن میکردم و شکر دو برابر آن اضافه میکردم یا نه؟
تشکر
سلام.ممنون از دستور تهیه.
ی سوال؟
مقدار البالو بعد از اینکه هسته جدا شد وزن کنیم یا با هسته وزن کرده و متناسب با اون شکر اصافه کنیم؟
با سلام دو سوال دارم 1- شربت حتما باید قوام بیاد و منظورتون از قوام اینه که غلیظ بشه
2- اگه نخوایم شربت خیلی غلیظ بشه ،باید در کجا نگهداری بشع تا خراب نشه.یخچال فریزر یا دمای محیط
سلام خیلی عالی.من الان البالو رو تو شکر خوابوندم تا فردا اینموقع.خواستم بدونم کلا چن دیقه رو شعله باشه؟بعد اینکه دوباره باید ب مربا هم شکر بزنم؟ممنون اگه سریع جواب بدید
سلام خدمت شما، زماني حدود 45 دقيقه تا 1 ساعت، بعد از اينكه شربت به غلظت مورد نظر رسيد از صافي رد كنيد و دوباره آلبالوها را در قابلمه ريخته و مقداري از همون شربت رو اضافه كنيد و اجاز دهيد تا به غلظت مورد نظر برسد.
ممنون از پاسخ بسیار سریع.فقط اگه ب این سوالم جواب بدید خیلی لطف میکنید و اون اینکه آیا یک لیوان آب واسه یک کیلو البالو کم نیست؟چون جاهای دیگه نوشتن چهار لیوان.بازم تشکر میکنم
وقتي لابلاي آلبالو شكر بريزيد و يك روز در يخچال قرار بدهيد به ميزان كافي آب ميندازد. براي تهيه شربت به ازاي هر يك كيلو آلبالو يك ليوان آب كافي است. باز هم بسته به ذائقه ميتوانيد ميزان آب را اضافه كنيد وليبه ازاي هر يك ليوان آب مقدار شكر را هم به همان ميزان زياد كنيد.ولي با اين كار رنگ شربت كمرنگ تر شده و طعم آلبالو در شربت غالب نخواهد بود.
سلام باید ببینید چه وقت از حالت ابکی در میادشهله نه زیاد نه کم .دوباره شکر نزنید
متشكر از شما نرگس عزيز …
سلام میخواستم مربا درست کنم ی سوال برام پیش اومد وقتی مربا به جوش اومد باید شعله را ملایم کرد یا از اولش اخه دیروز من یه قدری درست کردم حدود 3 کیلو از اول شعله متوط بود اما تا پایان به قوام اومدن مربا 1 ساعت طول کشید اخرشم مربا هم تیره شد.. و اینکه چون به قوام نمی اومد مجبور شدم آبکش کنم الباو ها رو بعد ابش و بذارم ه قوام بیاد لطفا راهنمایی کنید اخه بازم البالو دارم
سلام بيتا عزيز؛ نكته اول براي اينكه مرباتون تيره نشه اينه كه شکر و آلبالو رو با هم مخلوط كنين و چند ساعتی استراحت بدين تا آب بندازه اين كار از سیاه شدن مرباتون جلوگیری میکنه . حرارت مربا هم نباید تند باشه چون هم باعث میشه رنگش خیلی تیره شه و همچنین خیلی تند سر میره.