آموزش طرز تهیه پخت: استیک بره با سس ماست . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
این خوراک از یک قطعه گوشت رُل شده به همراه گشنیز، زیره سبز و دارچین تشکیل شده است که با سیر و لیمو و سس ماست پوشیده و تزیین میشود و به همراه سالاد سبزیجات سِرو خواهد شد. این خوراک برای ناهار و شام مناسب است ولی توصیه میشود که از آن به عنوان خوراک شب استفاده کنید.
مواد لازم برای سس ماست
۱ حبه سیر رنده شده
۱.۵ پیمانه ماست چکیده
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
۲ قاشق غذاخوری عسل
نمک کافی
مواد لازم برای تهیه استیک
روغن زیتون (برای کاغذ پوستی و ریختن روی غذا)
۵ عدد پیازچه (۳ عدد رنده شده و ۲ عدد دیگر قُطری حلقه شده)
۱ تخم مرغ بزرگ
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۱ قاشق چایخوری گشنیز
۱ قاشق چایخوری زیره سبز
یکچهارم قاشق چایخوری دارچین
۲ قاشق غذاخوری گشنیز خوردشده، به همراه یکسوم پیمانه برگ ساقهدار گشنیز
۲ قاشق غذاخوری جعفری خوردشده، به همراه یکسوم پیمانه برگ جعفری به همراه ساقهٔ آن
نصف قاشق چایخوری پاپریکای دودی به همراه مقداری بیشتر برای تزیین غذا
۱ کیلوگرم گوشت بره
نمک به میزان لازم
۱ قاشق چای خوری آب لیموی تازه
طرز تهیه سس ماست
اول از همه باید چاشنی سس را آماده کنیم که به این منظور سیر، ماست، روغن، آب لیمو، عسل و نمک را با هم مخلوط کرده و بعد از اتمام کار درِ ظرف را گذاشته و در یخچال قرار میدهیم تا بماند برای زمان پختن استیک. (نکته: این سس را میتوان از قبل آماده کرد و در یخچال نگه داشت. اینطوری هم سرد و سفت خواهد شد و هم در روز پخت استیک، وقت و تمرکزتان را نمیگیرد.)
طرز تهیه غذا
درجه دمای اجاق را روی ۳۵۰ درجهٔ سانتیگراد تنظیم میکنیم و کف سینی اجاق را با قلممو به روغن آغشته میکنیم.
دو قاشق غذاخوری پیازچه خورد شده، تخم مرغ، رب گوجه، ساقه شوید، زیره و دارچین، ۲ قاشق غذاخوری شوید خوردشده، نصف قاشق غذاخوری جعفری خوردشده و پاپریکا را در یک ظرف مخلوط میکنیم.
گوشت بره را در یک کاسه قرار میدهیم و آن را با ملایمت با دستان خود ورز میدهیم و میکشیم، سپس با نوک انگشت روی گوشت فشار میآوریم تا گودیهای کوچکی در آن شکل بگیرد. نمک را به آرامی روی تمام قسمتهای آن میریزیم و بعد مخلوط پیازچه (بند ۲) را به گوشت اضافه کرده و خوب روی آن پخش میکنیم.
بعد از انجام این مراحل نوبت به گذاشتن گوشت داخل سینی اجاق میرسد که از قبل آن را به روغن آغشته کردیم. گوشت را داخل اجاق گذاشته و به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در حرارت ۱۴۰ درجه سانتیگراد رها میکنیم تا بپزد.
سینی حاوی گوشت بره را از داخل اجاق برمیداریم و درجه حرارت اجاق را تغییر داده و به ۵۰۰ درجه میرسانیم (کمی زمان میدهیم تا دمای داخل اجاق افزایش یابد و یکدست شود). سپس سینی را دوباره داخل اجاق قرار میدهیم تا سطح روی استیک را کاملا برشته و قهوهای شود. استیک باید ۵ دقیقه در اجاق با دمای ذکر شده بماند. سپس آن را خارج کرده و بعد از ۱۰ دقیقه خنک شدن، با کارد تیز برش زدن گوشت را شروع میکنیم.
در طول مدت پختن استیک باید آماده سازی سس مخصوص کنار آن را هم شروع کنیم. بدین ترتیب که تره فرنگی، آب لیمو، یکسوم فنجان گشنیز و یکسوم فنجان جعفری را در یک ظرف کوچک مخلوط کرده و کمی روغن به همراه نمک به آن اضافه میکنیم و مجدد هم میزنیم.
در آخر مقداری سس ماست را کف یک ظرف میریزیم و پهن میکنیم. استیک را به آرامی روی آن قرار داده و روی استیک را با سالاد (بند ۶) و مقداری پاپریکا تزئین میکنیم.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه