آموزش طرز تهیه نان جزغاله . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۲۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای 4 نفر
ماست 1 پیمانه
آرد سفید 2.5 پیمانه
نمک 1/2 قاشق چای خوری
بیکینگ پودر 2.5 قاشق چای خوری
روغن مایع یا (روغن دنبه) 2 قاشق غذا خوری
مواد میانی
جزغاله 1 پیمانه
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
پیاز متوسط(خردشده) 1 عدد
گردو خردشده 1/2 پیمانه
طرز تهیه
1-ماست بیکینگ پودر روغن دنبه و نمک رو خوب باهم مخلوط کرده هم میزنیم
2-آرد رو چندمرتبه الک کرده و کم کم به مواد اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم میزان جذب آردهای مختلف متفاوته تا جایی آرد بزنید که به دست نچسبه و درعین حال لطافت خودش رو هم حفظ کنه آخر سر کمی با دست ورز بدین
3-این خمیر نیاز به ورز دادن و استراحت نداره . خمیر رو به چونه های با اندازه دلخواه تقسیم کنید از مواد میانی داخلش بذارید گردش کنید روی سینی فر که کاغذ انداختین بذارید و با دستتون چونه ها رو پهن کنید رومال بزنید با ته قاشق یا با چنگال کمی سوراخ سوراخش کنید
4-میتونید به دلخواه روش کنجد یا زیره سیاه یا خرفه بریزید یا ساده بذارید در فر با دمای ۲۰۰ درجه یک ربع قرار بدین آخر سر هم برای طلایی شدن روش گریل رو چنددقیقه روشن کنید فقط مراقب باشید نسوزه دمای فرها متفاوت هست
5-من برای مواد میانی از گردو و پباز و جزغاله که باهم مخلوطشون کردم و کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه بهشون زدم استفاده کردم بعضی جاها از سبزی های محلی هم داخلش استفاده میکنن نوش جان
سایر نکات
این نون تو خیلی از شهرهای کشور مرسوم هست و به شیوه ها و با مواد مختلف تهیه میشه جزغاله همون تفاله ی دنبه هستش که در نتیجه تفت دادن دنبه و خارج شدن روغنش آخر سر باقی میمونه منم اینو با جزغاله هایی که بعد از روغن گیری مونده بود درست کردم
برای تهیه این نون شما میتونید خمیر بربری از نونوایی بگیرین و فقط مواد میانی رو آماده کنید و لاش بذارین و پخت کنین یا اگه مثل من دوست داشتین خمیرش رو هم خودتون تهیه کنید و درعین حال فرصت کافی هم نداشتین پیشنهاد میکنم از دستور نون بدون خمیرمایه استفاده کنید
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه