آموزش طرز تهیه شیرینی شکربورا . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
آرد …………………. 1 کیلوگرم
کره ………………… 300 گرم
تخم مرغ …………….. 2 عدد
خامه ……………….. 100 گرم
خمیرمایه ……………. نصف قاشق چایخوری
شیر ……………….. به مقدار لازم
.
مواد لازم داخل شیرینی:
مغز فندق ……………. 500 گرم
شکر ………………… 500 گرم
هل ………………….. به مقدار دلخواه
طرز تهیه
آرد را در ظرفی ریخته و تخم_مرغ ، خامه ، خمیرمایه و کره را به آن اضافه کرده و همه ی مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم. شیر را کم کم به مواد اضافه کرده و خمیر را ورز می دهیم تا خمیر منسجم و نسبتا سفتی حاصل شود که به دست نمی چسبد، خمیر را به خوبی ورز می دهیم سپس روی آن را با پارچه ی تمیزی پوشانده و به مدت یک ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا استراحت کند. برای تهیه ی مواد داخل شیرینی، شکر ، مغز فندق پودر شده و پودر هل را به خوبی با هم مخلوط می کنیم. از خمیر تکه هایی به اندازه ی نارنگی جدا کرده و به وسیله ی وردنه روی سطح صاف و آردپاشی شده، به شکل دایره، باز می کنیم. از مخلوط فندق، وسط خمیر قرار داده سپس نصف خمیر را روی نیمه ی دیگر آن برگردانده و لبه های خمیر را می بندیم و به وسیله ی چنگال یا تیغه های یک قیچی تمیز، روی شیرینی ها را نقش ، می اندازیم. همه ی شیرینی ها را به این صورت آماده کرده و در سینی فر که کف آن کاغذ روغنی انداخته ایم، می چینیم و سینی را درون فر که از قبل با دمای 160 درجه ی سانتی گراد روشن کرده ایم، قرار می دهیم تا شکربوراها بپزد و زیر و روی آن طلایی شود.
.
شیرینانه ی 1: شکربورا، شیرینی سنتی و معروف کشور و دوست و همسایه ، آذربایجان عزیز است که بانوان هنرمند آذربایجانی، در روزهای عید ملی و عید نوروز ، تهیه می کنند.
شیرینانه ی 2: خمیر این شیرینی، شکر ندارد و شیرینی آن از شکرِ مایه ی میان آن، تامین می شود.
شیرینانه ی 3: می توانیم به جای مغز فندق از مغز گردو ، استفاده کنیم.
شیرینانه ی 4: بعد از استراحت خمیر، هنگامی که شروع به تهیه ی شیرینی ها کردیم، بهتر است که خمیر در جای خنک باشد تا روند عمل آمدن خمیر متوقف شو
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه