آموزش طرز تهیه باقلوا ی آذری . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
آرد ………………………… 1 کیلوگرم
کره ……………………….. 250 گرم
خامه ………………………. 200 گرم
تخم مرغ …………………… 3 عدد
شیر ولرم ………………….. 1 لیوان
نمک ……………………….. نوک قاشق چای خوری
خمیرمایه …………………… نصف قاشق چای خوری
.
مواد لازم میان باقلوا:
گردو ………………………. 1 کیلوگرم
شکر ……………………….. 1 کیلوگرم
پودرهل …………………….. به مقدار دلخواه
کره ………………………… 400 گرم
.
مواد لازم شربت باقلوا:
شکر ………………………… 2 لیوان
آب ………………………….. 1 لیوان
.
مواد لازم روی باقلوا:
زرده ی تخم مرغ ……………… 2 عدد
روغن مایع …………………… 1 قاشق غذاخوری
مغز گردو ……………………. به مقدار لازم(از وسط نصف شده)
طرز تهیه
آرد را در ظرفی ریخته و تخم_مرغ ، خمیرمایه، خامه ، کره و نمک را اضافه کرده و شیر ولرم را کم کم اضافه می کنیم و همه ی مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا خمیر نرمی حاصل شود. روی ظرف حاوی خمیر را سلفون کشیده و اجازه می دهیم در محیط گرم، به مدت یک ساعت استراحت کند. برای تهیه ی مخلوط میانی باقلوا، مغز گردو را درون غذاساز، پودر می کنیم و با شکر و پودر هل مخلوط می کنیم. برای تهیه ی شربت باقلوا، شکر و آب را در ظرف مناسبی ریخته و روی شعله ی متوسط اجاق می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت 3 تا 4 دقیقه بجوشد سپس از روی شعله ی اجاق برمی داریم. خمیر را به 12 قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را به بزرگی سینی باقلوا، باز می کنیم. داخل قالب باقلوا را کاملا با روغن ، چرب می کنیم و اولین لایه ی خمیر را کف قالب قرار می دهیم و سطح خمیر را کاملا با کره، چرب می کنیم و تمام سطح خمیر را با مواد میانی باقلوا می پوشانیم و لایه ی بعدی خمیر را روی آن قرار می دهیم و این کار را با تمام لایه های خمیر، انجام می دهیم سپس به وسیله ی یک چاقوی تیز، خمیر را برش می زنیم و سطح خمیر را به مخلوط زده شده ی زرده ی تخم مرغ و روغن، آغشته می کنیم و روی هر برش باقلوا، نصف مغز گردو را قرار می دهیم. سینی باقلوا را به مدت 5 دقیقه درون فری که از قبل با دمای 180 درجه ی سانتی گراد روشن کرده ایم، قرار می دهیم سپس خارج کرده و کره ی باقی مانده را که از قبل ذوب کرده ایم روی تمام سطح باقلوای و در شکاف برش های باقلوا، می ریزیم و قالب را دوباره درون فر قرار داده و اجازه می دهیم باقلوا بپزد و روی آن کاملا برشته و طلایی شود سپس از فر خارج کرده و شربت را کاملا روی همه قسمت های باقلوا می ریزیم و اجازه می دهیم، شربت کاملا جذب باقلوا شود سپس سرو می کنیم.
.
شیرینانه: می توانیم مقدار کمی از شربت را نگه داریم و هنگام سرو باقلوا روی آن را به وسیله ی فرچه ی مخصوص آشپزی به شربت آغشته کنیم تا براق شود.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه