مواد اولیه :برای 5 نفر
مرغ………………………………………………..1عدد |
مغز گردو…………………………………………..نصف لیوان |
پیاز…………………………………………………2عدد |
سیر………………………………………………..2حبه |
زعفران……………………………………………..2قاشق غذاخوری |
سبزی……………………………………………..2قاشق غذاخوری (جعفری و گشنیز ساطوری شده) |
رب گوجه فرنگی…………………………………..1قاشق چایخوری |
رب انار……………………………………………..2قاشق غذاخوری |
زرشك……………………………………………..1قاشق غذاخوری |
كره………………………………………………..به میزان لازم |
نمك……………………………………………….به میزان لازم |
فلفل………………………………………………به میزان لازم |
برگ بو……………………………………………..5عدد |
آب پیاز…………………………………………….1لیوان+1چهارم لیوان |
پودر سیر…………………………………………..2قاشق مرباخوری |
كرفس……………………………………………..2شاخه |
فلفل دلمه ای……………………………………..1عدد |
هویج……………………………………………….3عدد |
آبلیمو………………………………………………به میزان لازم |
طرز تهیه
ابتدا مرغ را شسته و داخل شكم آن را كاملا خالی كرده و خوب بشویید،سپس فلفل دلمه ای،هویج،سیر ،كرفس و برگ بو را خرد كرده و داخل شكم مرغ قرار دهید و آن را داخل ظرف در داری قرار داده و روی آن آب پیاز و پودر سیر بریزید و درب ظرف را بسته و 2تا8ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.سپس از یخچال خارج كرده و داخل شكمش را خالی كنید.
پیاز و سیر را ریز خرد كرده و با كمی روغن تفت دهید تا نرم شوندسپس سبزی معطر را اضافه کنید و تفت دهید تا سبزی سرخ شود ، در ادامه گردوهای خرد شده ، زرشک ، زعفران دم کرده ، رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کنید ، کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
داخل شكم مرغ را كمی ابلیمو بمالید و نمك بزنید و موادی که آماده کرده اید را داخل شکم مرغ بریزید و با دست خوب پخش کنید تا تمام سطح داخلی مرغ به این مواد آغشته شود سپس با نخ کوک یا هر نوع نخ ضخیمی که دارید مرغ را به شكل زیر جمع کنید.
ابتدا نخ را از پشت گردن مرغ به سمت جلوی سینه ها بیاورید و زیر استخوان سینه نخ را بپیچانید سپس دو طرف نخ را به بخش انتهایی پای مرغ 2 بار بچرخانید و گره بزنید .در زمان پیچاندن نخ را بکشید تا مرغ جمع شود.
نخ های اضافی را قیچی کنید ، کره را آب کنید سپس با دست تمام سطح مرغ را با کره آب شده ماساژ دهید .
پس از آماده شدن مرغ روی آن مقداری نمک و فلفل بپاشید ، مرغ را داخل ظرف پیرکس یا سینی فر قرار دهید و 1ونیم لیوان آب و 1چهارم لیوان آب پیاز و 1چهارم لیوان آبلیمو داخل ظرف بریزید.
مرغ داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 1 ساعت قرار دهید تا مرغ پخته و روی آن طلایی شود .البته ممکن است زمان بیشتری لازم باشد.سپس نخ های اطراف مرغ را جدا کنید و مرغ را سرو نمایید.
نكات مهم :
- میتوانید مقداری سبزیجات دلخواه داخل ظرف چیده و بعد مرغ و آب را روی آن قرار دهید.
- میتوانید برای آبدار ماندن مرغ زیر پوست سینه مرغ را به آرامی بلند کنید و فاصله میان پوست و گوشت را نیز به کره آغشته کنید.
- توجه داشته باشید كه مرغ حتما باید با پوست پخته شود.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه