خواص مواد غذايي سلامت

خواص زنجبیل – با خاصیت ها و فواید دارویی زنجبیل آشنا شوید

تقویم فارسی اندروید

زنجبیل یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین ادویه جات دنیاست. خواص زنجبیل بیشمار است . این ماده خوراکی با ارزش غذایی بالا و ترکیبات فعال زیستی منبع قدرتمندی برای بدن و مغز شما می باشد. در ادامه با 7گنج  همراه باشید تا فواید زنجبیل و خواص دارویی آن را با هم مرور کنیم.

فواید زنجبیل

 مختصری درباره گیاه و خواص زنجبیل

  • گیاه زنجبیل با نام انگیلیسی ( Ginger ) یک گیاه گلدار است که از چین آمده است. این گیاه به خانواده زنجبیلیان تعلق دارد و به زردچوبه و کوشنه نزدیک است.
  • ریزوم که بخش زیرزمینی ساقه این گیاه است به عنوان ادویه استفاده می شود. به همین علت است که اغلب ریشه زنجبیل را برای راحتی همان زنجبیل می خوانند.
  • زنجبیل سابقه ای بسیار طولانی در پزشکی دارد و در هردوی طب سنتی و طب جدید از فواید این گیاه برای درمان و تقویت سیستم ایمنی استفاده می شود. از فواید و خواص زنجبیل کمک به هضم غذا، کاهش حالت تهوع، کمک به مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی و غیره می توان اشاره کرد.
  • زنجبیل را می توان به صورت تازه ، خشک شده و یا پودری تهیه و استفاده کرد. پودر آن را در روغن یا آبمیوه ها و یا غذاهای فراوری شده و دسرها و مواد آرایشی استفاده می کنند و این گیاه یک ماده معمول در بسیاری از دستورالعمل هاست.
  • زنجبیل دارای عطر منحصر به فرد و طعم خاصی است که به علت وجود جینجرول در آن ایجاد می شوند.
  • جینجرول یک ترکیب فعال زیستی در زنجبیل است که مسئول بسیاری از خواص دارویی آن می باشد. این ماده خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارد.

خلاصه: زنجبیل یک ادویه محبوب است. این ادویه دارای جینجرول می باشد که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارد.

خواص زنجبیل

از خواص زنجبیل درمان حالت تهوع ،به خصوص در صبح زود است

زنجبیل برای رفع حالت تهوع بسیار موثر است. برای مثال سابقه طولانی در استفاده از آن برای دریا زدگی وجود دارد. همچنین این گیاه می تواند حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی را از بین ببرد. به علاوه در بیماران تحت شیمی درمانی نیز از این ماده خوراکی برای رفع این موارد استفاده می شود.

با این حال موثرترین حالت آن مربوط به درمان تهوع صبحگاهی است.

با توجه به بررسی انجام شده در مطالعه روی 1278 زن باردار مصرف 1.1 تا 1.5 گرم زنجبیل می تواند به طور قابل توجهی حالت تهوع را کاهش دهد.

با این حال این گیاه هیچ تاثیری بر دفعات استفراغ ندارد.

اگرچه مصرف حتی مقادیر زیادی از زنجبیل برای زنان حامله به نظر بدون مشکل می آید اما برخی بر این باورند که می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد. اما در حال حاضر این فرضیه طی هیچ مطالعه ای اثبات نشده است.

خلاصه: 1 تا 1.5 گرم زنجبیل می تواند از انواع مختلف حالت تهوع جلوگیری کند.

از دیگر خواص زنجبیل کاهش درد عضلانی و دردهای دیگر است

ثابت شده است که زنجبیل در برابر دردهای عضلانی ناشی از ورزش موثر است. در یک مطالعه مشخص شد که مصرف 2 گرم زنجبیل در روز به مدت 11 روز می تواند به طور قابل توجهی دردهای عضلانی کسانی که تمرینات آرنج انجام می دادند را کم کند.

این گیاه تاثیر فوری ندارد اما در کاهش روز به روز درد موثر است. این اثرات ناشی از خواص ضدالتهابی این گیاه است.

خلاصه: زنجبیل در پیشگیری از پیشرفت روز به روز درد عضلانی و احتمالا دردهای ناشی از ورزش موثر است.

اثرات ضد التهابی زنجبیل به آرتروز کمک می کند

آرتروز یک بیماری شایع است. این بیماری شامل درد مفاصل مختلف بدن می باشد. در یک مطالعه روی 247 فرد مبتلا به آرتروز زانو ، با مصرف عصاره زنجبیل و جو ، درد کمتری به افراد وارد می شد.

مطالعه دیگری نشان داد که ترکیب زنجبیل، دارچین و روغن کنجد می تواند از درد و گرفتگی در بیماران استئوآرتریت که به صورت موضعی به آن دچار هستند، جلوگیری کند.

خلاصه: مصرف زنجبیل به کاهش علائم آرتروز کمک می کند.

زنجبیل

کاهش خطر بیماری های قند خون پایین و بهبود قلب

زنجبیل می تواند خواص ضد دیابتی داشته باشد. در سال 2015 یک مطالعه روی 41 فرد مبتلا به دیابت انجام شد که در آن مصرف روزانه 2 گرم پودر زنجبیل به صورت ناشتا علائم دیابت نوع 2 را تا 12 درصد کاهش داد.

همچنین مصرف زنجبیل در یک دوره 12 هفته ای سبب کاهش 10 درصدی نشانگر HbA1c (یک نشانگر برای سطوح بلند مدت قند خون) شد.

همچنین زنجبیل عوامل ابتلا به بیماری های قلبی را هم کاهش می دهد.

خلاصه: زنجبیل می تواند سبب کاهش میزان قند خون شود و عوامل ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

زنجبیل می تواند در درمان سوء هاضمه مزمن ، کمک کننده باشد

سوء هاضمه درد و ناراحتی در قسمت فوقانی معده است. اعتقاد بر این است که تخلیه ی با تاخیر معده یکی از عوامل سوء هاضمه می باشد. جالب این که از خواص زنجبیل سرعت دادن به تخلیه معده می باشد.

در یک مطالعه روی 24 فرد سالم مصرف 1.2 گرم پودر زنجبیل تا 50 درصد تخلیه معده را جلو انداخت.

خلاصه: زنجبیل می تواند تخلیه معده را سریع تر انجام دهد. این روند نیز باعث کاهش علائم سوء هاضمه می شود.

کاهش دردهای قاعدگی

درد قاعدگی یا دیسمنوره به درد در طول چرخه قاعدگی یک زن می گویند. یکی از فواید زنجبیل که از قدیم شهره بوده است کمک به کاهش درد قاعدگی می باشد.

در یک مطالعه روی 150 زن که 1 گرم پودر زنجبیل را در روز استفاده می کردند، نشان داد که مصرف زنجبیل سبب کاهش موثر دردهای قاعدگی می شود.

سطح پایین کلسترول زنجبیل

سطح بالایی از لیپوپروتئین LDL (کلسترول بد) سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

غذاهایی که می خورید می تواند روی سطح کلسترول تاثیر بگذارد.

در یک مطالعه 45 روزه روی 85 نفر با کلسترول بالا مصرف 3 گرم پودر زنجبیل در روز سبب کاهش نشانگرهای کلسترول شد.

همچنین یک بررسی روی موش های صحرایی نشان داد که عصاره زنجبیل سبب کاهش کلسترول می شود.

مطالعه دیگری نیز کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون را با مصرف زنجبیل ثابت کرد.

خلاصه: مصرف زنجبیل هم در حیوانات و هم در انسان ها موجب کاهش سطح کلسترول در خون می شود.

پیشگیری از سرطان از جمله سایر خواص زنجبیل

سرطان یک بیماری بسیار جدی است که از رشد کنترل نشده سلول های غیر طبیعی ایجاد می شود. عصاره زنجبیل یک درمان جایگزین برای سرطان است.

خواص ضدسرطانی به 6 جینجرول موجود در زنجبیل مربوط است. این ماده به مقدار زیاد در زنجبیل خام یافت می شود.

در یک مطالعه بر روی 30 نفر که مصرف روزانه 2 گرم عصاره زنجبیل داشتند نشان می دهد که زنجبیل سبب کاهش قابل توجه مولکول های التهابی در روده بزرگ شد.

اگر چه شواهدی کمی در دست است اما گفته می شود که زنجبیل می تواند سبب کاهش علائم سرطان پانکراس، سرطان پستان و سرطان تخمدان شود.

خلاصه: زنجبیل حاوی ماده ای به نام 6 جینجرول است که می تواند اثرات حفاظتی در مقابل سرطان از خود بروز دهد.

بهبود عملکرد مغز و درمان آلزایمر

استرس اکسیداتیو  و التهاب مزمن می تواند روند پیری را سرعت بدهد. این عوامل محرک های اصلی بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط با سن می باشند.

برخی از مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فعال زیستی در زنجبیل می توانند برخی از پاسخ های التهابی در مغز را مهار کنند.

به علاوه شواهدی وجود دارند که نشان می دهند زنجبیل برای مهار آسیب های مغزی وابسته به سن ، مفید می باشد.

مبارزه با عفونت ها

جینجرول ماده فعال زیستی است که می تواند سبب کاهش خطر ابتلا به عفونت شود. در واقع عصاره زنجبیل می تواند از رشد انواع باکتری ها پیشگیری کند. این گیاه ریشه ای در برابر باکتری های دهان و دندان و بیماری های التهابی مربوط به لثه بسیار موثر است.

زنجبیل در برابر ویروس RSV که از عوامل شایع عفونت لثه است هم پیشگیری می کند.

یک مورد دیگر

زنجبیل از معدود موادی است که ارزش غذایی آن با گذشت زمان بیشتر می شود.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی