بیماری ها سلامت

12 موردی که منجر به آسیب کبدی می شوند

تقویم فارسی اندروید

کبد بیش از 500 عملکرد مهم برای بدن انجام می دهد. از سنتز پروتئین گرفته تا سوخت و ساز چربی، کبد محل واکنش های مختلف بیوشیمیایی است. روند سم زدایی بدن در کبد اتفاق می افتد و در اینجاست که ویتامین ها و مواد معدنی ذخیره می شوند. از آنجا که این عضو برای عملکرد روزمره بدن بسیار مهم است، می تواند بسیاری از فعالیت ها را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین غذایی که می خوریم، چیزهایی که می نوشیم و عادت هایی که داریم می توانند منجر به آسیب کبدی شوند. بگذارید برخی موارد شگفت آور را که به این اندام آسیب می رساند، بررسی کنیم.

12 علت آسیب کبدی

آسیب کبدی

1. نوشیدن آب کمتر

آب به سم زدایی بدن کمک می کند. کمبود آب بدن را تحت تأثیر قرار می دهد زیرا بدن ما 75٪ آب دارد. کبد برای کارآمد ماندن به مقدار زیادی مایعات نیاز دارد و نوشیدن کمتر از مقدار مورد نیاز منجر به مشکلات کبدی می شود. مصرف آب به کبد کمک می کند تا ذخایر خود را حفظ کند و کمبود آب بدن منجر به افزایش خطر بیماری می شود.

2. مصرف الکل

برای دیدن اثرات مخرب آن بر بدن، نیازی به مصرف زیاد الکل نیست. هر بدن نسبت به الکل واکنش و آستانه تحمل متفاوتی دارد و ممکن است استفاده بیش از حد برای یک شخص باعث واکنش متفاوتی شود. بسیاری از موارد بستگی به این دارد که التهاب فرد در حال حاضر چگونه است و کبد ممکن است بیش از حد پرکار باشد. مقدار زیاد التهاب می تواند منجر به سیروز و بیماری های کبدی شود. بهتر است به میزان متوسط ​​بنوشید و دفعات مصرف الکل را کاهش دهید.

3. سیگار کشیدن

نه تنها سرطان ریه، بلکه حتی سرطان کبد نیز به سیگار کشیدن مربوط می شود. دود استنشاق شده به دلیل سوختن توتون بر کبد تأثیر می گذارد. استرس اکسیداتیو که دود سیگار ایجاد می کند بسیار زیاد است و کبد را تحت فشار قرار می دهد تا خون را سم زدایی کند. این امر مواد شیمیایی مضر در بدن آزاد می کند و در نهایت منجر به سرطان کبد می شود.

4. اضافه وزن بیش از حد

سنگین تر بودن از وزن ایده آل به معنی وجود بیش از حد بافت چربی یا سلول های چربی است. این پروتئین های سمی آزاد می کند که به بافت کبد آسیب می رسانند. چاقی می تواند مانند مصرف الکل به کبد آسیب برساند و حتی منجر به سرطان کبد شود.

5. داشتن یک رژیم غذایی پر قند

مقدار زیاد قند برای سیستم مضر است. مقدار زیاد قند باعث تجمع چربی در کبد می شود. در حالی که تمام سلول های بدن می توانند از مولکول های گلوکز مراقبت کنند اما فقط سلول های کبدی می توانند از عهده فروکتوز برآیند. فروکتوز بخشی از کل نوشابه و بیشتر مواد غذایی ناخواسته و فرآوری شده است. مصرف مکرر و مداوم فروکتوز می تواند منجر به آسیب جبران ناپذیر کبد شود. برای ولع مصرف غذاهای شیرین به قندهای طبیعی روی آورید و از غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.

6. خوردن شام های سنگین

کبد بیشتر کار خود را شبانه انجام می دهد. خوردن غذای غنی و سنگین درست قبل از خواب فشار بیشتری به کبد وارد می کند و منجر به آسیب دیدگی در مدت زمان خاصی می شود. بنابراین وعده های غذایی غنی از روغن کانولا، شورتنینگ و مارگارین به ویژه برای بدن مضر هستند. برای محافظت از کبد خود، می توانید هویج و چغندر را عصر بخورید که دارای خاصیت پاک کنندگی کبد است. آنها اندام را تمیز می کنند و حتی به بازسازی آن کمک می کنند.

7. یک رژیم غذایی سنگین و سرشار از چربی ترانس

تقریباً تمام غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده دارای چربی های ترانس هستند. اینها مسئول افزایش سطح کلسترول بد در بدن و منجر به ناراحتی قلبی هستند. اثر مضر دیگر چربی های ترانس این است که سطح کلسترول خوب را کاهش می دهند. چربی های ترانس که در کالاهای پخته شده، ذرت بو داده مایکروویوی و غذاهای آماده و بسته بندی شده و سرخ شده یافت می شوند، هنگامی که بیرون از خانه غذا می خوریم، باید نگران مصرف بیش از حد این چربی ها باشیم.

8. تمرین رابطه جنسی ناامن

کسانی که به رفتارهای ناامن جنسی روی می آورند در مقایسه با همتایان خود که رابطه جنسی ایمن دارند بیشتر در معرض خطر آسیب کبدی هستند. بزرگترین مقصر هپاتیت است – یک بیماری کبدی بالقوه کشنده که از نظر جنسی منتقل می شود. برای محافظت از کبد خود، از کاندوم و محافظ لاتکس استفاده کنید و همیشه رابطه جنسی ایمن را انجام دهید، چه شریک ثابت داشته باشید یا خیر.

9. داروها

چه داروهای بدون نسخه و چه داروهای تجویز شده و یا حتی مکمل های گیاهی، هر دارو توسط کبد تجزیه می شود و بنابراین بر سلامت کبد تأثیر می گذارد. برخی از آنها در بیشتر موارد، هیچ تاثیری بر روی کبد وجود ندارد اما اگر داروها در دوزهای بالا مصرف شوند یا داروهای زیادی با یکدیگر مخلوط شوند، می تواند به کبد آسیب برساند.

10. سبک زندگی پر استرس

احساس استرس به مدت طولانی در طول سال ها می تواند منجر به آسیب کبدی شود. تحقیقات این عضو را به احساس خشم مرتبط دانسته و احساس فشار یا عصبانیت بیش از حد می تواند منجر به آسیب دائمی آن شود. مطالعات نشان داده است که بین فشار روانی و مرگ و میر ناشی از مشکلات کبدی ارتباط وجود دارد.

11. سبک زندگی بی تحرک

ورزش مربوط به سلامت کلی بهتر است اما به طور خاص به کبد نیز کمک می کند. سوزاندن کالری منجر به تعریق می شود که به بدن کمک می کند تا از بدن خود سم زدایی کند و در نتیجه کمکی به کبد می دهد. حداقل سه تا چهار بار در هفته حتی شده نیم ساعت پیاده روی یا ورزش کنید که برای خوب نگه داشتن بدن شما کافی است.

12. رد شدن از معاینه منظم پزشکی

در حالی که بیشتر افراد از نظر کلسترول، فشار خون و قلب خود معاینه منظمی انجام می دهند، بسیاری از آزمایش عملکرد کبد که سلامت کبد را بررسی می کند، عبور می کنند. حتی کسانی که الکل مصرف نمی کنند باید کبد خود را به طور منظم بررسی کنند زیرا بسیاری از بیماری های کبدی مربوط به الکل نیستند و تا دیر نشده علائم آسیب خورده دیده نمی شوند. در مورد چگونگی انجام آزمایش عملکرد کبد با پزشک خود صحبت کنید.

نتیجه گیری

چه الکل مصرف می کنید یا نمی کنید، باید مراقب چیزهایی که می خورید یا می نوشید باشید تا کبد شما در فرم خوبی باشد. برای جلوگیری از عوارض جدی، مرتباً خود را چک کنید. مصرف الکل را کاهش دهید، سیگار را ترک کنید و به طور منظم ورزش کنید تا سلامت کبد شما تقویت شود. با نوشیدن مقدار کافی آب خود را هیدراته نگه دارید.

منبع:

pharmeasy

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی