روانشناسي و سلامت روان سلامت

استرس مزمن سلامت را به خطر می اندازد

تقویم فارسی اندروید

استرس مزمن سلامت را به خطر می اندازد
بدن شما با حفاظی از استرس خود را از بی خیالی و واکنش دیر هنگام مصون می دارد. استرس ها همیشه در مواقعی رخ می دهند که ما مجبور هستیم کمی هوشیار تر بوده و بیشتر تلاش کنیم. استرس در اصل یک احساس طبیعی است اما زمانی که از حد بگذرد و به عبارتی به استرس مزمن تبدیل شود ضررهای فراوانی خواهد داشت. با هفت گنج همراه باشید تا از خطرات استرس مزمن برای سلامتی به شما بگوییم.

سیستم طبیعی استرس

هنگامی که شما با یک تهدید مواجه هستید، یک سگ بزرگ در شما پارس کرده و شما را وادار می کند تا بیشتر حواس تان را به اتفاق مذکور بدهید. در این حین مجموعه ای از عصب ها و هورمون و سیگنال های عصبی در بدن تان به کار می افتند. این سیستم غده ی فوق کلیه را وادار به ترشح موجی از هورمون ها از جمله آدرنالین و کورتیزول می کند.

آدرنالین ضربان قلب شما را افزایش می دهد و فشار خون تان را بالا می برد همچنین با آدرنالین شما انرژی بیشتری دارید. کورتیزول نیز قند خون را افزایش داده و گلوکز بیشتری را به عنوان سوخت در اختیار مغز قرار می دهد. همچنین مواد بیشتری برای ترمیم بافت در بدن موجود می باشند.

کورتیزول محدودیت هایی در بدن ایجاد می کند که غیر ضروری و گاهی هم مضر است. این روال می تواند دستگاه گوارشی، دستگاه تناسلی و فرایند رشد را سرکوب کند. همچنین این سیستم با مناطقی از مغز که می تواند خلق و خو و انگیزه و ترس را کنترل کند در ارتباط است.

استرس معمولا همانطور که به صورت خود به خودی ایجاد می شود با رفع عامل خودش نیز فروکش می کند. به این ترتیب هورمون های کورتیزول و آدرنالین به سطح طبیعی خود بازگشته و ضربان قلب و فشار خون طبیعی می شود. در نتیجه بدن می تواند روال طبیعی خود را از سر بگیرد. اما زمانی که عوامل استرس زا مدام با شما باقی بمانند بدن نیز مدام در شرایط اضطراری به سر ببرد همیشه خصوصیات گفته شده را با خود دارد.

استرس مزمن طولانی مدت و ترشح مداوم هورمون های کورتیزول و آدرنالین می تواند تمام فرایند های بدن شما را مختل کرده و مشکلات زیر را ایجاد کنند:

  • اضطراب
  • افسردگی
  • مشکلات گوارشی
  • بیماری قلبی
  • مشکلات خواب
  • افزایش وزن
  • مشکلات حافظه و اختلال تمرکز

به همین دلیل است که توصیه می شود راه های مقابله با استرس مزمن را یاد گرفته و در مواقع ضروری آن را انجام دهید. همچنین باید بگوییم که واکنش هر فرد به استرس متفاوت بوده و ممکن است هر کسی به یک میزان متفاوت دچار استرس شود.

استرس مزمن و ژنتیک

ژن ها نیز در میزان استرس فرد تاثیر گذارند. این تفاوت در ژنتیک افراد است که تفاوت برخورد آن ها با وقایع را ایجاد می کند. ممکن است کسی به حد زیادی دچار استرس شده و کاملا در این خصوص فعال باشد و فرد دیگری بتواند در مواجه با وقایع کاملا آرام و ریلکس رفتار کند.

استرس

تجربه های زندگی و استرس مزمن

اتفاقاتی که در زندگی هر کس رخ داده نیز می تواند در میزان استرس وی موثر باشد. افرادی که در کودکی دچار یک سانحه ی به شدت تلخ شده اند و یا قربانی جنایات خشونت آمیز هستند مدام با هر تلنگری استرس های بیش از حد را تجربه می کنند.

شما ممکن است با افرادی نیز مواجه شده باشید که هیچ چیز در دنیا نتواند آرامش و خونسردی آن ها را به هم بزند. شاید پیش خودتان به آن ها غبطه بخورید اما فراموش نکنید که بی تفاوتی و آرامش بیش از حد نیز مانع موفقیت است. زندگی سالم جایی بین استرس و خونسردی در تعادل است. به همین علت است که شما باید یاد بگیرید استرس مزمن خود را مدیریت کرده و با آن به درستی رو به رو شوید. در ادامه مواردی که می تواند استرس شما را کم کند گفته شده است.

  • یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و خواب کافی
  • تمرین های تمدد اعصاب یا تفکر موثر
  • دوستی های سالم
  • داشتن حس شوخ طبعی
  • کمک گرفتن از مشاور در زمان های لازم

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی