آموزش طرز تهیه گز اصفهان . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای 10 نفر
شکر 250 گرم
آب 1 پیمانه
بادکا (گلوکز مایع) 300 گرم
تخم مرغ (سفیده) 5 عدد
گلاب 1 قاشق سوپ خوری
مغز پسته 150 گرم
طرز تهیه
1-شكر و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حدی كه فقط شكر آب شود. سپس بادكا را اضافه كنید. در این زمان مواد كف می كند و بالا می آید. مایه را مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا شهد مانند آب نبات كشی شود.
2-سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا كاملاً فرم بگیرد. برای اینكه بدانید شهد آماده است، كمی از شهد را داخل آب یخ بریزید، پس از سردشدن باید حالت شكننده پیدا كند.
3-مایه را از روی حرارت بردارید و مرتب هم بزنید. گلاب را به سفیده اضافه كنید و با همزن برقی بزنید. دو قاشق از شهد را داخل سفیده بریزید و با همزن خوب بزنید.
4-سپس محتوای كاسه سفیده را داخل شهد بریزید و هم زدن را تا زمانی كه مواد گرم است (حدود ۱۰ دقیقه) ادامه دهید. باید مراقب باشید كه مواد سرد نشود، زیرا خراب می شود.
5-مواد را روی شعله پخش كن با حرارت ملایم قرار دهید تا جایی كه همزن قدرت دارد با همزن بزنید. وقتی كه مواد سفت شد، با قاشق به صورت پارویی هم بزنید. سپس مغز پسته را اضافه كنید.
6-از مایه تكه های كوچكی برداشته و آن را گردكنید و روی مقداری آرد با كمك كاردك فرم دهید.
سایر نکات
برای امتحان مقداری از گز را بگذارید تا خنك شود، وقتی در دست غلطاندید، اگر به دست نچسبید آماده است.
در صورت دلخواه پس از فرم دادن برای اینكه مرتب تر شود، می توان قالب زده سپس در آرد غلتاند.
می توانید به جای مغز پسته از مغز بادام استفاده كنید.
بادکا همون گلوکزمایع هست که لوازم قنادی فروشی دارند
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه